تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسیارند دانشمندانی که جهلشان آنها را کشته در حالی که علمشان با آنهاست، اما به حالش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836136154




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

به بهانه 17 مرداد؛ گزارش ايسنا از مسايل و مشكلات جامعه رسانه‌يي و مطبوعاتي استان كهگيلويه و بويراحمد


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: به بهانه 17 مرداد؛ گزارش ايسنا از مسايل و مشكلات جامعه رسانه‌يي و مطبوعاتي استان كهگيلويه و بويراحمد


خبرگزاري دانشجويان ايران - ياسوج
سرويس: شهرستان‌ها

بسياري از پيشرفت‌هايي كه در هر جامعه‌اي حاصل مي‌شود، مرهون زحمات و تلاش‌هاي فعالان عرصه خبر و خبررساني است و اين قشر زحمت‌كش از جايگاه ويژه‌اي در جامعه برخوردارند و به اين كار تنها به عنوان يك شغل نگاه نمي‌كنند بلكه به عنوان همكار و ياري‌رسان جامعه براي رسيدن به پيشرفت و توسعه مي‌انديشند و نقش بسزايي در بالا بردن سطح آگاهي‌هاي مردم و جامعه از حوادث، رخدادها، وقايع و تحولات اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي، مذهبي ، ورزشي و سياسي دارند.

خبرنگار روزنامه "اعتماد ملي" در استان كهگيلويه و بويراحمد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، گفت: وضعيت اشتغال خبرنگاران بسيار نامطلوب است و هيچ امنيت شغلي و درآمدي كه بتواند حداقل زندگي خبرنگاران را تأمين كند وجود ندارد و اكثر خبرنگاران اين استان زير خط فقر زندگي مي‌كنند.

عادل علي‌بازي تصريح كرد: بيمه خبرنگاران تنها از طريق نشريات محلي، آن هم از طريق درآمد خود آنها پرداخت مي‌شود و نشريات با توجه به اينكه درآمد كمي دارند هيچ گونه مسئوليتي در قبال بيمه خبرنگاران ندارند حتي در صورت بروز مشكل، كل مجموعه يك نشريه بيكار مي‌شوند و به همين دليل اكثر نشريات استان تعطيل مي‌شوند كه حتي اين تعطيلي‌هاي ناخواسته سبب شده برخي از آنها با وجود ميل باطني صاحب امتياز، امتيازشان لغو مي‌شود. اين در حالي است كه وجود مطبوعات و خبرنگاران همانند آب براي بدن، براي استان كهگيلويه و بويراحمد كه نياز به توسعه و پيشرفت دارد، ضروري است.

وي يادآور شد: نوع نگاه برخي مديران به شغل خبرنگاري تحقيرآميز است به اين معنا كه برخي مديران، خبرنگار را تنها مدح‌ و ثناگوي خود مي‌خواهند و چنانكه كوچكترين نقدي از سوي خبرنگاري وارد شود وي را به انواع تهمت‌هاي ناروا متهم مي‌كنند.

اين فعال مطبوعاتي تاكيد كرد: اميد است با توجه به وعده رئيس جمهور در دور دوم سفر هيأت دولت به استان كه تاكيد بر رفع مشكلات خبرنگاران استان بويژه بحث مسكن آنها داشته، مسئولان استاني نسبت به اجرايي شدن اين وعده اقدامات عملي لازم را انجام دهند و اين قشر مظلوم، بي‌دفاع، فراموش شده اما زبان گوياي مردم، از مشكلاتي كه دارند رهايي يابند.

مدير اجرايي و خبرنگار هفته‌نامه "آواي عشاير" كهگيلويه و بويراحمد نيز گفت: با توجه به مشكلات مالي كه داريم مهمترين مشكل ما تبعيض قائل شدن بعضي از ادارات با نشريات است.

سحر بيضايي با طرح اين پرسش كه وظيفه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي استان در قبال خبرنگاران چيست؟ گفت: به وضع خبرنگاران رسيدگي نمي‌كنند و نمي‌دانند كه منبع درآمد آنها كجاست و چه مشكلاتي دارند؟

وي ادامه داد: ما فقط مي‌دانيم كه انتخابات خانه مطبوعات انجام و اعضاء آن مشخص شده، ولي تا حالا از ما نخواسته‌اند كه مشكلات شما چيست؟ چه انتظاراتي داريد؟ و بعد از گذشت حدود هفت ماه هيچ كاري براي ما انجام نداده‌اند.

مالك مجيدي با اشاره به اينكه بحث خبرنگار و بازارياب در اين استان يكي است و ديواري كه اين دو را از هم جدا كند وجود ندارد، گفت: بايد دستگاه‌هاي اجرايي ارتباط بيشتري با رسانه‌ها داشته باشند. ارتباط خوبي وجود دارد اما نياز است كه بيشتر به اين قشر توجه شود و يك ضعفي كه در استان وجود دارد اين است كه نشريات بيشتر به درآمد آگهي‌هاي دولتي اكتفا مي‌كنند كه بايد با بخش خصوصي هم ارتباط برقرار كنند.

وي ابراز داشت: طي هفت سال گذشته هيچ اقدامي در خصوص آموزش خبرنگاران صورت نگرفته و به همين خاطر در كار خبر ضعف‌ها و مشكلات فراواني وجود دارد.

سردبير هفته‌نامه "نداي دنا" هم با اشاره به اينكه به علت مشكلات مالي اين نشريه سه ماه تعطيل بود، گفت: دريغ از اينكه مسئولان بپرسند چرا اين نشريه تعطيل شد و حتي از ما سوال نمي‌كنند كه چكار مي‌كنيد.

وي تصريح كرد: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي به وظيفه خودش در خصوص نشريات استان عمل نمي‌كند.

هاجر رضايي اظهار داشت: اعضاي خانه مطبوعات استان همدل و همفكر نيستند هر كدام بدنبال منافع شخصي خود هستد و تاكنون هيچ اقدامي براي خبرنگاران و اصحاب رسانه استان انجام نداده‌اند و حتي خانه مطبوعات هم به ثبت نرسيده است.

وي با بيان اين مطلب كه اگر مي‌خواهيم خبر و خبررساني در اين استان قوي شود خبرنگاران بايد از سوي مسئولان حمايت شوند، افزود: بزرگترين مشكلي كه در بين خبرنگاران استان وجود دارد تفرقه است.

مديرمسئول روزنامه "ابتكار" ويژه استان كهگيلويه و بويراحمد نيز گفت: خيلي از مشكلات خبرنگاران و اصحاب رسانه استان به خانه مطبوعات برمي‌گردد كه كار ثبت آن بعد از چند ماه تمام نشده و غيرفعال است.

حسن وكيلي افزود: عمده‌ترين مشكلات خبرنگاران اين استان عدم توجه به جايگاه خبرنگاران، عدم پاسخگو بودن بعضي از مسئولان، نبود دستگاه متولي حمايتي، عدم هرگونه حمايت رفاهي از جمله مسكن، خودرو و بيمه است كه خبرنگاران در اين استان تحت پوشش بيمه نيستند و دليل آن نيز غير فعال بودن خانه مطبوعات است.

وي با اشاره به اينكه يكي از مشكلات عرصه خبري اين است كه بازارياب و خبرنگار يكي تلقي مي‌شوند كه اين مسأله ناشي از نبود يك برنامه منسجم است، گفت: عدم انسجام و اتحاد خبرنگاران و اصحاب رسانه در سطح استان مشكل جدي است كه هر چه گسترده‌تر شود حاصل كار رسانه را تنزل مي‌دهد.

مدير مسؤول خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران(ايرنا)، شعبه كهگيلويه و بويراحمد نيز با اشاره به اينكه متأسفانه در رسانه‌هاي استان اخلاق رسانه‌اي رعايت نمي‌شود، گفت: كپي مطالب در بين اصحاب رسانه استان رواج دارد و توجهي به منبع خبر نمي‌شود اما بايد حرفه خبرنگاري را پاس بداريم.

خسرو حسيني افزود: اگر تعهد و تخصص وجود داشته باشد چنين مشكلاتي بوجود نمي‌آيد و بايد دانشكده خبر يا رشته خبرنگاري در يكي از دانشگاه‌هاي استان راه‌اندازي شود.

وي اضافه كرد: خبرنگاران استان از نظر مالي، معيشتي و بيمه با مشكل مواجه‌اند. مسئولان بايد اين قشر زحمت‌كش را كه شبانه‌روز با حداقل امكانات در حال كار و تلاش هستند تأمين و حمايت كنند.

خبرنگار خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران(ايرنا )، شعبه كهگيلويه و بويراحمد با اشاره به اينكه مسئولان بايد توجه جدي به كار خبري و خبرنگاري و احترام به حقوق خبرنگاران داشته باشند، اضافه كرد: بايد به نيازهاي مادي و معنوي خبرنگاران از جمله بيمه توجه شود.

مدير خانه مطبوعات كهگيلويه و بويراحمد نيز گفت: يكي از بزرگترين مشكلاتي كه مطبوعات استان دارند نبود نيروهاي آموزش ديده و حرفه‌اي، پايين بودن سطح ميزان روزنامه‌خواني در استان است كه مطبوعات استان با آن دست و پنجه نرم مي‌كنند.

همت‌الله دانش، در گفت‌وگو با خبرنگار ايسنا افزود: در حوزه چاپ و ليتوگرافي نيز عدم توانايي چاپخانه‌هاي استان باعث شده است تا مطبوعات از نظر كيفيت در حد مطلوب نباشند.

وي اظهار داشت: نگاه از دور برخي از مديران و مسئولان نشريات در استان و عدم حضور فيزيكي آنها در مطبوعات خود، باعث شده تا سياست مشخص و خاصي براي بعضي از نشريات وجود نداشته باشد.

مدير خانه مطبوعات كهگيلويه و بويراحمد خاطرنشان كرد: نگاه تشريفاتي به روابط عمومي‌هاي سازمان‌ها، ارگان‌ها و نهادها و عدم همكاري برخي از مديران با روابط عمومي‌هاي خويش در زمينه دادن اختيارات، اعتبارات و امكانات لازم، باعث شده است تا رابطه مطبوعات و خبرنگاران با سازمان‌ها و نهادها و ارگان‌ها در حد پايين قرار بگيرد.

دانش در خصوص خانه مطبوعات گفت: بعد از تشكيل مجمع عمومي خانه مطبوعات، با انتخاب مجمع عمومي اعضاي هيأت مديره شكل گرفت اما از آنجا كه قدم اول در احياي خانه مطبوعات به ثبت رساندن آن است و مدت زيادي از تأييد نام خانه مطبوعات گذشته بود، بر اساس قانون بايد تقاضاي مجدد براي ثبت‌نام خانه مطبوعات استان صورت مي‌گرفت كه اين كار انجام شده است.

وي تصريح كرد: مرحله ثبت رسمي اين خانه در حال اقدام است كه اميدواريم به زودي انجام شود و شكل قانوني به خود بگيرد.

مشاور مطبوعاتي استاندار كهگيلويه و بويراحمد نيز گفت: اصحاب رسانه و مطبوعات استان بدون در نظر گرفتن سليقه با تفاهم و يك رنگي مجموعه خانه مطبوعات را انتخاب كردند به اين اميد كه خانه مطبوعات به مشكلات آنها سر و سامان دهد اما تاكنون اقدام قابل توجهي صورت نگرفته و دغدغه حل مشكلات را نداشته‌اند. لذا لازم است بدون فوت وقت نسبت به وظيفه ذاتي خود و تعهدي كه نسبت به مطبوعات دارند فعال شوند يا اينكه مجددا انتخاباتي صورت گيرد و اشخاصي داراي دغدغه و دلسوز براي خدمت‌رساني و حل مشكلات اين مجموعه وارد عرصه شوند.

محمدظاهر سياوش افزود: با توجه به وظيفه ذاتي خبرنگاران و توجه ويژه استاندار استان، مديران تمام ادارات، ارگان‌ها، سازمان‌ها، نهادها و دستگاه‌هاي اجرايي استان موظفند به نقد منصفانه خبرنگاران توجه كنند و پاسخگوي همه آنها باشند.

وي با تاكيد به اينكه خبرنگاران بايد بيمه شوند، افزود: بايد بازارياب با خبرنگار متفاوت تلقي شود چرا كه خبرنگار جايگاه ويژه‌اي دارد.

مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي كهگيلويه و بويراحمد نيز با تبريك روز خبرنگار به اصحاب رسانه، گفت: شغل خبرنگاري شغل طاقت‌فرسا، زمان‌بر، سنگين و سخت است و خبرنگاري جزو مشاغلي است كه عموما نامهرباني پشت در ماندن، دل‌خوري و نگراني در آن وجود دارد. خبرنگاران در عين حالي كه بعنوان ركن چهارم دموكراسي فعاليت مي‌كنند تأثيرگذاري آنها مشهود و توان سياسي شان بالاست و در آگاهي بخشي به جامعه پيشگام هستند.

قادر آشنا، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه كهگيلويه‌وبويراحمد افزود: بجز خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران(ايرنا)، كه دولتي است بقيه رسانه‌ها يا همه خصوصي يا عمومي دولتي‌اند. مطبوعات و خبرگزاري‌ها حداقل وابستگي‌ها را به دولت دارند و بايد روي پاي خود بايستند اما دولت از آنها نيز حمايت مي‌كند و اگر دولت هم حمايت مي‌كند نبايد انتظاري از آنها داشته باشد.

وي اظهار داشت: مسوولان بايد كاري كنند كه رسانه‌ها بتوانند به كار خود ادامه دهند نه اينكه از آنها حمايت كنند و بعد رسانه‌ها بيايند از مسوولان تعريف كنند.

مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي كهگيلويه و بويراحمد در خصوص بيمه خبرنگاران نيز گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اعلام كرده اين آمادگي را دارد كه طبق ضوابط عمل كند و هر كسي كه در چارچوب قانون بگنجد بيمه شود و در حال حاضر اداره كل استان اين آمادگي را دارد كه در خصوص بيمه خبرنگاران اقدام كند و بخشي را ما پرداخت كنيم و بخشي ديگر را خود بيمه‌گذار.

آشنا تصريح كرد: عموما كار خبرنگار با استرس، ناملايمتي و ناآرامي همراه است اما كشور و استان ما آرام است. در حاليكه خبرنگاراني كه دارند در فلسطين كار مي كنند و پوشش خبري مي‌دهند در خط مقدم‌اند. خبرنگاران از چند جنبه در خط مقدم هستند. آنها در بحران‌هايي از جمله سيل، زلزله و آتش‌سوزي براي اينكه رخدادها را به تصوير بكشند در خط مقدم هستند.

وي ادامه داد: كار خبرگزاري‌ها، نشريات و خبرنگاران جزو مشاغل سخت و پرخطر است و آرام و بي‌دغدغه نيست. تازه براي تهيه خبر اين مشكلات را دارند و برخي مشكلات نيز بعد از انعكاس خبر است كه يكي خوشحال و ديگري ناراحت مي‌شود.

مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي كهگيلويه و بويراحمد گفت: ما بين اصحاب رسانه استان تبعيض قائل نمي‌شويم چرا كه همه اين‌ها دلسوز نظام هستند و مي‌خواهند به رسالت خود عمل كنند و ما سعي مي‌كنيم كه به عدالت عمل كنيم و اگر كسي از آنها حس كرد كه اداره ارشاد بي‌عدالتي كرد و تبعض قائل شد، مراجعه كند، ما مشكل او را حل و رفع مي‌كنيم و ادعاي ما اين است كه بين اصحاب رسانه استان تبعيض قائل نمي‌شويم و بر اساس قانون عمل مي‌كنيم.

آشنا، نبود كادر فني، مشكلات مالي و حمايتي، كمبود سابقه روزنامه‌نگاري و روزنامه‌خواني را از جمله آسيب‌هاي مطبوعات استان عنوان كرد و يادآور شد: توانمندي‌ها، خلاقيت‌ها، نوآوري‌ها، جسارت‌ها، جنب و جوش‌ها و عشق و علاقه از جمله نقاط قوت مطبوعات استان است.

وي تاكيد كرد: ما بايد اجازه دهيم جوانان ما بنويسند، قلم بزنند و به نظر آنها احترام بگذاريم.

مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي كهگيلويه و بويراحمد با اشاره به اينكه كاري كه ارشاد بايد در خصوص خانه مطبوعات استان انجام مي‌داد برگزاري انتخابات آن بود كه انجام شد، افزود: در صورتي كه خانه مطبوعات استان فعال نشود ضوابطي دارد كه بر اساس آن ضوابط عمل و انتخابات مجددا برگزار مي‌شود.

آشنا گفت: اين اداره ارائه كاغذ به مطبوعات را برداشته و به صورت نقدي به آنها يارانه مي‌دهد كه بر اساس تيراژ، دو هفته‌نامه يا هفته‌نامه بودن، منظم بودن و تاريخ معين انتشار، پرداخت مي‌شود.

وي اظهار داشت: انتظار داريم اصحاب رسانه و خبرنگاران استان اخلاق رسانه‌اي را رعايت كنند و اگر از خبري استفاده مي‌كنند منبع آن خبر را درج كنند.

مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي كهگيلويه و بويراحمد، گفت: بارها گفته‌ام و الان هم تكرار مي‌كنم، ويژگي جوان نقد كردن است و اينكه نسبت به وضع موجود ناراضي، آرمان‌گرا و مطلوب‌طلب باشد. اين در حالي است كه ما مديران محافظه‌كاريم و طبيعت سن و شغل اقتضاء مي‌كند كه واقع‌نگر باشيم.

وي اضافه كرد: تلفيق بين آرمان‌گرايي و واقع‌گرايي و سكوت، كار سختي است و بايد تلاشي دوسويه انجام شود كه هم دوستان آرمان‌گرا قدري به واقعيات نگاه كنند و هم واقع‌گراها آرمان‌گرها را درك كنند شايد همدلي زمان‌بر باشد اما بايد هم‌زباني بوجود آيد.

انتهاي پيام
 جمعه 18 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن