تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 11 آذر 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):روزه‏دارى كه زبان و گوش و چشم و جوارح خود را حفظ نكرده روزه‏اش به چه كارش خواهد آمد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836431305




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

قدم به قدم تا المپيك - دووميداني يك جين قهـرمـان بـراي كسب افتخـار


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: قدم به قدم تا المپيك - دووميداني يك جين قهـرمـان بـراي كسب افتخـار
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: قهرماني - همگاني

گرچه دووميداني قديمي‌ترين رشته ورزشي در بازي‌هاي المپيك محسوب مي‌شود، اما تاكنون نه تنها هيچ يك از دووميداني كاران ايران نتوانسته‌اند به مدال نزديك شوند، بلكه به مرحله‌ي نهايي هيچ يك از مواد بيست و چهارگانه دووميداني نيز نرسيده‌اند. البته اين بار شش دووميداني كار ايران با انگيزه‌اي جديد راهي بيست و نهمين دوره‌ي بازي‌ها مي‌شوند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تاريخچه‌ي دويدن به صورت يك مسابقه در انظار عمومي به چيزي حدود هشتصد سال پيش از ميلاد مسيح بازمي‌گردد. جايي كه در جشن‌هاي ويژه معبد زئوس در يونان باستان و در دشت المپيا چيزي حدود 20 هزار نفر گرد هم مي‌آمدند و تنها مسابقه‌اي كه برگزار مي‌شد، "دو" بود.

البته روايتي ديگر هم در ارتباط با جنگ‌هاي هخامنشيان با يونانيان وجود دارد كه ريشه‌ي دوي ماراتن را از آن زمان مي‌دانند. اما، به هر حال با تمام اين تفاسير دويدن، پريدن و پرتاب كردن جزء نخستين خصوصيت‌هاي انساني بوده كه حتي پيش از برگزاري رسمي آن در بين انسان‌ها رواج داشته است.

اما، دووميداني به عنوان يك رشته‌ي ورزشي از قرن هجدهم ميلادي با حمايت بخش‌هاي مختلف در اروپا و آمريكا رشد چشمگيري پيدا كرد تا يكي از رشته‌هاي اصلي نخستين دوره بازي‌هاي المپيك در سال 1896 در آتن باشد. اين در حالي است كه فدراسيون بين‌المللي اين رشته‌ يا همان اتحاديه بين‌المللي فدراسيون‌هاي دووميداني در سال 1912 تشكيل شد.

در ايران هم رشته‌ي ورزشي دووميداني قدمتي بسيار دارد. به طوري كه فدراسيون دووميداني ايران به عنوان يكي از نخستين فدراسيون‌هاي ورزشي كشورمان در سال 1302 تشكيل شد و در سال 1325 به عضويت فدراسيون بين‌المللي درآمد.

در بازي‌هاي المپيك هم رشته ورزشي دووميداني ايران از بازي‌هاي 1952 هلسينكي نخستين حضورش را با دونده‌اي در دوهاي استقامت يعني علي باغبانباشي امتحان كرد. در طول حدود 60 سال گذشته هم تاكنون 23 دووميداني كار ايران در ماده‌هاي سه هزار متر با مانع، دهگانه، پرش سه‌گام، 100 متر، 200 متر، 400 متر، 800 متر، پرتاب ديسك، 1500 متر و پنج هزار و 10 هزار متر شركت كرده‌اند كه حتي قهرماناني همچون علي باغبانباشي، تيمور غياثي، جلال كشميري، حميد سجادي و عباس صميمي هم كه در بازي‌هاي آسيايي مدال‌هاي خوش رنگي كسب كرده بودند، در بازي‌هاي المپيك نتوانستند كاري از پيش برده و همگي در دور نخست از صحنه‌ي رقابت‌ها كنار رفتند.

** بزرگترين تيم پس از 1964 توكيو

در رشته ورزشي دووميداني برخلاف بسياري از رشته‌هاي ورزشي، در هر مسابقه‌اي كه مورد تاييد فدراسيون ملي بوده و با رعايت استانداردها و قوانين بين‌المللي و تاييد كنفدراسيون قاره‌اي همراه باشد، مي توان سهميه حضور در بازي‌هاي المپيك كسب كرد. شش دووميداني كار ايراني هم كه اكنون جواز حضور در بازي‌هاي المپيك را كسب كرده‌اند، به همين ترتيب بوده است.

احسان مهاجرشجاعي ركورد A دوي 800 متر را در مسابقه‌هاي سوپر گرندپري الجزاير كسب كرد.

امين نيك‌فر در ماده‌ي پرتاب وزنه در رقابت‌هاي دانشگاهي در آريزوناي شمالي آمريكا با پرتابي نزديك به 20 متر جواز حضور در المپيك را بدست آورد و هادي سپهرزاد به عنوان آخرين دووميداني كار ايران در ماده دهگانه در رقابت‌هاي المپياد ايرانيان در رده جوانان توانست به حدنصاب موردنياز دست يافته و المپيكي شود. بدين ترتيب تيم شش نفره دووميداني ايران در پكن حضور مي‌يابد. اين در حالي است كه تيم ايران در آتن تنها دو نماينده داشت.

در طول تاريخ حضور دووميداني كاران ايران هم در المپيك به غير از بازي‌هاي 1964 توكيو كه هشت دووميداني كار حضور يافتند، اين بيشترين تعداد حضور دووميداني كاران ايران در المپيك است.

** تيمي پر فراز و نشيب براي كسب افتخار

تهيه گزارشي از دووميداني كاران المپيكي بسيار سخت است. يكي تنها در ساعتي خاص و در زميني خاص پرتاب مي‌كند و ديگري در زمان ديگر و در مكاني ديگر مي‌دود و يا مي‌پرد. بنابراين بايد به تعداد ورزشكاران برنامه‌ها را تنظيم و به سراغ همه رفت.

در اين ميان شايد مهمتر از همه احسان حدادي باشد كه با درخشش در فصل جاري، نه تنها در ايران بلكه بسياري در دنيا چشم به كسب مدال او دوخته‌اند. او بارها در فصل جاري حريفانش را در رقابت‌هاي بسيار معتبر شكست داد و سه بار پياپي در فصل جاري ركورد آسيا را شكست. پس از آن تمرين‌هاي خود را در زمين شماره سه ورزشگاه آزادي زيرنظر دو ماساژور و مربي اختصاصي‌اش آغاز كرد. اما، در حالي كه او در ماه‌هاي اخير از ناحيه سمت راست سينه احساس درد مي‌كرد، در هفته‌هاي اخير اين دردها به اوج رسيده و مشكلاتي را در تمرين و پرتاب‌هاي او بوجود آورده است. اما به هر حال او همچنان به صورت جدي به تمرين‌هايش ادامه مي‌دهد.

عباس صميمي هم كه تا چندي پيش در اصفهان تمرين مي‌كرد و فصلي نااميد كننده را تاكنون پشت سر گذاشته، در ساعت‌هاي متفاوت با حدادي بدون مربي و همراه برادرانش محمود و محمد در زمين شماره سه تمرين مي‌كند. او مشكلي از لحاظ آسيب ديدگي ندارد؛ اما، نمي‌توان به ركوردهاي او در صبح روز مسابقه‌هاي مقدماتي پرتاب ديسك پكن آن چنان اميدوار بود.

نفر بعدي سجاد مرادي است كه در دوهاي 800 و 1500 متر سهميه كسب كرده و نمي‌خواهد در دوي 1500 متر مسابقه دهد. او هم در اصفهان همراه برادرش اميد تمرين مي‌كرد و برادر بزرگترشان پژمان هم آنها را تمرين مي‌داد. با اين حال چند هفته‌اي است كه هر سه اينها براي تمرين به تهران آمده‌اند. محل تمرين آنها هم زمين اصلي ورزشگاه آزادي است. مرادي با دوهاي بسيار خوب در مسابقه‌هاي داخلي و بين‌المللي در فصل جاري و روحيه‌ي بالايش اميد زيادي دارد كه به مراحل نيمه نهايي و فينال دوي 800 متر صعود كند.

احسان مهاجرشجاعي هم ديگر نماينده ا يران در همين ماده است. اما او هم مانند عباس صميمي فصلي خوب را از لحاظ مسابقه‌اي سپري نكرد. او در رقابت‌هاي داخلي ندويد و در دو رقابت بين‌المللي مراكش و روسيه با نتايجي ضعيف مسابقه را ترك كرد. در تمرين‌ها هم در حالي كه "بهروز صالح‌لي" از آذربايجان و "احمد يزدانيان" قهرمان سابق نيمه استقامت در آسيا در كنار او هستند،‌ باز هم چندان وضعيت مناسبي ندارد و در روزهاي افت خود به سر مي‌برد. به هر حال اميدواريم او و صميمي در روز مسابقه‌هايشان در پكن خوب كار كنند.

از وضعيت امين نيك‌فر به دليل اينكه مدت زيادي از تمرين‌هاي خود را در آمريكا گذرانده چندان خبري نيست. اما، ركورد حدود 20 متر او در پرتاب وزنه نشان از آمادگي‌اش در هفته‌هاي اخير مي‌دهد. او هم دو هفته پيش از بازي‌هاي المپيك به ايران آمده و هم اكنون در ورزشگاه آزادي تمرين مي‌كند. اما، هادي سپهرزاد در دهگانه خودش را به هر دري زد تا المپيكي شود. او اكنون بيش از يك سال است كه براي المپيكي شدن تلاش مي‌كند. تا اينكه توانست در رقابت‌هاي المپياد ايرانيان به عنوان آخرين ورزشكار كاروان ورزشي ايران، بليت پكن خود را OK كند. سپهرزاد هم مانند ساير ورزشكاران در ورزشگاه آزادي تمرين مي‌كند.

** برنامه رقابت ورزشكاران ايران در المپيك

نخستين دووميداني كار ايراني كه در بازي‌هاي المپيك پكن رقابت مي‌كند، امين نيك‌فر در ما ده پرتاب وزنه است كه از ساعت 9 صبح روز 25 مرداد - روز هفتم رقابت‌ها - به مصاف حريفان مي‌رود. مرحله نهايي اين رقابت همان شب برگزار مي‌شود.

احسان حدادي و عباس صميمي مرحله مقدماتي پرتاب ديسك را در صبح روز هشتم برگزار مي‌كنند. مرحله‌ي پاياني اين رقابت‌ها هم در روز يازدهم خواهد بود.

مرحله‌ي مقدماتي دوي 800 متر هم روز چهارشنبه 30 مرداد ماه برگزار مي‌شود. مسابقه‌هاي هادي سپهرزاد هم در ده رشته ماده دهگانه در روزهاي 31 مرداد و اول شهريورماه برگزار مي‌شود.

انتهاي پيام
 سه شنبه 15 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن