واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: پشت هر تبليغ موفق، تحقيق بازاري جامع وجود دارد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: جامعه اطلاعاتي
مهمترين عامل ظهور تبليغات خلاق و اثرگذار در قرن حاضر، برقراري ارتباطي صحيح با مخاطب است. در گرو برقراري چنين ارتباطي است كه پيام مستتر در تبليغ همانگونه كه منبع ارسال مايل است، دريافت و رمزگشايي ميشود. به عبارتي تعيينپذيري در ارتباط به اوج خود ميرسد و مخاطبان هدف تفسيري يكسان از پيام مطابق با خواست صاحب كالا يا خدمت را خواهند داشت.
به گزارش سرويس نگاهي به وبلاگهاي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در ادامه مطلب وبلاگ"بيلبورد" به نشاني http://khresmeh.blogfa.com آمده است: عرضه چنين اثر تبليغي نيازمند دانش و درك درست و كامل خالق آن نسبت به مخاطبان هدف است. بدين ترتيب با در نظر داشتن فاكتورهاي مطلوب و مورد پسند، دست به عمل زده و روياها و آرزوهاي بزرگ مردم را دست يافتني و نزديك نشان ميدهد و همان طور كه يك ضربالمثل قديمي در تبليغات ميگويد: صداي كباب كردن استيك را بفروش نه خود آن را؛ لذت استفاده از كالا يا خدمت را براي آنها به تصوير ميكشد.
همانند ساير مكانيزمهاي ارتباطي، در تبليغات نيز، توجه به تطابق دقيق عناصر پيام، روشهاي انتقال و انتظارات و توانايي ادراك مخاطب از اصول اساسي به شمار ميآيد. همان گونه كه متأثر ساختن يك كودك ٥ ساله توسط كلمات با ارائه سخنراني در جمع افراد تحصيلكرده بسيار متفاوت است، نحوه برقراري ارتباط با مخاطبان هدف بانكها در انتهاي شب و مادران جواني كه هدف تبليغات غذاي كودك در ابتداي صبح هستند، كاملاً متمايز است.
بيتوجهي به اين مساله در ساخت تبليغات ميتواند منجر به فاجعهاي عظيم شود. هنگام برقراري يك ارتباط چهره به چهره از حالات صورت، بدن، سوالات و عكسالعمل هاي فرد مقابل ميتوان دريافت كه وي چه ميزان از اطلاعات مذكور را درك كرده است يا اصلاً به آن چيزي كه خواسته واقعياش بوده است، دست يافته ايم يا خير؟ در اين حالت ميتوان در عناصر مورد استفاده يا روش انتقال تغييرات و حذف و اضافاتي اعمال كرد تا به نتيجه مطلوب دست يافت. اما در تبليغات وضعيت كاملاً متفاوت است و مشاهده چنين عكسالعملهايي تقريباً غير ممكن است و احتمال غفلت از اشتباهات ارتباطي موجود و تكرار آن ها بسيار بالاست.
اين مساله لزوم پرداختن به تحقيقات قبل از ساخت تبليغات را بيش از پيش نمايان ميسازد. در حقيقت تبليغ بدون تحقيق به مثابه شليك تير در تاريكي است، بدون اين كه اميدي به اصابت گلوله به هدف داشته باشيم. تحقيقات ميتواند نكات حياتي و كليدي بازار را در اختيار بگذارد.
همچنين بايد دقيقاً مشخص شود كه اصلاً انجام هزينههاي تبليغاتي در مورد محصول خاصي ارزشمند است يا خير؟
نقش حضور قدرتمند اطلاعات مشتريان در ايجاد و خلق اثر گذارترين تبليغات جهان غير قابل چشم پوشي است. اطلاعاتي كه با ارائه تعريف مشخصي از مشتريان هدف موفقيت تبليغات حاصل را تضمين ميكند. بطور يقين دستيابي به چنين تعريف جامعي به سادگي امكانپذير نيست و نيازمند تحقيقات بازار عميقي است كه در آن عادات، الگوهاي مصرف، نگرش و خواست مشتريان يا كساني كه در آينده ميتوانند به جمع مشتريان اضافه شوند، لحاظ ميگردد.
خالق يك اثر تبليغي بايد بداند كه چه كسي چه چيزي را ميخرد و چگونه تحت تأثير قرار ميگيرد. زماني كه بازار به طور كامل مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت و شناخته شد، ميتوان عملكردي متفاوت از رقبا به نمايش گذاشت و با استفاده از نكاتي كه از قلم افتاده است و ارائه تبليغاتي اثرگذار و علمي كه پشتوانه محكمي از تحقيقات دارد، از سايرين پيشي گرفت و سهم بازار را افزايش داد. تمام فعالان اين عرصه بايد به ياد داشته باشند كه:« پشت هر تبليغ موفق، تحقيق بازاري جامع وجود دارد.»
انتهاي پيام
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]