واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس سازمان آموزش فني وحرفهاي خراسان رضوي: استراتژي ما در مسايل آموزشي، تقاضامحوريست استفاده از كارت مهارت از سوي كارگران و استادكاران بايد اجباري شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: كار و اشتغال
رييس سازمان آموزش فني و حرفهاي خراسان رضوي گفت: استراتژي سازمان فني و حرفهاي در مسايل آموزشي تقاضا محوري، برون سپاري و افزايش بهره وري است.
مهندس جعفر صياد شيرازي با حضور در دفتر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه خراسان، با بيان اين مطلب افزود: موسسه فني و حرفهاي با در نظر گرفتن نيازها در رشتهها و حرفههاي مختلف و ايجاد آموزش رايگان سعي در افزايش توان و كارايي استعدادها دارد.
رييس سازمان آموزش فني و حرفهاي خراسان رضوي در ادامه تصريح كرد: نيازسنجي سرلوحه تمام فعاليت هاي اين سازمان است و در راستاي اين نيازسنجي 900 آموزشگاه آزاد از ميان هزار و900 واحد، تحت كنترل و درجه بندي سازمان فني و حرفهاي قرار گرفته اند.
صياد شيرازي تاكيد كرد: هنگامي كه آموزش مهارتي به بخش خصوصي واگذار مي شود ميزان اين آموزش در خود سازمان كم شده و هر كجا احساس كنيم كه در حال حركت موازي با اين آموزشگاهها هستيم در راستاي اصل برون سپاري، آموزش آن را در سازمان قطع و يا كمتر مي كنيم.
رييس سازمان آموزش فني و حرفهاي خراسان رضوي برنامههاي جديد سازمان در سال جاري را توسعه واگذاري مديريت كارگاهها، تجهيز كارگاههاي مراكز، توسعه آموزش مهارتهاي پيشرفته و آموزش به فارغ التحصيلان و دانشجويان دانشگاهها دانست.
وي با بيان اينكه سياست گذاري مراكز آموزشي قدم به قدم است، خاطرنشان كرد: در حال حاضر واگذاري مديريت كارگاهها در دستور كار قرار گرفته و پس از اين مرحله اگر مجموع عملكردهاي يك كارگاه، خوب ارزيابي شود كارگاه به صورت كامل واگذار ميشود و با انجام اين سياست به احتمال زياد در مراحل بعدي تمام مجموعه فني و حرفهاي واگذار خواهد شد.
وي اظهار كرد: با توجه به پتانسيلهاي موجود و پيشنهادهاي داده شده در راستاي واگذاري مديريت 173 كارگاه، از اين تعداد 142 كارگاه براي واگذاري ارزيابي شدهاند و اين در حالي است كه در واگذاري مديريتي هم كماكان تمام آموزشها رايگان است و تملك، كنترل و ارزيابي عملكرد اين كارگاه ها زير نظر سازمان فني و حرفهاي است.
صياد شيرازي عنوان كرد: در اين آموزشگاهها به ازاي قبوليها طبق استانداردهاي سازمان دستمزد به كارگاهها تعلق مي گيرد و در بعضي از موارد كه تخلفاتي ديده شده است از طرف سازمان، برخوردهاي جدي با آنها صورت گرفته و اگر به تذكرات توجه نمي شده اقدام به پلمپ كارگاه شده است.
رييس سازمان آموزش فني و حرفهاي خراسان رضوي يكي ديگر از سياستها و راه كارهاي سازمان را به روز كردن و بهبود وضعيت آموزشي دانست و تاكيد كرد: اين عمل جز با ارتقاي استانداردها و تجهيزات متناسب با آن عملي نيست.
صياد شيرازي افتتاح مركز رباتيك(IT ) در هفته دولت را يكي از برنامههاي اين سازمان در سال جاري اعلام كرد و ادامه داد: اين مركز با 35 هزار متر مربع يكي از مراكز قوي در اين بخش است.
وي ادامه داد: همچنين جدا كردن سنجش از آموزش يكي از اهداف مهم سازمان است كه در راستاي آن واحد سنجش درالهيه مشهد با زيربنايي حدود 5 هزار و 600 متر مربع در دستور كار قرار گرفته و تاكنون حدود 65 درصد پيشرفت فيزيكي داشته است و اعتبار اين مركز به غير از اعتباراتي است كه در دور اول سفر هيات دولت براي اين بخش در نظر گرفته شد.
وي با بيان اينكه ايجاد هفت مركزآموزشي در دور اول سفر رياست جمهوري به استان در دستور كار قرار گرفت، افزود: پيشرفت اغلب اين پروژهها 100 درصد است و اميد است كه اكثر اين طرحها تا قبل از هفته دولت به بهره برداري برسد.
رييس سازمان آموزش فني و حرفهاي خراسان رضوي تصريح كرد: اعتبار ساخت تمام اين واحدها را دولت تقبل كرده اين در حالي است كه هزينه تجهيز اين مراكز به مراتب بالاتر از اين اعتبارات است.
وي افزود: خوشبختانه در استان خراسان رضوي مركز ويژه راه سازي ايجاد شد كه مكاتبات لازم در خصوص تجهيز كارگاهها صورت گرفته است و با توجه به اينكه قرار بوده قسمت عمده تجهيز با وزارت راه و ترابري انجام شود متاسفانه اقدامي در اين زمينه صورت نگرفته است.
صياد شيرازي در خصوص آموزش و مهارت در بخشها و زمينههايي چون ساختمان و نفت و گاز، اظهار كرد: در آينده نزديك با شركت گاز تفاهم نامه همكاري امضا خواهد شد و در اين راستا تفاهم نامه اوليه حاصل شده است ولي در خصوص آموزش صنايع ساختمان، عدم استقبال اين قشر از آموزش هاي مهارتي به دليل اينكه در روزهاي آموزشي، از دستمزد بي بهره اند، مشكل عمدهاي است كه جهت حل اين مشكل بايد به دنبال تقويت انگيزه شركت در كلاسهاي آموزشي بود.
وي ادامه داد: در اين راستا يا بايد مبلغي را به عنوان كمك هزينه آموزشي از محل اعتبارات استانداري تامين كرده و يا استفاده كارگران و استادكاران ازكارت مهارت فني را اجباري كرد و در اين صورت است كه انگيزه لازم براي حضور در دورههاي آموزشي فراهم خواهد شد.
وي درباره آموزشهاي راه سازي گفت: يكي از اهداف مهم در ايجاد اين كارگاه، آموزش مهارتهاي كلي راه سازي بوده كه بيش از60 رشته را شامل مي شود و با كمك وزارت راه و ترابري شروع به كار خواهد كرد ولي براي آغاز كار پيشنهاد كردهايم كه در روزهاي آتي چند رشته كم هزينه را انتخاب كرده و به صورت پايلوت شروع به كار كنيم.
صياد شيرازي با بيان اينكه در 31 استان كشور، سازمان فني و حرفهاي مراكزي براي برنامه ريزي دارد، گفت: در استان خراسان رضوي 46 مركز آموزشي داير است كه قسمت اعظم آن در شهرستان ها قرار دارد.
رييس سازمان آموزش فني و حرفهاي خراسان رضوي تعداد حرفههاي مراكز آموزشي ثابت استان را 274 حرفه دانست و تصريح كرد: از اين تعداد 47 حرفه در قالب طرح هجرت روستايي و شهري به صورت سيار فعاليت مي كنند.
وي آموزشهاي فني را منحصر به گروه خاصي ندانست و تاكيد كرد: اين آموزشها در تمام مقاطع و مناطق برگزار مي شود و تعداد زيادي از آموزشهاي ما در زندان و پادگانها انجام مي شود كه مي تواند منشاء تحولات بزرگي در آينده بسياري از افراد باشد.
رييس سازمان آموزش فني و حرفهاي خراسان رضوي افزود: فردي كه در زندان مهارت كسب مي كند ضمن توليد، درآمدي را نيز براي خود به دست مي آورد و با دريافت كارت مهارت با خارج شدن از زندان مي تواند نيروي بسيار كارآمد و فني براي جامعه باشد.
صياد شيرازي در ادامه خاطرنشان كرد: هم اكنون تعداد زندانها و پادگانهايي كه چنين آموزشهايي را دارند به ترتيب 17 و 9 است كه تعداد حرفههاي آموزشي در آنها نيز به ترتيب 52 و 24 حرفه است.
وي نزديك شدن هر چه بيشتر آموزش و صنعت به يكديگر را باعث ارتقاي سطح كيفي و كمي صنايع و آموزش ها دانست و تصريح كرد: طي بازديدهايي كه از صنايع داشتيم نظرات خوبي تبادل شد كه اين امر بايد تداوم داشته باشد و اميدواريم بتوانيم پيوندي بسيار عالي ميان سازمان فني و حرفهاي و بخش صنعت ايجاد كنيم.
رييس سازمان آموزش فني و حرفهاي خراسان رضوي افزود: در همين رابطه مراكز آموزشي در شهركهاي صنعتي در حال ايجاد است كه در اين بين پنج شهرك صنعتي انتخاب شده كه اعتبار دولتي براي هر كدام از مراكز 200 ميليون تومان است و تاكنون در هر كدام تا 34 درصد پيشرفت فيزيكي داشتهايم.
وي گفت: عموما رشتههايي كه متناسب با نيازهاي بازار كار باشند از طرف متقاضيان مورد استقبال قرار مي گيرند و اين رشتهها بيشتر شامل رشتههاي فني مانند رشتههاي طرح 18 ماهه ايران و آلمان(تربيت كارگر ماهر) و برخي از رشتههاي خدماتي مانند آموزشهاي هتلداري و رشتههاي تخصصي فناوري اطلاعات هستند.
وي با بيان اينكه براي شناساندن هر چه بهتر رشتههاي فني و حرفه اي نياز به برنامههاي بلند مدت و كوتاه مدت است، تصريح كرد: بالا بردن كيفيت دورهها به گونهاي كه تمايل كارفرمايان براي جذب كارآموزان مراكز آموزش فني و حرفهاي در مقايسه با ساير متقاضيان بيشتر باشد و تصويب قوانين به شكلي كه گواهينامه هاي فني و حرفهاي يكي از شروط اوليه براي جذب كارگر در موسسات توليدي و خدماتي باشد از برنامه هاي بلند مدت سازمان فني و حرفهاي است.
رييس سازمان آموزش فني و حرفهاي خراسان رضوي افزود: ايجاد تبليغات رسانهاي و فراهم كردن امكان بازديد از مراكز آموزشي براي عموم مردم از اهداف كوتاه مدت براي شناساندن هر چه بهتر اين مهارت هاست.
وي در خصوص جذب كارآموزان اين سازمان در بازار، گفت: جذب كارآموزان آموزش ديده در رشتههاي مختلف متفاوت است به طوري كه در رشتههايي مانند آموزشهاي طرح 18 ماهه عموما بالاي 90 درصد جذب بازار كار مي شوند اما در بقيه رشتهها معمولا جذب كمتر از اين ميزان و حدود 50 تا 60 درصد است.
وي افزود: يكي از دلايلي كه همه افراد آموزش ديده، جذب بازار كار نمي شوند عدم تطابق خروجي كارآفرينان ما با ميزان نيازمندي بازار كار است كه وزارت كار بايد در راستاي آموزش هاي فني، كارآفريني هاي لازم را ايجاد كند و يكي ديگر از مشكلات اين افراد اشباع شدن بازار كار بوده كه بايد تدبيري براي آن نيز انديشيده شود.
رييس سازمان فني و حرفه اي خراسان رضوي در خصوص اينكه فعاليتهاي اين سازمان زيرنظر وزارت كار و امور اجتماعي يا وزارت آموزش و پرورش باشد، گفت: با توجه به اينكه 70 درصد از آموزش هاي سازمان عملي است و در ارتباط مستقيم با بازار كارقرار دارد قطعا در اين رابطه به وزارت كار نزديك تر از وزارت آموزش و پرورش هستيم.
صياد شيرازي تصريح كرد: با توجه به اينكه سازمان آموزش فني و حرفهاي تنها متولي آموزش غير رسمي در كشور بوده و آموزشهاي مهارتي را انجام مي دهد فعاليتهاي اين سازمان با وزارت كارو امور اجتماعي سنخيت بيشتري داشته و زيرپوشش وزارت كار باشيم بهتر است.
وي در خصوص برگزاري المپياد ملي مهارت، گفت: چندي پيش نهمين المپياد مراكز فني و حرفهاي در10 استان كشور برگزار شد كه شاهد درخشش استان در اين دوره مانند دورههاي قبل بوديم و تعداد مدالهاي كسب شده استان در اين دوره 9 مدال بود.
رييس سازمان آموزش فني و حرفهاي خراسان رضوي ادامه داد: المپياد جهاني مهارت كه هر دو سال يكبار در 26 رشته برگزار مي شود سال آينده در كانادا برگزار خواهد شد و در دوره قبل كه ميزبان اين المپياد كشور ژاپن بود از 15 نفر شركت كننده ، سه نفر از استان خراسان رضوي بودند.
وي در ادامه اظهار كرد: بسياري از مردم به دليل نداشتن اطلاعات در رابطه با اين مسابقات استقبال چنداني از آن نداشتند و متاسفانه شاهد استقبال مسوولان نيز در اين مسابقات نبوديم و اين نشان مي دهد كه هنوز به آموزش هاي فني آن چنان كه بايد توجه نمي شود.
انتهاي پيام
يکشنبه 20 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 365]