واضح آرشیو وب فارسی:فارس: به دنبال شوره زار شدن 150 هكتار از اراضي حاشيهاي درياچه اروميه:جزاير9گانه درياچه اروميه به ساحل متصل شد
در حالي كه كارشناسان و مسئولان پيشتر نسبت به بحراني شدن وضعيت درياچه اروميه هشدار داده بودند، معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست از تبديل شدن 150 هكتار از اراضي حاشيهاي اين درياچه به شورهزار و متصل شدن جزاير 9 گانه درياچه اروميه به ساحل خبرداد. متاسفانه درياچه اروميه به عنوان بزرگترين درياچه درون سرزميني ايران و دومين درياچه آب شور دنيا به دلايل متعددي در حال نابودي است. نجفي با اشاره به اين كه متاسفانه درياچه اروميه هماكنون بسياري از ويژگيهاي زيستي خود را از دست داده است، به ايسنا گفت: افزايش ميزان شوري آب درياچه اروميه و رسيدن آن به حد فوق اشباع 340( گرم در ليتر)، مرگ و مير پرندگان در نتيجه رسوب نمك بر روي بال و پر و بدن آنها و نهايتا عدم قدرت جابجايي و تغذيه، مختل شدن امور تردد شناورهاي دريايي و عدم كارايي اسكلههاي احداث شده در سواحل رشكان، گلمانخانه و جزاير اشك و كبودان، پديدار شدن زمينهاي شوره زار به ميزان حداقل 150 هزار هكتار خصوصا در نواحي پست اطراف درياچه و سواحل جزاير، چسبيده شدن جزاير 9 گانه به ساحل جنوبي، بلوري شدن نمك و تشكيل لايههاي ضخيم نمكي در كف و بستر درياچه از مهمترين مشكلات كنوني اين درياچه است. وي افزود: ازسال آبي 74 - 75 تا كنون ارقام ارتفاعي سطح تراز آب درياچه اروميه سير نزولي پيدا كرده و در طول 13 سال، بيش از 6 متر كاهش داشته است كه نياز به يك عـزم مـلـي و مـنـطـقـهاي بـراي نـجـات اين اكوسيستم با ارزش و بحران زده ميباشد.نجفي در خصوص عوامل تشديدكننده وضعيت كنوني درياچه اروميه گفت: كاهش مـيـزان نـزولات جـوي (بروز پديده خشكسالي در دهه گذشته)، پايين بودن راندمان آبياري كشاورزي در حوزه آبريز درياچه اروميه، عدم تخصيص آب كافي براي تامين نياز بيولوژيكي رودخانههاي منتهي به درياچه (حقآبه محيط زيست)، بهرهبرداري بيرويه از سفرههاي آب زيرزميني (به خصوص اراضي پست حاشيه درياچه) و تبخير از سطح درياچه مهمترين اين عوامل بوده است. وي با اشاره به پيشنهاد ارائه شده به كميته عمران سازمان ملل متحد در خصوص درياچه اروميه گفت: بر اين اساس 200 هزار دلار براي اجراي طـرحهـاي آزمـايـشي چون تنوير افكار عمومي در سايتهاي پارك ملي درياچه اروميه و بهينهسازي و افزايش راندمان آب كشاورزي اختصاص يافته است. شورهزار شدن بخشي از درياچه اروميه زنگ خطري براي كويري شدن منطقه است.
مسئولان وضعيت بحراني درياچه اروميه را جدي بگيرند
همچنين رئيسي مديركل محيط زيست آذربايجان شرقي در خصوص وضعيت درياچه اروميه گفت: شورهزار شدن حجم وسيعي از اراضي حاشيهاي اين درياچه ميتواند زنگ خطري در زمينه كويري شدن منطقه باشد كه شور شدن خاك، خشك شدن قنوات و ازبين رفتن كشت و زرع در منطقه از جمله اين آثار تخريبي است. وي با تاكيد بر ضرورت توجه جدي مسئولان ملي به اين امر خاطرنشان كرد: در صورت بيتوجهي به اين موضوع، درياچه اروميه به سرعت ازبين رفته و در آينده هيچ اثري از اين تالاب بينالمللي وجود نخواهد داشت. رئيسي تصريح كرد: در اين راستا لزوم مديريت يكپارچه و فرابخشي، پردازش به حفاظت از خـاك و پـوشش گياهي، كمك علمي و انتقال دانشهاي نوين و استفاده از تجارب كشورهاي ديگر بسيار ضروري است.
جمعه 18 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]