واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: اختصاصي ايرنا/ مردم انگليس مخالف استقرار سامانه دفاع موشكي آمريكا در كشورشان هستند
سياسي. انگليس . كيت هادسون . سامانه موشكي
لندن - رييس سازمان غيردولتي مبارزه براي خلع سلاح هستهاي (سي .ان .دي ) تاكيد كرد: مردم انگليس مخالف استقرار سامانه دفاع موشكي آمريكا در خاك اين كشور هستند.
خانم كيت هادسون روز شنبه در مصاحبهاي اختصاصي با خبرنگار ايرنا در لندن ، گفت: ما به ويژه در خصوص استفاده آمريكا از دو پايگاه نظامي فايلينگ ديلز و منويث هيل در سامانه موسوم به سپر دفاع موشكي نگران هستيم .
وي افزود: متاسفانه آمريكا در حال حاضر با اجازه دولت انگليس از اين پايگاهها براي سامانه دفاع موشكي خود استفاده ميكند و سازمانهاي مدني و اقشار مختلف مردم انگليس نيز به شدت با اين كار مخالف هستند.
هادسون خاطرنشان كرد: بر اساس يك نظرسنجي انجام شده در انگليس ، اكثر مردم اين كشور بر اين باورند كه استقرار سامانه دفاع ضد موشكي آمريكا در كشورشان ، آنان را در معرض خطر بيشتري قرار ميدهد.
پايگاه منويث هيل در منطقه نورث يوركشاير واقع شده و كاركرد اصلي آن ارتباطات ماهوارهاي است و پايگاه اصلي زميني ارتباطات ماهوارهاي آمريكا را در خاك اروپا تشكيل ميدهد.
حداقل ۳۰آنتن بزرگ ماهوارهاي در اين پايگاه مستقر است و بر اساس برخي ارزيابيها بزرگترين پايگاه گيرندههاي ماهوارهاي در جهان به شمار مي رود.
اين پايگاه حدود ۱۴۰۰نفر پرسنل دارد و از نظر سازماني به آژانس امنيت ملي آمريكا و آژانس اطلاعات نيروي هوايي وصل است .
پايگاه فايلينگ ديلز نيز در منطقه نورث يورك مورز واقع شده و يك پايگاه قوي راداري است كه با پوششي به شعاع حدود سه هزار مايل فعاليت ميكند.
كاركرد اصلي آن شناسايي و ردگيري موشكهاي بالستيك و اجسام پرنده فضايي نظير ماهواره هاست .
گفته ميشود اين پايگاه يكي از سه پايگاه راداري در جهان است كه هشدارهاي اوليه در مورد موشكهاي بالستيك را اعلام ميكند. تجهيزات اين پايگاه در سالهاي ۲۰۰۴- ۲۰۰۵نوسازي شده تا بتواند در طرح سپر دفاع موشكي آمريكا فعاليت كند.
خانم هادسون با اشاره به مخالفتهاي گسترده مردمي با استقرار پايگاه هاي نظامي آمريكا در كشورهاي اروپايي بويژه در چارچوب طرح سپر دفاع موشكي افزود: در جمهوري چك نيز ۷۰درصد جمعيت اين كشور با نصب رادارها و موشك هاي آمريكايي در آن كشور مخالفند.
وي افزود: وجود پايگاههاي آمريكايي در اروپا يكي از موضوعات بسيار جنجالي بوده و اين احساس شديد را در ميان مردم اين قاره ايجاد كرده است كه پايگاههاي نظامي آمريكا ناقض حاكميت ملي كشورهاي اروپايي است .
وي ادامه داد: مردم اروپا همچنين معتقدند كه استقرار چنين پايگاههايي توسط آمريكا در كشورشان ، آنها را وارد نوعي جنگ سرد خواهد كرد، به ويژه اينكه روسيه نسبت به استقرار چنين پايگاههايي از سوي آمريكا بسيار مشكوك و نگران است و اين اقدام آمريكا را به عنوان گامي عليه خود ارزيابي مي كند.
خانم هادسون گفت : مساله استقرار پايگاههاي نظامي آمريكا در اروپا متاسفانه يك موضوع ادامه دار است و ما نيز تلاش هايمان را تا روزي كه همه اين پايگاهها از اروپا محو شوند ادامه خواهيم داد.
وي در خصوص وجود پايگاههاي نظامي آمريكا در خاك انگليس نيز گفت :
پايگاههاي آمريكايي زيادي در خاك انگليس وجود دارد كه براساس توافقنامه ها و معاهدات غيرشفاف بعد از جنگ جهاني دوم ، تاسيس شده اند.
رييس سازمان مبارزه براي خلع سلاح اتمي ، اظهار داشت : ما به صورت كلي با استقرار پايگاههاي نظامي خارجي در كشورهاي ديگر مخالفيم و اين حرف آخر ماست .
خانم هادسون كه از سال ۲۰۰۳ميلادي رياست اين سازمان را برعهده دارد، گفت : يكي از مهمترين نگرانيهاي ما در مورد پايگاههاي آمريكايي مستقر در خاك انگليس سلاحهاي هستهاي مستقر در اين پايگاهها بود.
وي افزود: خوشبختانه اخيرا مطلع شديم اكثر اين سلاحها از خاك انگليس خارج شده اند. آمريكا بيش از ۱۱۰بمب و كلاهك هستهاي در پايگاه نظامي ليكن هيث در منطقه ايست آنگلياي انگليس مستقر كرده بود كه كاملا هم از حوزه كنترل دولت انگليس خارج بودند.
وي درادامه گفت : به رغم انتشار گزارشهايي در مورد انتقال بمبهاي هستهاي آمريكا به خارج از انگليس ، همچنان صدها سلاح هستهاي آمريكا تحت پوشش و بهانه پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) در كشورهاي اروپايي مستقر هستند كه هدف اعتراضات شديد شهروندان اروپايي قرار دارند.
وي خاطر نشان كرد: در نتيجه همين اعتراضات جدي و شديد بود كه آمريكا مجبور به خروج سلاحها و كلاهكهاي هستهاي خود از يونان در سال ۲۰۰۱ميلادي و از كشور آلمان در سال ۲۰۰۵ميلادي شد.
وي تاكيد كرد: با اين حال هنوز پايگاههاي نظامي ديگري در آلمان ، بلژيك ، تركيه و ايتاليا وجود دارند كه سلاحهاي هستهاي و غيرهسته اي آمريكا در آنها مستقر هستند و مبارزات مردمي در آن كشورها نيز براي برچيده شدن اين پايگاهها به صورت فعال ادامه دارد.
دكتر هادسون با اشاره به استقرار پايگاههاي نظامي آمريكا دربلژيك گفت : سال گذشته مجلس سناي بلژيك كه بالاترين مرجع تصميمگيري در اين كشور محسوب ميشود به طرحي براي خروج سلاحهاي هستهاي آمريكا از آن كشور راي مثبت داد ولي آمريكا با اين خواسته قانوني پارلمان بلژيك مخالفت كرد و از انتقال سلاحهاي هستهاي خود به خارج از بلژيك سر باز زد.
رييس سازمان مبارزه براي خلع سلاح هستهاي تاكيد كرد: اين نشان ميدهد كه حتي پارلمان بلژيك قادر به راي دادن و تصميمگيري در مورد خروج سلاح هاي هستهاي آمريكا از آن كشور نيست .
وي افزود: پايگاههاي نظامي آمريكا در كشورهاي مختلف خارج از هر گونه چارچوب دموكراتيك عمل ميكنند و هيچ گونه نظارتي بر آنها اعمال نميشود.
وي اظهارداشت : در عين حال مخالفتهاي مردم و اعتراضات فعالان مدني و سياسي اروپا نسبت به تداوم حضور چنين پايگاههايي در سالهاي اخير تشديد شده و سازمان سي .ان .دي نيز خود را به ادامه و گسترش فعاليتهاي مدني متعهد ميداند تا روزي كه همه پايگاههاي نظامي آمريكا از سراسر خاك اروپا برچيده شوند.
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]