تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836491773
با كامران كاظمزاده، مدير راديو سلامت هم سلامت روح، هم سلامت جسم
واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: با كامران كاظمزاده، مدير راديو سلامت هم سلامت روح، هم سلامت جسم
جام جم آنلاين: راديو سلامت هر روز برنامههاي خود را با ذكر «يا من اسمه دواء و ذكره شفاء» شروع ميكند تا متناسب با ماموريتي كه براي خود تعريف كرده در اولين گام، روحيه توكل به خداوند را در مردم زنده نگه دارد.شبكه سلامت از بهمنماه سال 81 با همراهي وزارت بهداشت و با همت شوراي سلامت صداوسيما و معاونت صدا كار خود را آغاز كرد و هماكنون با 12 ساعت پخش روزانه به روي آنتن ميرود.
توجه به بهداشت عمومي، تلاش در جهت بهبود سلامت جسمي و رواني مخاطبان و جامعه و اطلاعرساني مناسب در جهت اهداف ملي كشور در حوزه بهداشت از اهداف اصلي اين شبكه است.
كامران كاظمزاده اين روزها علاوه بر اداره كردن امور اين شبكه مقدمات برگزاري اولين كنفرانس بينالمللي رسانههاي سلامتمحور را نيز فراهم ميكند كه قرار است راديو سلامت و معاونت صدا متولي اجراي آن باشند.
كاظمزاده سال 63 از طريق كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان به راديو معرفي شد و سالها نويسندگي برنامههاي گروه كودك و فرهنگ را به عهده داشت و از سال 69 نيز به مدت 12 سال مديريت گروه كودك راديو ايران عهدهدار بود و هماكنون هم چند ماهي است كه مسووليت راديو سلامت به او محول شده است.
تا آنجا كه ميدانم، دغدغه شما بيشتر حوزه ادبيات و شعر بود. چطور شد كه از راديو سلامت سر در آورديد؟
من دوره ليسانس ادبيات فارسي خواندم. به تاريخ ادبيات بسيار علاقهمندم و رشته فوق ليسانسم هم اديان تطبيقي بود. درست ميگوييد بيشترين حوزه مطالعاتي و تخصصي من دراين حوزههاست، ولي كار راديو هم يك نوع تخصص است. ضمن اين كه رويكرد جديد راديو سلامت اين بود كه از حدود پزشكيمحوري صرف فاصله بگيرد و به راديويي سلامتمحور تبديل شود.
رويكرد شما كه من فكر ميكنم بسيار برگرفته از شعار اين شبكه يا من اسمه دواء و ذكره و شفاء است، چقدر با رسانههاي مشابه و سلامتمحور در دنيا شبيه است؟
تعريفتان از رسانهاي سلامتمحور چيست؟
همين كه بيشتر پزشكيمحور هستند تا سلامتمحور.
حتي پزشكيمحور هم نيستند. من براي بسياري از آنها لفظ مردم فريب را به كار ميبرم. در آلمان وقتي اعلام ميشود كه جراحي زيبايي براي زير 18 سال ممنوع است، يعني در حوزه سلامت اتفاقي افتاده و يك امكان اجتماعي به تهديد تبديل شده است.
خب قصور رسانهها در اين ميان چيست؟
رسانهها از زنان و كودكان براي تبليغاتي كه به ظاهر براي سلامت است؛ استفاده ابزاري ميكنند. مثلا تبليغ كرم ميكنند. بايد ببينيد كه چقدر آن واقعيت دارد و چقدر فريب است و براي همين تبليغات فريبكارانه از چه ابزارهاي ناجوانمردانهاي استفاده ميكنند. در تبليغ چيپس و پفك و... ببينيد از كودكان چه استفادههاي ابزاري ميشود.
سازمان بهداشت جهاني از 4 منظر سلامت را تعريف ميكند: معنوي، اجتماعي، جسمي و رواني. الان ما ميبينيم كه در دنيا فقط بيشتر به بعد جسمي توجه ميشود و تا حدودي هم در بعضي كشورهاي پيشرفته به بعد رواني؛ اما بعد معنوي كه بيشتر مورد نياز است، كمتر مورد توجه قرار ميگيرد. بشر امروز درهاي آسمان را به روي خودش بسته است. اين همان بعد معنوي سلامت است.
بشر جوياي رستگاري است. شما اين همه مكاتب فكري كه ميبينيد عرفانهاي كاذب، رشد گسترده بوديسم در دنيا و مديتيشنهايي كه هست، همه بهانهاي براي رستگاري و آرامش انسان است. بشر گم شدهاي دارد كه در جوهره معنوي به صورت عام و در گوهره ديني به شكل خاص ميتواند آن را جستجو كند.
براي همين، ماموريت ما به عنوان رسانهاي با موضوع سلامت ايجاب ميكند كه در ابعاد معنوي بيشتر تلاش كنيم. بارها گفتهام كه آدمي با يك قلب مريض ميتواند رستگار شود، ولي با يك قلب سالم ميتواند رستگار نشود.
با اين حساب، راديو سلامت نمونه و الگوي مشخصي در دنيا نداشته است.
بله. حتي ما براي برگزاري كنفرانس رسانههاي سلامتمحور در دنيا جستجو كرديم، ولي راديو تلويزيوني با ماموريت مشخص سلامت پيدا نكرديم. ميتوانم بگويم راديو سلامت در ايران الگويي ابداعي است.
يعني شبكهاي كه با موضوع سلامت باشد پيدا نكرديد؟ ولي رسانههايي كه سلامتمحور هستند...
بله، فراوان هستند كه در دل شبكهها و در قالب برنامههاي خاص خود به موضوعات سلامت ميپردازند؛ ولي اين كه صرفا روي چنين موضوعي تمركز كنند، نبوده است. حتي در جشنواره راديو با بعضي كارشناسان و مديران راديويي جهان كه صحبت ميكرديم خيلي برايشان جالب بود.
كه در ايران شبكهاي با نام سلامت وجود دارد؟
بله. اصل وجود چنين شبكهاي و پرداختن به طور خاص به موضوعاتي اين چنين برايشان جالب بود.
برنامههاي مشخص شما براي راديو سلامت در اين چند ماهي كه عهدهدار مديريت آن شديد، چه بوده است؟
در گروهها تغييراتي مطرح كردم. اولين طرح همين بود كه گفتم. راديو سلامت بايد از شيوه پزشكمحوري دور و رابطه ما با مخاطب از شكل بيمار و پزشك خارج شود. حركتهايي هم در اين زمينه آغاز شده است. در اشكال ديگر هم ميتوانم بگويم شايد در راديو سلامت برنامهسازي راديويي سادهانگاشته ميشد.
توجه چنداني به ساختار نبود و خيلي از برنامهها خلاصه ميشد در اين كه كارشناسي بنشيند و مجري با او درباره موضوعي گفتگو كند. در صورتي كه همين برنامه بيش از يك ساعت از آنتن را پر ميكند و ميتوان براي آن شيوههاي جذاب و كاربردي برنامهسازي راديويي را پياده كرد.
بحثهاي سلامت را ميتوان در قالبهاي نوين برنامهسازي راديو طرح كرد و ما به دنبال اين ساختارهاي جديد هستيم حتي براي قالب نمايش با موضوع سلامت فكر كردهايم، بخصوص با حركتي كه در اداره كل نمايش راديو شروع شده هماهنگ هستيم. ما هم نظرات آقاي گيلآبادي را قبول داريم. ميشود از نمايش براي پيشبرد اهداف رايو سلامت بهرههاي خوبي برد.
يكي ديگر از رويكردهاي جديد ما، ساخت برنامههاي چالشي است. ما براين باور هستيم كه چشم و گوش مسوولان و زبان مردم هستيم.
با اين مدل، برنامههاي چالشي راهاندازي خواهند شد و ما در راديو سلامت حلقه واسطي ميشويم ميان مردم و مسوولان و ژانر ديگري كه جايش در كل راديو واز جمله راديو سلامت خالي است، بخش مستند راديويي است. بخصوص در حوزه سلامت امكان و عرضه كار مستند راديويي وسيع است و در حال فراهم كردن ساز و كار آن هستيم.
يكي از انتقادهايي كه به راديو سلامت وارد ميشود اين است كه بيماريها و امراض را برجستهسازي ميكند و گفتگوهاي پزشكان و كارشناسان در خيلي موارد به آنجا ميانجامد كه مردم به توهم بيماري دچار شوند و در نهايت، رسانهاي با ماموريت ايجاد آرامش و سلامت، بهنوعي باعث وحشت عمومي ميشود براي رفع اين معضل چه برنامهاي داريد؟
البته برنامههايي از اين دست حالا ديگر كمتر داريم، ولي خب اين هم يكي از آسيبهايي است كه بايد جدي گرفته شده، برطرف شود. خود به خود وقتي مدام صحبت از بيماري شود، جامعه نگران ميشود؛ البته ذهن مخاطب هم درگير است و درخواستهاي اين چنين دارد.
الان ما پايانه مردمي را ساماندهي كرديم. مردم زنگ ميزنند و دائم از ما مشاوره پزشكي ميخواهند. ما بايد از اين شيوه پرهيز كنيم. ما نبايد كاري كنيم كه توهم بيماري در شنوندههاي ما تشديد شود.
براي ايجاد آرامش در جامعه چه خواهيد كرد؟
ايجاد آرامش، يك برنامه كلي است كه صدا و سيما و نهادهاي ديگر بايد متولي آن باشند. ما ميتوانيم آسيبهاي مخل آرامش در جامعه را شناسايي وبررسي كنيم. الان كميته تخصصي آسيبشناسي اجتماعي را با حضور استادان دانشگاه تشكيل دادهايم كه اين كميته آسيبهاي اجتماعي را كه آرامش جامعه را به خطر مياندازد، رصد ميكند.
نتيجه كار اين كميته در برنامههاي راديو سلامت مشخص ميشود؟
البته كار اين كميته بين بخشي است. ما وزارتخانههاي مختلفي را كه مسوول شناسايي و رفع اين آسيبها هستند، دور هم جمع ميكنيم و خودمان حلقه واسط ميشويم تا مشكلات كار را بررسي كنيم و ببينيم چه چارهاي بايد انديشيد، بخصوص در حوزه اجتماعي كه خيلي مشكل داريم و آسيبهاي زيادي هست كه جامعه را تهديد ميكند. شايد خيلي مواقع متولي مشخصي هم نداشته باشد.
نمونه كوچكش همين تبليغات عظيم ضد سلامت در روزنامههاست. قد بلند وكوتاه ميكنند، وزن كم ميكنند و... اينها واقعا جامعه را تهديد ميكنند، اما اين تبليغات هيچ سر و ساماني ندارد. به هرجا هم كه مراجعه كنيد ميگويند به ما ربط ندارد.
يكي از برنامههاي ما تا پاييز اين است كه كنفرانسي را با هدف شناسايي تبليغات سلامتمحور در جامعه برگزار كنيم. آنجا ميخواهيم بررسي كنيم و ببينيم بالاخره تكليف مردم اين وسط چيست. فكر ميكنم راديو سلامت از نظر ساختار برنامهسازي ميتواند از ظرفيتهاي بيش از اين برخوردار باشد و بهره ببرد.
يكي از مشكلات شما در راديوهاي تخصصي، پيدا كردن نيروهاي برنامهسازي است كه به موضوع هم اشراف داشته باشند؟
بله. اين حرف شما را قبول دارم، ولي راديو سلامت توانسته است كاري بكند كه بسياري از كارشناسان و پزشكان برنامهساز شوند و نمونههاي موفقي هم داريم.
خب اين روند در دراز مدت جواب ميدهد، درحاليكه هر روز بايد آنتن راديو سلامت پر شود.
به هر حال هر كاري زحمت دارد. خود همين ميتواند يك الگو باشد براي راديو تلويزيونهاي دنيا كه ميخواهند در حوزههاي تخصصي كار كنند. در راديو سلامت در كنار تهيهكننده، ما كارشناس مشاور هم داريم كه محتواي برنامه را كنترل ميكند.
براي سلامت روح و روان در جامعه كه روند آن در سال گذشته شروع شده بود، چه كرديد؟
بگوييم سلامت معنوي. براي اين كار برنامهريزيهايي كرديم. عرض كردم كار گروه آسيبهاي اجتماعي، يكي از كارهايمان است. تشكيل كانونهاي سلامت با همكاري شهرداري و وزارت بهداشت اقدام ديگرماست. طيفهاي سني مختلف شكل داديم، مثلا كانون سلامت مادر و فرزند، كانون سلامت پدربزرگها و مادربزرگها، كانون سلامت دختران و... محصول اين مشاركت روي آنتن اتفاق ميافتد.
شما به كارهاي ميداني راديو اعتقاد داريد؟
خيلي اعتقاد دارم، راديو بايد بشدت برود در جامعه. هر چه بيشتر وارد متن جامعه شود بيشتر هم به مردم نزديك ميشود.
راديوهاي تخصصي براي خود، 2 گروه مخاطب تعريف ميكنند. گروه اول مخاطبان عام هستند و گروه دوم مخاطبان خاص. چه درصدي از برنامههاي شما براي مخاطب خاص و چه درصدي از آن براي مخاطب عام تهيه و پخش ميشود؟
تقريبا با اطمينان ميتوانم بگويم كه براي مخاطب خاص برنامه نداريم، ولي برنامههايي با موضوع خاص داريم. يعني مثلا با موضوع سلامت ديدگاه مولانا را بررسي ميكنيم، ولي نميتوانيم بگوييم براي مخاطب خاص است، چون موضوع آن خاص است. من آرزو دارم كه بتوانيم اين كار را بكنيم.
چرا براي مخاطب خاص برنامه نداريد؟ راديوهاي تخصصي ميتوانند نقطه اتصال مخاطب عام و مخاطب خاص باشند و اين 2 گروه در رسانههاي تخصصي با هم گره نخورند و به تعامل برسند.
بله. خيلي از كلاسهاي دانشگاهي هست كه به وسيله يك استاد تدريس ميشود و براي همه در سطح كشور قابل دسترسي نيست. مثل درس اخلاق پزشكي كه استاد معروفي در تهران آن را تدريس ميكند. يا يك سري دورههاي خاص هست كه همه نميتوانند از آن استفاده كنند.
در اين موارد ميشود از ظرفيت راديو استفاده كرد تا مباحث براي همه قابل دسترس شود. گام دوم براي مخاطب خاص، اصناف حوزه سلامت هستند مثل پرستاران، پيراپزشكان و.. اينها ميتوانند مشاركتهايي با ما داشته باشند كه اگر اتفاق بيفتد بايد ساعات ما از 12ساعت بيشتر شود و يك ساعاتي از شب را كه اين افراد فراغت بيشتري دارند، به اين موضوعات اختصاص داد.
مسالهاي كه من فكر ميكنم مشكلي اساسي است، اين كه راديو سلامت پوشش سراسري ندارد، در صورتيكه مردم شهرستانها و روستاهاي ايران به مراتب بيشتر از شهروندان شهرهاي بزرگ و از جمله تهران به اطلاعاتي كه راديو سلامت ميدهد نياز دارند. بظاهر قرار بود وزارت بهداشت در اين خصوص اقدام كند كه هنوز به نتيجهاي نرسيده است. چرا ؟
بله، وزارت بهداشت قول و قرارهايي با ما داشته است. همين امروز هم با دوستان جلسه داشتيم و قرار شد كه پيگيري كنند و اين كار عملي شود.
ولي من حدود 2 سال است كه اين موضوع را پيگيري ميكنم و هر بار ميشنوم كه وزارت بهداشت قول داده است كه خيلي سريع اقدام كند.
بله متاسفانه. اميدوارم اين قول و قرارها تحقق يابد. ما حتي اگر سالي 2 آنتن هم بتوانيم اضافه كنيم خيلي برايمان غنيمت است. بيرون از پايتخت خيلي بيشتر احتياج دارند به اطلاعات حوزه سلامت. ضمن اين كه گاهي برخي مراكز استانها صداي ما را رله ميكنند.
ولي به شكل عمومي، مردم روستاها و شهرستانهاي ايران از شنيدن برنامههاي راديو سلامت محروم هستند.
بله. به هر حال ما تلاش ميكنيم. در سمينار مديران صداي مراكز هم شركت ميكنم و آنجا هم سعي خواهم كرد كه تدبيري بينديشيم كه راديو فعلا با همكاري مراكز در شهرستان هم شنيده شود تا بعد ببينيم چه بايد كرد.
كنفرانس رسانههاي سلامتمحور كه قرار است راديو سلامت برگزار كننده آن باشد در چه مرحلهاي است؟
اين كنفرانس، اولين گردهمايي بينالمللي سازمانهاي سلامتمحور است كه با هدف افزايش همگرايي سازمانها با رسانههاي سلامتمحور در سطح ملي، منطقهاي و بينالمللي در هفته پاياني بهمن ماه برگزار ميشود. دورنمايي كه ما ميبينيم اين است كه چنين كنفرانسي خيلي جاي حرف دارد.
اين امكان وجود دارد مدلي را كه در راديو سلامت طراحي كرديد بتوانيد از اين طريق اشاعه دهيد.
اشاعه كه نه، ولي طبيعتا تمركز ما روي همين مدل هاست. اين اعتقاد من است كه شرق به طور عام خيلي حرف دارد براي گفتن در تقابل با غرب. در شرق به سلامت، رستگاري و رهايي انسان بيشتر توجه شده است تا غرب ماديگرايانه و دنيا مدارانه؛ بنابراين در كنفرانس رسانههاي سلامتمحور حرف بسيار براي گفتن داريم بخصوص در حوزه اسلام. دين ما برنامهاي براي سلامت و رستگاري انسان دارد كه خيلي غني و قوي است در دنيا.
احساس نميكنيد كه بسياري از برنامههاي شما در راديو سلامت در محاق روز مرگي افتادهاند؟ خيلي وقتها كنداكتور پخش شما كه به روزنامه جامجم ميآيد در توضيح بيشتر برنامههايش ميبينيم كه نوشته شده خانم يا آقاي دكتر فلان متخصص فلان بيماري راجع به فلان موضوع صحبت ميكند. در صورتي كه راديو سلامت ظرفيتهاي زيادي براي برنامهسازي راديويي دارد كه بايد در نظر گرفته شود.
درست ميگوييد، ولي براي تغيير زود است. من از روزي كه آمدهام با اين معضل درگيرم. بارها به بچهها گفتهام كه چرا بخل به خرج ميدهيم. چرا داشته هايمان را نگوييم. خيلي كارهاي قشنگتري هم ميكنند، ولي آنها را عنوان نميكنند. نميدانم چه اتفاقي افتاده كه دوستان من در راديو سلامت چندان رغبتي به ايجاد رابطه با جهان بيرون از راديو ندارند. در كنار اينها فكر ميكنم جرات و جسارت در برنامهسازي از ضرورتهاست كه البته مرز جرات و جسارت را بايد با اشتباهات رسانهاي جدا كرد.
شما صفحات سلامت روزنامهها و نشريات سلامتمحور را مطالعه ميكنيد؟
بله. همه رسانههاي با اين موضوع را مطالعه ميكنم.
براي خودتان انتخاب هم داريد؟
بله انتخاب هم دارم. به عنوان مثال «جامجم» صفحه خوبي دارد. آن را هميشه ميخوانم.
اگر قرار باشد راديو سلامت را با يكي از اين نشريات مقايسه كنيد...
با هفتهنامه سلامت مقايسه ميكنم. خيلي خوب توانسته ارتباط برقرار كند. ساختار و محتواي خوبي دارد.
برنامهاي داريد تا با بچههاي نشريات سلامت كار كنيد؟
ما كميته نويسندگان راديو سلامت را با هدف سامان دادن به نويسندگي در اين شبكه تشكيل دادهايم، چون نويسندگان در شبكه سلامت، هم بايد با نويسندگي به معناي عام آن آشنا باشند، هم حوزههاي تخصصي را بشناسند.
براي همين است كه ميپرسم آيا از دوستان نشريات سلامتمحور دعوت به همكاري ميكنيد؟ چون بارها در راديو سلامت شنيدهام مجريان متنهايي ميخوانند كه يا آنقدر تخصصي هستند و اصطلاحات خاص دارند كه شنونده را دچار مشكل ميكنند يا آنقدر بيربط هستند كه شنونده گاه متوجه نميشود راديو سلامت را ميشنود.
بله. بايد راديو سلامت نويسندگان خاصي داشته باشد و يكي از راهكارها كه در كوتاه مدت ميتواند هدف ما را محقق كند، همكاري با نويسندگان رسانههاي مكتوب است. فكر ميكنم همپوشاني ميان رسانهها و شبكهها يكي از معضلات ماست، ولي من به تشخص و هويت شبكهاي خيلي اعتقاد دارم و فكر ميكنم هر شبكهاي بايد فرديت خودش را پيدا كند و به آن وفادار باشد و اين تشخص در لايههاي مياني كه ميآيد، از مديران گروهها تا برنامهسازان هر كدام بايد براي خود تعريف مشخصي داشته باشند و در يك نظم هماهنگ مثل منظومه با هم عمل كنند، طوري كه مخاطب به محض روشن كردن راديو متوجه شود كدام راديو را ميشنود.
با توجه به اين كه دغدغه شخصي شما حوزه ادبيات است، آيا از ظرفيتهاي نهفته ادبيات ايران كه به موضوعات سلامت پرداخته شده براي برنامهسازي استفاده خواهيد كرد؟
بله. همين الان هم برنامههايي داريم. يكي سلامت از نگاه مولاناست. يكي هم سوابق موضوعات پزشكي در شاهنامه كه نام اين برنامه سيمرغ است. دوستان دارند درباره خمسه نظامي و شعر حافظ كار ميكنند. به هر حال ادبيات ما گنجينهاي است و اين بعدش شايد مغفول مانده. گفتن اينها دستكم باعث ميشود مردم با پيشينه فرهنگي و ادبي ايران از اين نظر آشنا شوند.
و اصلا ايجاد هويت ميكند بخصوص براي جوان ترها.
حتي ميخواهيم در راديو سلامت شعر خواني هم راه بيندازيم، چون شعر شنيدن بر سلامت معنوي و آرامش روحي ميتواند خيلي موثر باشد. به جاي اين كه موسيقي فاصلهاي پخش شود كه گاه هيچ ربطي هم به موضوع ندارد، يك شعر خوانده شود.
تعريف شما از سلامت و رسانهاي با اين ماموريت متفاوت است. اين طور نيست ؟
من به اين تعريف اعتقاد دارم. ميشود با كمترين امكانات و بيشترين مشكلات با آرامش زندگي كرد. ديوژن وقتي اسكندر به او ميگويد از من چيزي بخواه ميگويد برو آن طرف بگذار آفتاب بتابد. اين اوج استغنا و بي نيازي است كه نمونه آن را در شعر حافظ هم ميبينيد كه ميگويد: چرخ برهم زنم ار غير مرادم گردد / من نه آنم كه زبوني كشم از چرخ فلك. گفتن اينها مگر ميشود روي سلامت روح انسان تاثير نداشته باشد؟
فاطمه رحيمي
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]
-
گوناگون
پربازدیدترینها