واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: اسلام آباد دخالت در بمبگذارى سفارت هند را رد كرداعتراف پاكستان به همكارى ارتش با طالبان
سخنگوى دولت پاكستان اعتراف كرد كه اعضاى آژانس اطلاعات ارتش اين كشور به شبه نظاميان طالبان كمك مىكنند.
به گزارش روزنامه ديلى تلگراف، شرى رحمان، سخنگوى دولت پاكستان گفت كه حاميان طالبان در آژانس اطلاعات ارتش پاكستان (ISI) بايد ريشهكن شوند. ولى ما اتهامات مقامات اطلاعاتى آمريكا مبنى بر كمك ماموران پاكستانى به طرح بمبگذارى در سفارت هند در افغانستان در ماه گذشته را رد مىكنيم. وى اظهار كرد: احتمالا هنوز افرادى در ISI وجود دارند كه عقايد ايدئولوژيك آنها در دهه 1980 زمانيكه ISI مخالفت مسلحانه با حضور سربازان شوروى در افغانستان را هدايت مىكرد، شكل گرفته است.
اين بيانيه اولين اعتراف دولت جديد پاكستان به احتمال حضور حاميان طالبان در سرويس اطلاعات ارتش است. اما شرى رحمان در واكنش به حساسيت موضوع حرف خود را عوض كرد و گفت كه عناصر حامى طالبان در گذشته در ISI حضور داشتهاند. پرويز مشرف، رئيس جمهور پاكستان قبلا اذعان كرده بود كه احتمال دارد اعضاى بازنشسته ISI از تلاشهاى طالبان عليه نيروهاى ائتلاف بينالمللى در افغانستان حمايت كرده باشند. اما اين سخنان جديد اولين اعتراف رسمى به اين موضوع است كه ماموران دولت پاكستان به فعاليتهاى تروريستى كمك مىكنند. روزنامه نيويورك تايمز در گزارشى اعلام كرده بود كه مقامات آمريكايى با رهگيرى ارتباطات به اين نتيجه رسيدهاند كه ISI به حملات در افغانستان مرتبط است. اين يافتهها شفافترين مدرك مبنى بر اين است كه ماموران اطلاعاتى پاكستان به طور فعالانه در حال تضعيف تلاشهاى آمريكا براى مبارزه با شبه نظاميان منطقه هستند. مقامات آمريكايى معتقدند حمله به سفارت هند در افغانستان توسط نيروهاى وفادار به جلال الدين حقاني، فرمانده طالبان در افغانستان كه با القاعده ارتباط دارد، صورت گرفته است. ولى نيويورك تايمز نوع كمك ISI را مشخص نكرد. مقامات همچنين به اين روزنامه گفتند كه ISI در حال تامين اطلاعات شبه نظاميان در مناطق قبيلهاى به منظور جلوگيرى از حملات موشكى آمريكا است. جورج بوش، رئيس جمهور آمريكا نيز در ديدارش با يوسف رضا گيلاني، نخست وزير پاكستان اين مسائل را مطرح كرد. اما ژنرال اطهر عباس، سخنگوى ISI اين گزارش را يك تبليغ مغرضانه توصيف كرد. وى گفت: نقش ISI در مبارزه با تروريسم و افراط گرايى استثنايى است. اين آژانس در دستگيرى و حذف شبه نظاميان طالبان و القاعده نقش حياتى ايفا كرده است.
نشست سارك
اين در حاليست كه رئيسجمهور افغانستان روز شنبه ضمن درخواست از كشورهاى جنوب آسيا براى پايان دادن به بازىهاى ژئوپليتيك گفت، تروريستها در حال ريشه دواندن در پاكستان و دريافت حمايتهاى سازمانى بيشتر هستند. به گزارش خبرگزارى رويترز، حامد كرزاى رئيسجمهور افغانستان، در نشست سران كشورهاى جنوب آسيا (سارك) كه نخستوزير پاكستان نيز در آن حضور دارد، گفت: همان گونه كه ترور غمانگيز بىنظير بوتو نشان مىدهد، تروريستها و مخفىگاهشان در پاكستان در حال ريشه دواندن هستند. وى افزود: تروريستها كه در گوشه و كنار جوامع صبور و صلحطلب ما رخنه كردهاند، در منطقه ما در حال دريافت حمايت سازمانى هستند. اين همان ماهيت تروريستها است كه آنها را به يك تهديد شيطانىتر تبديل مىكند. با توجه به اينكه مقامات افغان مرتبا جاسوسان پاكستانى را به حمايت مخفيانه از شبه نظاميان طالبان كه عليه سربازان افغان و خارجى در خاك افغانستان مىجنگند متهم مىكنند، روابط بين افغانستان و همسايهاش پاكستان به شدت در ماههاى اخير بدتر شده است.
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]