تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند از آدم بد اخلاق توبه نمى‏پذيرد. عرض شد: اى رسول خدا، چرا؟ فرمودند: چون ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819151298




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مغز در درك تحريكات حس لامسه تأخير دارد


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: مغز در درك تحريكات حس لامسه تأخير دارد
مغز توانايي شناسايي صحيح يك نقطه روي بدن را تنها زماني دارد كه اين نقطه در نتاقض با يك تحريك خارجي نباشد.
نتايج تحقيقات نورولوژيستهاي اسپانيايي نشان مي دهد برخلاف آنچه كه تاكنون تصور مي شد مغز در درك تحريكاتي كه از حس لامسه دريافت مي كند، تأخير دارد و پاسخ به اين تحريكات يك واكنش فوري نيست.
زماني كه روي زانوي راست پشه اي مي نشيند، فرد بلافاصله حضور اين تحريك خارجي را درك كرده و براي اجتناب از نيش زدگي پشه بلافصله دست خود را به طرف آن حركت مي دهد. تاكنون تصور مي شد كه اين عمل، واكنشي سريع به يك تحريك لامسه است درحالي كه اكنون محققان "گروه تحقيقات نوروساينس شناختي" در بارسلونا دريافتند كه مغز در درك اين تحريك تاخير دارد.
نتايج اين تحقيقات كه در مجله Current Biology منتشر شده است نشان مي دهد كه مغز با ادغام تحريكاتي كه اطلاعات متناقضي توليد مي كنند به سرعت پاسخ مي دهد. براي مثال اگر فردي بازوهاي خود را به شكل علامت "بعلاوه" روي هم قرار دهد و بازوي راست را به طرف چب و بازوي چپ را به طرف راست بگيرد، دستهاي فرد در يك موقعيت فضايي قرار مي گيرند كه نسبت به موقعيت اصلي خود تغيير جهت داده اند. در اين مورد، مغز بايد قادر باشد به درستي اطلاعات يك تحريك لامسه را روي دست راست خود تشخيص دهد حتي اگر تحريك بصري اين دست را به دست چپ تعبير كند. براي جلوگيري از خطاها مغز براي محاسبه و درك اطلاعات اين دو نقشه فضايي مختلف به زمان نياز دارد.
براي درك چگونگي عملكرد اين مكانيزم، محققان اسپانيايي پاسخ 32 دانشجو را به يك سري از تحريكات لمسي و بصري مورد ارزيابي قرار دادند. براي هر دانشجو 600 آزمون در نظر گرفته شد و از آنها خواسته شد كه بازوي خود را به روشي كه موقعيت دستها در تضاد با آناتومي بدن باشد روي هم قرار دهند."
اين محققان در اين خصوص توضيح دادند: "سپس ما يكي از دو دست شركت كنندگان را تحريك لمسي كرديم. بعد از كمتر از يك دهم ثانيه، يك نور كوچك (تحريك بصري) دست چپ و يا راست را تحريك مي كرد. هم تحريكات لمسي و هم بصري به طور اتفاقي توليد مي شدند. به علاوه، فلاش نور مي توانست 60 يا 200 ميلي ثانيه پس از تحريك لمسي نور ساطع كند. به اين ترتيب موفق شديم زمان گذر از دو تحريك و رسيدن به پاسخ موثر از سوي مغز را ارزيابي كنيم."
نتايج اين تحقيقات نشان مي دهد تنها زماني كه تحريك بصري با يك تاخير موثر 200 ميلي ثانيه توليد شده و موقعيت آن با تحريك لمسي همراه شود مغز توانايي تعيين موقعيت تحريك لمسي روي دست را به روشي صحيح دارد.
اين محققان اظهار داشتند: "نتايج اين تحقيقات به وضوح نشان مي دهد كه مغز توانايي شناسايي صحيح يك نقطه روي بدن را تنها زماني دارد كه اين نقطه در نتاقض با يك تحريك خارجي نباشد."
 يکشنبه 6 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن