واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مديرعامل شركت بهرهبرداري مترو خبرداد: پيشبيني جابجايي نيم ميليارد مسافر درسال87 دائمي بودن85درصد مسافران مترو دستفروشي درمترو به معضلي دائمي تبديل شده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
مدير عامل شركت بهرهبرداري متروي تهران وحومه گفت: در سال گذشته، 425 ميليون مسافر توسط مترو جابجا شده است و پيشبيني ميشود، اين جمعيت در سال 87 به 500 ميليون مسافر برسد.
به گزارش خبرنگار «شهري» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس ربيعي ـ مديرعامل شركت بهرهبرداري متروي تهران و حومه ـ امروز صبح در نشستي خبري ضمن تشريح اقدامات سال 86 متروي تهران اظهار اميدواري كرد كه كمكها و نظر مثبت مجلس شوراي اسلامي در دوره جديد در مورد اقدامات متروي تهران، همچنان ادامه داشته باشد و يارانه بليت مترو به عنوان يكي از منابع تامين هزينههاي بهرهبرداري از مترو، به طور منظم و كامل پرداخت شود.
وي خاطرنشان كرد: تصويب لايحه مديريت مصرف سوخت يكي از اقدامات اساسي مجلس هفتم بود كه متاسفانه با توجه به مشكلات درآمدي دولت، بودجه اختصاص يافته به شهر تهران، طبق برنامه اختصاص نيافته است و ما اميدواريم در اين زمينه مساعدت لازم صورت گيرد.
مديرعامل شركت بهرهبرداري متروي تهران و حومه تصريح كرد: فاصله قطارهاي مترو در حال حاضر در خط يك، به چهار دقيقه يك قطار، در خط دو 5/3 دقيقه يك قطار و در خط پنج به 10 دقيقه يك قطار رسيده است و تعداد حركتهاي قطار در حال حاضر يكهزار و 200 حركت در روز است.
وي افزود: در سال گذشته 425 ميليون مسافر توسط متروي تهران جابجا شد و پيشبيني ميشود اين تعداد در سال 87 به 500 ميليون مسافر، معادل نيم ميليارد مسافر برسد.
مهندس ربيعي با اشاره به تعداد رويدادهاي مهم اجتماعي سالانه نظير نمايشگاه كتاب و اعياد و حضور گسترده مردم در نقاط مشخصي از شهر، گفت: متروي تهران ميتواند، در بسياري از حركتهاي اجتماعي درون شهر موثر باشد و در حال حاضر بسياري از رويدادهاي مهم شهر نظير نمايشگاه كتاب و نماز روز عيد سعيد فطر بدون استفاده از سيستم مترو غير قابل تصور است.
وي ادامه داد: در حال حاضر مسوولان برگزاري نمايشگاه كتاب، هيچ جاي ديگر شهر را به جز مصلاي تهران كه در كنار ايستگاه مترو قرار دارد، براي اين رويداد مهم در نظر نميگيرند.
مديرعامل شركت بهرهبرداري متروي تهران و حومه همچنين به اقدامات فرهنگي متروي شهر تهران اشاره كرد و گفت: اگر چه اين اقدامات جزو وظايف متروي تهران نيست، اما بسياري از تبليغات و بروشورهاي فرهنگي و نيز كتاب مترو و كتاب مسافر، جزو فعاليتهاي مفيد متروي تهران بودهاند. همچنين «فرهنگياران مترو»كه همان فرزندان كارمندان مترو هستند، به شكل نمادين برخي از نكات مهم استفاده از مترو را براي مسافران بازگو ميكنند.
مهندس ربيعي در ادامه از بيشتر شدن تعداد آسانسورهاي ايستگاههاي شلوغ مترو خبرداد و يادآورشد: در حال حاضر 45 دستگاه آسانسور در 15 ايستگاه نصب شده و اميدواريم اين تعداد تا پايان سال، به 74 آسانسور برسد و بدين ترتيب تقريبا همه ايستگاههاي شلوغ مترو پوشش داده شود.
وي با اشاره به تغييرات قيمت و نوع بليت مترو در دو نوبت شهريور 86 و خرداد 87، تاكيد كرد: در حال حاضر صرفه اقتصادي قيمت بليتهاي اعتباري 5/1 تا 5/2 برابر بليتهاي تك سفره است و به نظر ميرسد، براي ترغيب مردم براي استفاده از بليتهاي اعتباري، پنج برابر شدن اين فاصله در صرفه اقتصادي بين بليت اعتباري و تك سفره لازم است، تا بدين ترتيب، براي مسافران دائمي متروي تهران استفاده از اين بليتها صرفه و مزيت اقتصادي بالا داشته باشد.
مديرعامل شركت بهرهبرداري متروي تهران و حومه با اعلام اين كه در حال حاضر سه ميليون و 300 هزار بليت معتبر و فعال به مردم عرضه شده است، اضافه كرد: روزانه حدود دو هزار و 500 كارت اعتباري جديد براي مسافران مترو صادر ميشود و در حال حاضر 60 درصد مردم از اين بليتها استفاده ميكنند.
وي با اشاره به استقرار موثر و مفيد پليس مترو در 20 ايستگاه، توضيح داد: در ايستگاه امام خميني (ره)، شهرري، صادقيه و علم و صنعت كه جزو ايستگاههاي اصلي وشلوغ مترو هستند، پايگاه منظم و دائم پليس مترو مستقر خواهد شد و به اين ترتيب، پليس مترو همه وظايفي را كه در سطح شهرانجام ميدهد، به عنوان يك ضابط قضايي انجام خواهد داد.
مهندس ربيعي تصريح كرد: در صورتي كه آمار عملكرد اقدامات پليس در ايستگاههاي مترو در زمينه دستگيري مجرمان و كشفيات مواد مخدر اعلام شود، نتايج قابل توجهي از اين موارد مطرح خواهد شد و ميتوان گفت كه از زمان فعاليت پليس مترو، بسياري از مسايل نظير كيفقاپي و تكديگري تا حدودي كمتر شده است.
وي در مورد مشكل تكديگري و دستفروشي در ايستگاهها و واگنهاي مترو، اذعان كرد: مترو تهران در مقايسه با مترو كشورهاي ديگر در زمينه تكديگري در ايستگاهها بسيار پاك است، اما متاسفانه موضوع دستفروشي در واگنهاي مترو تبديل به معضل دائمي شده است، به نحوي كه حتي مردم در زمان برخورد ماموران مترو با دستفروشان، به حمايت از آنها ميپردازند.
مديرعامل شركت بهرهبرداري متروي تهران و حومه با تاكيد بر اين كه دستفروشي در ايستگاه و واگنهاي مترو عملي مجرمانه است، اظهاركرد: شركت مترو، وظيفه حل معضل دائمي تكديگري و دستفروشي را ندارد و ما از دستگاههاي متولي ميخواهيم كه در اين زمينه، با مترو همكاري داشته باشد.
وي در ادامه اين نشست خبري برخي از نتايج نظرسنجيهاي شركت بهرهبرداري متروي تهران و چند سازمان مستقل ديگر در مورد عملكرد متروي تهران اشاره كرد و گفت: طبق اين نظرسنجيها، 13 درصد مسافران مترو زيرديپلم، 33 درصد ديپلم، 25 درصد فوق ديپلم و 30 درصد ليسانس به بالا هستند. همچنين 30 درصد مسافران مترو را دانشجويان و دانشآموزان، 28 درصد را كارمندان و 20 درصد افرادي با مشاغل آزاد و 10 درصد را كارگران و مابقي اقشار تشكيل ميدهند.
مهندس ربيعي بيان كرد: در سال گذشته،60 درصد مسافران مترو با هدف شغلي، 10 درصد براي خريد و حدود 30 درصد براي تحصيل و مابقي براي تفريح از اين وسيله حملونقل عمومي استفاده كردهاند.
وي عنوان كرد: براساس اين نظرسنجي، 40 در صد مسافران مترو با اتوبوس، 25 درصد پياده،20 درصد با تاكسي و حدود هفت درصد با خودروي شخصي به ايستگاه مترو ميرسند.
مديرعامل شركت بهرهبرداري متروي تهران و حومه، با بيان اين كه 55 درصد مسافران مترو تقريبا در هر روز كاري از مترو استفاده ميكنند، خاطرنشان كرد: 30 درصد ديگر مسافران هر هفته چند بار و 15 درصد نيز در هر ماه چند بار و يا به ندرت از مترو استفاده كردهاند و به عبارتي ميتوان گفت كه حدود 85 درصد مسافران مترو تقريبا مشتريان دائمي مترو هستند و اين موضوع در برنامهريزيهاي مترو بسيار مهم است.
وي با اشاره به يكي ديگر از نتايج نظرسنجيها در سال گذشته، گفت: 12 درصد مسافران مترو معتقدند، استفاده از مترو هيچ صرفهجويي در زمان نداشته، اما حدود 25 درصد اعلام كردهاند كه حدود 15 دقيقه صرفهجويي در وقت پيدا كردهاند، حدود 30 درصد اعلام كردند كه بين 15 تا 30 دقيقه صرفهجويي در زمان داشتند، حدود 20 درصد نيز اعلام كردند كه بين 30 تا 45 دقيقه صرفهجويي در زمان هنگام استفاده از مترو دارند و باقيمانده نيز گفتهاند كه بيش از 45 دقيقه صرفهجويي در زمان براي آنها در زمان استفاده از مترو وجود دارد.
مهندس ربيعي درباره رضايت مردم از مترو بر اساس همين نظرسنجيها نيز توضيح داد: 32 درصد از اين مسافران گزينه «خيلي زياد از مترو راضيند»، 60 درصد گزينه «زياد راضيند»، شش درصد «كم راضيند» و تنها دو درصد «خيلي كم راضيند» را انتخاب كردند. همچنين طبق نظرسنجي ديگري كه از خانمها و آقايان به طور مشترك صورت گرفته، 92 درصد اعلام كردند كه با در نظر گرفتن دو واگن ويژه براي بانوان كاملا موافق بودهاند.
وي يادآورشد كه تا پايان سال 87، بخش ديگري از خط چهار مترو به بهرهبرداري ميرسد و اين خط از سمت شرق به ميدان شهدا و از غرب به ميدان انقلاب گسترش پيدا ميكند، همچنين در خط يك به سمت ايستگاه تجريش، ايستگاه قيطريه به بهرهبرداري خواهد رسيد.
مدير عامل شركت بهرهبرداري متروي تهران و حومه گفت: در خط دو نيز به سمت شرق از دانشگاه علم و صنعت ايران به سمت ايستگاه تهرانپارس حدود دو كيلومتر گسترش خطوط خواهيم داشت و به اين ترتيب قول شهردار تهران مبني بر تحويل 15 كيلومتر مترو در سال 87 محقق خواهد شد.
وي يادآورشد كه طبق قول قبلي، قطارهاي جديد تا آخر سال وارد خطوط ميشوند و بدين ترتيب، فاصله قطارها در خط يك و دو به دو دقيقه يك قطار ميرسد.
مهندس ربيعي تصريح كرد: به دليل آن كه قطارها به صورت تدريجي وارد خطوط ميشوند، روند كم شدن سر فاصله قطارها نيز تدريجي خواهد بود.
انتهاي پيام
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]