واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: حضرت ابولفضل علمدار مكتب عشق و ايثار
فرهنگي. معارف. مناسبت ها
چهارم شعبان سالروز ولادت وارسته مردي بزرگ، علمدار مكتب عشق و ايثار، قمر بني هاشم، عبد صالح، حضرت ابوالفضل العباس (ع) از راه رسيد.
قلههاي رفيع ايمان، شجاعت، وفاداري و ارادت به خاندان اهل بيت (ع) بيشك به نام پاك و مطهر باب الحوايج مزين شده است، بزرگ مردي كه در اخلاص و استقامت سرمشق و الگويي بيبديلي براي تمامي نسلها از هر فرقه و مذهبي است.
عاشقان خاندان عصمت و طهارت پيوسته دين باوري، حق جويي، باطل ستيزي و جانبازي را از او آموختهاند و بيشك ابالفضل (ع) همچون خورشيدي درخشان علمدار مكتب جهاد و شهادت است.
حضرت عباس (ع) را بايد استاد برجسته دورههاي آموزش وفا و مراحل كسب معرفت دانست هم او كه بر بلنداي عشق و شهامت دلاورانه ايستاد و با دستان بريدهاش معبري ساخت براي آزادگي ها، راهي كه هنوز هم براي دوستداران مكتب جهاد و شهادت باز است.
مقام و منزلت حضرت عباس (ع) تا بدانجاست كه هيچ قلمي ياراي نوشتن آن را ندارد و بزرگترين نويسندگان و كاتبان توانايي به هم پيوستن كلمات و جملات براي بيان آن همه عشق و ايثار را ندارند،
جايگاه والاي اين دلاور مرد صحراي كربلا را بايد از زبان ائمه اطهار (ع) بيان كرد.
روز عاشورا هنگامي كه حضرت عباس (ع) از اسب بر روي زمين افتاد، امام حسين (ع) فرمودند: اكنون پشتم شكست و چاره ام كم شد اين جمله بيانگر اهميت حضرت عباس (ع) ونقش او در پشتيباني از امام حسين (ع) است.
امام زمان (ع)، در قسمتي از زيارتنامهاي كه براي شهداي كربلا ايراد كردند ، حضرت عباس (ع) را چنين مورد خطاب قرار ميدهند: سلام بر عباس فرزند اميرالمومنين(ع)، آن كه جانش را در راه برادرش نثار كرد، دنيايش را براي تحصيل آخرت از دست داد وهستي خود را براي حفاظت برادرش فدا نمود.
امام زين العابدين (ع) نيز پيرامون مقام و جايگاه ابوالفضل العباس (ع) اينگونه ميفرمايد:
خداوند حضرت عباس (ع) را رحمت كند كه به حق ايثار كرد و امتحان شد و جان خود را فداي برادرش كرد تا آنكه دو دستش قطع شد. لذا خداوند عزوجل در عوض، دو بال به او عطا كرد تا همراه ملائكه در بهشت پرواز كند، همان طور كه به جعفر بن ابي طالب (ع) هم دو بال عطا فرمود و به تحقيق، حضرت عباس ( ع) نزد پروردگار مقام و منزلتي دارد كه روز قيامت همه شهدا به آن مقام و منزلت غبطه ميخورند.
امام صادق (ع) نيز در توصيف صفات حضرت عباس (ع) ميفرمايد: خدا رحمت كند عموي ما عباس را، او از بصيرت و ژرف بيني بسيار نافذ و ايمان بسيار استوار برخوردار بود . به همراه اباعبدالله به جهاد پرداخت و در نهايت هم به فيض شهادت نايل آمد.
امام صادق (ع) همچنين در خصوص وفاداري علمدار كربلا اينگونه ميفرمايد:
شهادت ميدهم كه در برابر جانشين رسول خدا (ص) همواره تسليم بودي ...
هميشه به جهت خدا وفادار ماندي و لحظهاي از خيرخواهي براي او كوتاهي نكردي ...
در زيارت نامه مخصوص حضرت عباس(ع) كه از طرف امام صادق(ع) نقل شده ميخوانيم: سلام بر تواي بنده شايسته خدا و رسولش و پيرو امير مومنان وحسن و حسين(ع).
در تمام زيارتنامههايي كه از ائمه اطهار (ع)در حق حضرت قمر بني هاشم وارد شده، شهادت به وفاداري بينظير آن حضرت تصريح شده است.
و اينك در سالروز ولادت آن اسوه ايثار و جانبازي بايد تاملي دوباره و عميق كنيم بر آنچه كه اهداف بلند و آسماني خاندان عصمت و طهارت براي آن به پا خواستند، تمامي مصائب و مشكلات را به جان خريدند و با زندگي شرافتمندانه و سرشار از معرفت خود قصد داشتند تا انسان اين اشرف مخلوقات به بالاترين و برترين مدارج انساني و كمال برسد.
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]