واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: به گزارش خبرنگار مهر، اداره برنامه های تئاتر ساختمانی قدیمی است که طی سال های گذشته تنها جایگاه تمرین گروه های نمایشی مختلف است که آثار خود را در جشنواره ها و سالن های تئاتری به صحنه می برند. با ورود به این ساختمان قدیمی و سر زدن به هر کدام از سالن های آن گویی قدم در مکانی قدیمی واقع در دور افتاده ترین نقاط کشور گذاشته اید. ساختمانی که حتی با قدم زدن چند نفر به صورت همزمان لرزه بر تمام اندامش می افتد.
با وجود فرسودگی و نیاز شدید به بازسازی و تعمیر اساسی، اداره برنامه های تئاتر کمترین فرصت را برای نفس کشیدن دارد و همه روزه از اولین ساعات صبح تا پایان روز پذیرای گروه های تئاتری است. هنرمندان تئاتر هم به دلیل نبود مکان های تمرین تئاتر به اجبار به سمت اداره برنامه های تئاتر می آیند و از آن استفاده می کنند.
مدیران تئاتر با وجود اینکه از فرسودگی شدید اداره برنامه های تئاتر مطلع هستند اما طی سال های گذشته عملکرد جدی و مناسبی در خصوص تعمیر و بازسازی ساختمان تمرین هنرمندان تئاتر انجام نداده اند. تنها بازسازی انجام شده که در حد ترمیم دیوارها، راهروها و درهای ورودی سالن ها بوده توسط مدیران اداره برنامه های تئاتر انجام شده است.
این در حالی است که ساختمان قدیمی اداره تئاتر به لحاظ مقاوم سازی نیازمند رسیدگی جدی است و احتمال وقوع فاجعه ای برای اهالی تئاتر در صورت توجه نکردن به این مقوله وجود دارد. مریم معترف که در حال حاضر مدیریت اداره تئاتر را بر عهده دارد چندی پیش در گفتگو با خبرنگار مهر از تصمیم جدی برای تعمیر و بازسازی اداره تئاتر خبر داد.
وی اعلام کرد با اجاره کردن مکانی دیگر تمرینات هنرمندان تئاتر به صورت موقت به مکان جدید استیجاری منتقل می شود تا به صورت جدی و اساسی ساختمان اداره تئاتر تعمیر شود. اما متأسفانه اداره کل هنرهای نمایشی اقدام مناسبی در این خصوص انجام نداده و این در حالی است که مدیر اداره تئاتر گفته است که دفتر طرح های عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها در انتظار انتقال اداره تئاتر به فضایی جدید است تا مقاوم سازی و تعمیر اساسی ساختمان فرسوده اداره تئاتر را آغاز کند.
معترف در تازه ترین گفتگوی خود با خبرنگار مهر تأکید کرد: ما تلاش خود را کرده ایم و در انتظار اجاره مکانی موقت توسط مرکز هنرهای نمایشی هستیم. تخصیص بودجه و برنامه ریزی لازم برای تعمیر و مقاوم سازی اداره تئاتر از دست من خارج است و اقدامی است که باید از سوی مرکز هنرهای نمایشی و دفتر طرح های عمرانی وزارت فرهنگ و ارشاد انجام شود.
اینکه فضای تمرین در کیفیت تولید و اجرای یک اثر نمایشی تأثیر بسزایی دارد امری است غیر قابل انکار اما صحبت درباره وضعیت ساختمان اداره تئاتر از کیفیت تولید و اجرای نمایش گذشته و دیگر امنیت هنرمندان و عوامل حاضر در این ساختمان قدیمی مطرح است.
گویا قطعه گمشده عملکرد مدیران و مسئولان تئاتری برنامه ریزی و بررسی و رسیدگی به مشکلات تئاتر به صورت جدی و فوری است. شاید با تخصیص بودجه برخی فعالیت های سفارشی و یا برگزاری جشنواره های متعدد تئاتری که برخی از آن ها تنها محلی برای خرج بودجه است، بتوان اقداماتی اساسی نظیر مقاوم سازی و تعمیر اداره برنامه های تئاتر را انجام داد.
طی سال های گذشته بر داشته ها و امکانات حرفه ای تئاتر ایران افزوده نشده پس سعی کنیم داشته های کنونی خود را هم از دست ندهیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 141]