واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: رئيس مجلس پيشنهاد كرد 1+5 به سمت مدل سوم حركت كند
رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به مذاكرات ژنو و بررسي بسته هاي پيشنهادي ايران و غرب به كشورهاي 1+5 توصيه كرد براي حصول به نتيجه به سمت مدل سومي كه نفع طرفين را در برداشته باشد حركت كنند.
به گزارش خبرنگار امور مجلس ما، علي لاريجاني در جلسه علني ديروز مجلس اظهار داشت: بين آنچه كه در ژنو رخ داد و متن مذاكرات و هياهوي بعدي آن پيوستگي منطقي ديده نمي شود.
وي افزود: 1+5 بسته اي را ارائه كردند و طريقي غيررسمي را براي مذاكرات پي گرفتند. جمهوري اسلامي ايران هم به بسته پيشنهادي شما پاسخ داد و مدلي هم براي مذاكرات ارائه نمود. بين اين دو مدل قرابت هاي زيادي ديده مي شود در مجال مذاكرات ژنو نيز اجمالاً اين دو رويكرد بحث شد و طبعاً فهم و هضم هر يك از آنها به بحث و گفتگوي بيشتر نياز دارد.
رئيس مجلس اظهار داشت: جنجال آفريني بعد آن نشان مي دهد هنوز هم آمريكايي ها به تئوري اغتشاش راهگشا معتقدند در اين مسير چه نفعي براي شما تا امروز حاصل شده است كه زمانه را مستعد ادامه آن تئوري يافته ايد. به نظر مي رسد با اين روشها قصد زياده خواهي گستاخانه داريد. مطمئن باشيد اين هوشياري در جمهوري اسلامي وجود دارد كه پاسخ هاي نسنجيده شما را متناسب پاسخ گويد.
لاريجاني در پيشنهادي به 1+5 توصيه كرد در بررسي اين دو مدل مذاكراتي مي توانيد به مدل سومي دست يابيد كه نفع دو طرف را همراه داشته باشد و رفتار آينده دو طرف در آن مشخص شود.
وي تصريح كرد: مجلس شوراي اسلامي از چنين سلوكي حمايت مي كند اما اگر تصور مي كنيد با شيون سرايي و فرافكني مي توانيد يك سر موضوع را به طور كلي رها كنيد و بخش ديگر آن را مقيد كنيد، بدانيد دچار اشتباه محاسباتي شده ايد و اين شما هستيد كه ميز مذاكرات را ترك گفته ايد.
رئيس مجلس در ادامه خطاب به طرف مقابل گفت: بسته پيشنهادي ايران نكات مهمي در برداشت كه بايد درهمه جانبه بودن آن توجه بيشتري مي كرديد. حل مسائل پيچيده منطقه و همراهي جمهوري اسلامي در علاج دردهاي ناشي از استراتژي هاي غلط اجرا شده در منطقه نكته مهمتري است.
چند مصوبه مجلس
به مجمع تشخيص رفت
مجلس چند مصوبه قبلي خود را براي تعيين تكليف نهايي به مجمع تشخيص مصلحت نظام فرستاد.
در بخشي از جلسه علني ديروز، مصوبه مجلس هفتم در خصوص الحاق يك تبصره به قانون ممنوعيت تصدي بيش از يك شغل براي اعضاي شوراي نگهبان كه با ايراد شورا مواجه شده بود مورد رسيدگي قرار گرفت كه نمايندگان با اصرار بر نظر قبلي خويش، اين مصوبه را به مجمع تشخيص فرستادند.
پيش از راي گيري در خصوص اين مصوبه عزت الله يوسفيان ملا در مخالفت با آن گفت: از ابتدا قرار بر اين نبود كه عضويت در شوراي نگهبان به عنوان شغل محسوب شود، و اگر اين گونه باشد بايد عضويت در مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز به عنوان شغل محسوب شود.
موسي الرضا ثروتي هم در موافقت با اين مصوبه اظهار داشت: امروز احساس نمايندگان اين است كه عضويت در شوراي نگهبان يك شغل است. اگر روزي اين احساس در مورد اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام نيز ايجاد شد مي توانيم اعضاي مجمع را نيز اضافه كنيم.
بعد از اين اظهارات راي گيري به عمل آمد كه با 164 راي موافق و 37 راي مخالف طرح الحاقي يك تبصره به قانون ممنوعيت تصدي بيش از يك شغل براي اعضاي شوراي نگهبان به مجمع تشخيص فرستاده شد.
همچنين نمايندگان با اصرار بر نظر قبلي خود درباره طرح اصلاح قانون بيمه اجتماعي رانندگان حمل و نقل بار و مسافر بين شهري، اين طرح را جهت تعيين تكليف نهايي به مجمع فرستادند.
نمايندگان مجلس همچنين طرح استفساريه در خصوص برقراري مستمري بازنشستگان را كه قبلا به تصويب رسانده بودند مجددا تصويب كردند كه بر اين اساس اين طرح هم به مجمع تشخيص رفت.
مجلس در اين طرح استفساريه سؤال كرده بود كه آيا عبارت «از تاريخ تصويب اين قانون هر سال، يك سال افزايش خواهد يافت» به بيمه شدگاني كه تا قبل از تاريخ تصويب اين قانون با تامين اجتماعي قرارداد داشته اند تسري دارد يا اين كه شامل كساني است كه از تاريخ تصويب اين قانون شروع به انعقاد قرارداد با سازمان تامين اجتماعي مي نمايند.
مجلس در نظر خود و در پاسخ به اين استفساريه اعلام كرده بود كه از آنجا كه حكم قانون عطف به ماسبق نمي شود لذا برقراري مستمري بازنشستگي كساني كه تا قبل از لازم الاجراء شدن اين قانون با تامين اجتماعي قرارداد داشته اند مشمول مقررات قانون زمان انعقاد قرارداد بوده و مشمول مقررات بند(3) قسمت (ب) اين قانون نمي شود.
تصويب فوريت لايحه تمديد قانون فعاليت هيات منصفه مطبوعات
نمايندگان مجلس در ساعت پاياني جلسه روز گذشته، يك فوريت لايحه تمديد قانون فعال كردن هيات منصفه مطبوعات براي جلوگيري از تعطيلي اصل 168قانون اساسي را تصويب كردند.
موسي قرباني عضو هيئت رئيسه مجلس يكي از درخواست كنندگان يك فوريت براي اين لايحه گفت: قانون هيئت منصفه مطبوعات در مجلس پنجم تصويب شد، ولي در مجلس ششم در مورد هيئت منصفه مقررات جديدي تصويب شد كه در عمل قابل اجرا نبود.
وي افزود: مقررات جديدي كه در مجلس ششم در مورد هيئت منصفه مطبوعات تصويب شد و باعث عريض و طويل شدن هيئت منصفه مطبوعات و بلاتكليفي مي شد. به همين دليل در مجلس هفتم لايحه اي آمد تا زمان اجراي كامل اين قانون موقتا اجرا شود.
قرباني تصريح كرد: اجراي اين قانون براي مدت 2 سال بود كه اكنون اين مدت پايان يافته است و ما با خلأ قانوني مواجه هستيم.
پس از اين توضيحات، مخالف و موافق به بيان نظرات خود پرداختند و در پايان يك فوريت اين لايحه با 130 راي موافق، 38 راي مخالف و 16 راي ممتنع از مجموع 241 نماينده حاضر به تصويب رسيد.
رامين: مجلس از سطحي نگري اجتناب كند
نماينده دماوند و فيروزكوه در مجلس گفت: قوه مقننه بايد به شدت از سطحي نگري و اختلافات جناحي و سياسي اجتناب نمايد.
شاهرخ رامين در نطق پيش از دستور ديروز خود افزود: مجلس همچنين بايد از افتادن به وادي چالش هاي فردي گروهي و روزمرگي پرهيز كند.
تاميني: به گيلان بيشتر
توجه شود
نماينده رشت در مجلس خواستار توجه بيشتر مسئولان به استان گيلان شد. تاميني در نطق پيش از دستورش با اشاره به توانمندي ها و ظرفيت هاي خدادادي استان گيلان گفت: گيلان با پيشينه تاريخي و طبيعي طولاني و با داشتن بيشترين ميزان باسوادي و كمترين رشد جمعيت چرا بايد با مشكلاتي نظير نرخ بالاي بيكاري، آب شرب نامناسب و ... مواجه باشد؟
پيشنهاد كواكبيان
كواكبيان عضو فراكسيون اقليت با اشاره به موضوع هسته اي گفت: از تصميم گيران استدعا داريم كه زمينه اي فراهم سازند كه هرچه سريعتر پرونده هسته اي از شوراي امنيت سازمان ملل به سازمان انرژي اتمي(!) منتقل شود.
نماينده سمنان همچنين از نمايندگان خواست با تفكيك كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي زمينه استفاده از متخصصان روابط بين المللي را در راهبردهاي عرصه سياست خارجي فراهم كنند.
خاطرنشان مي شود مسئولان كشورمان بارها گفته اند بايد موضوع هسته اي ايران از شوراي امنيت به آژانس بين المللي انرژي اتمي منتقل شود.
كامران: گزارش تحقيق وتفحص از قوه قضائيه
پيگيري شود
نماينده اصفهان در مجلس خواستار پيگيري جدي نتيجه تحقيق و تفحص از قوه قضائيه شد.
حسن كامران در نطق خود گفت: از رئيس قوه قضائيه و رئيس مجلس مي خواهم نسبت به قضيه پاليزدار در چارچوب قانون جدي برخورد شود.
وي همچنين اظهار داشت: گزارش تحقيق و تفحص مجلس از قوه قضائيه هم بايد به طور جدي پيگيري شود.
يکشنبه 6 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]