واضح آرشیو وب فارسی:حيات نو: متكي: اميدوارم جايگاه جنبش غيرمتعهدها در اجلاس تهران ارتقا يابد
منوچهر متكى و وزيران خارجه نيكاراگوئه، ميانمار، عمان و معاون نخستوزير و وزير خارجه لائوس در ديدارهاى جداگانه در حاشيه پانزدهمين اجلاس وزراى خارجه غيرمتعهدها در تهران آخرين تحولات دو جانبه، منطقهاى و بينالمللى را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند. به گزارش ايسنا، در اين ديدار منوچهر متكي، وزير امور خارجه پيشينه مناسبات ايران و لائوس را سرشار از دوستى و بد ور از هرگونه نقطه منفى معرفى كرد و گفت: دو كشور عضو خانواده آسيايى هستند، اما ظرفيتهاى متقابل به نحو مطلوبى شناسايى نشده است. به همين دليل بايد اقدام به برنامهريزى براى توسعه مناسبات گردد.
متكى همكارى در بخش صنايع نفت، گاز، سد و پلسازي،ساخت نيروگاه پتروشيمىو همچنين صنايع كشاورزى را از زمينههاى همكارى معرفى كرد و گفت: اميدواريم با افزايش مراودات و تبادل هيئتهاى اقتصادى و ارائه تسهيلات به شركتهاى خصوصي، شاهد فصل جديدى در مناسبات دوجانبه باشيم. متقابلا سيسوليت با ارائه گزارشى از اوضاع كشورش و اولويتهاى سياست خارجى لائوس گفت: از همه ظرفيت خود براى رشد مناسبات دوجانبه استفاده خواهيم كرد. وى با دعوت از وزير امور خارجه كشورمان جهت ديدار رسمى از لائوس افزود: اطمينان داردم سفر متكى زمينه را براى گسترش بيشتر روابط فراهم خواهد كرد. سيسوليت چشمانداز رياست ايران و جنبش عدم تعهد را اميدوار كننده توصيف كرد و اظهار اميدوارى نمود در دوران رياست جمهورى اسلامى ايران، اين جنبش در راه گسترش صلح، وحدت، برابرى ومبارزه عليه نابرابرى و جنگ، فعالتر از گذشته اقدام نمايد.
وى همچنين از عضويت غيردائم ايران در شوراى امنيت سازمان ملل حمايت كرد. همچنين متكى در ديدار همتاى عمانىاش با اشاره به رايزنىهاى مستمر بين دو كشور گفت: رايزنىهاى مستمر سازنده و مفيد است، حضور عمان در اجلاس غير متعهدها در كنار ديگر اعضا بر ارتقاى رايزنىها و هم انديشىها در اجلاس خواهد افزود. وزير امور خارجه با اشاره به ضرورت تعامل موثر با چالشهاى بينالمللى مبتنى بر واقعگرايى و نگرشى منطقى گفت: ما اميدواريم در اجلاس غيرمتعهدها در تهران با رويكردهاى واقع بينى و منطقي، بتوان جايگاه جنبش در شرايط حساس جارى جهانى را ارتقا بخشيم. وى افزود: حضور فعال وزراى خارجه كشورهاى عضو در اجلاس تهران بر اهميت نشست تهران مىافزايد و جايگاه نشست را براى چاره انديشى مناسب در ارتباط با چالشهاى مختلف ارتقا مىبخشد. يوسف بن علوى با اشاره به نقش رايزنىهاى مستمر دو كشور اظهار داشت: ما دائما به مناسبات دو كشور و رايزنىها اهتمام ويژه داريم، نقش ايران در تحولات منطقهاى و بين المللى حائز اهميت و برجسته است و برگزارى اجلاس غير متعهدها در تهران، مىتواند تحرك جديدى در عرضه بينالمللى ايجاد كند، بويژه اينكه تحولات جهانى مىطلبد اين سازمان نقش واقعى خود را ايفا نمايد. بن علوى با تبيين جايگاه ايران در ارتقاى نقش غيرمتعهدها اظهار داشت: موقعيت جمهورى اسلامىايران در حل مناقشات مختلف همواره سازنده و اجتناب ناپذير است و بدون ترديد نشست غير متعهدها و موقعيت ويژه ايران در تحولات منطقهاى و بينالمللى مىتواند تحرك نوينى در جهت احياى جايگاه جنبش ايجاد نمايد. به گزارش ايسنا، در ديدار متكى و ساموئل سانتوز، وزير خارجه نيكاراگوئه نيز طرفين پيرامون آخرين تحولات مهم سياسى بين المللى و منطقه آمريكاى لاتين و همچنين نحوه گسترش همكارىهاى سياسى و اقتصادى دوجانبه به تبادل نظر پرداختند.
وزير خارجه نيكاراگوئه در اين ديدار با بيان اينكه رئيسجمهور كشورش در نظر دارد در آينده نزديك به تهران سفر كند، ديدار شهريورماه آينده روساى جمهور دو كشور در نيويورك را موجب تسهيل و تقويت طرحهاى موجود همكارى ميان دو كشور دانست. وزير امور خارجه جمهورى اسلامى ايران نيز با ابراز خشنودى از تحولات سياسى در آمريكاى لاتين و رشد استقلال طلبى در ميان كشورهاى منطقه، آمادگى جمهورى اسلامىايران را براى همكارى در زمينه اجراى پروژههاى دو جانبه وسه جانبه در آن كشور اعلام و اظهار اميدوارى نمود دو كشور بتوانند همكارىهاى خود را در بخشهاى مختلف بويژه انرژى تقويت نمايند. همچنين متكى و يونيان وين، وزير خارجه ميانمار با يكديگر ديدار و پيرامون موضوعات مورد علاقه گفت وگو كرد.
وزير خارجه ميانمار با ابراز خشنودى از اينكه براى دومين بار از جمهورى اسلامىايران ديدار مىكند، از رويكرد برخى قدرتهاى بزرگ در قبال كشورش انتقاد نمود و خواستار توسعه همكارىهاى دو كشور بويژه در بخش كشاورزى گرديد. وى همچنين با ارائه گزارشى از وقوع طوفان در ميانمار، از كمكهاى بشردوستانه كشورمان قدردانى نمود. وزير امور خارجه كشورمان نيز با اعلام حمايت جمهورى اسلامىايران از كشورهاى در حال توسعه، مشكلات و نارسايىهاى موجود در جهان را نتيجه سياستهاى يكجانبهگرايى برخى قدرتها دانست وتاكيد كرد كه با حفظ وحدت و انسجام ملى و گسترش و تعميق روابط ميان كشورهاى در حال توسعه، فشار قدرتهاى سلطه گر بى تاثير خواهد بود. وزراى خارجه ايران وميانمار در پايان با ابراز تمايل نسبت به گسترش همكارى بازرگانى فيمابين در زمينه محصولات و نهادههاى كشاورزي، موافقت نمودند از طريق گسترش رفت و آمدهاى سياسى و اقتصادي، زمينههاى مختلف همكارى مورد بررسى قرار گرفته و راهكارهاى مشخص ارائه شوند.
دوشنبه 7 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 275]