واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /تحليل-نووستي/ سامانهي دفاع موشكي آمريكا در اروپا طرحي مشكل ساز براي همه طرفهاي درگير
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - گزارش و تحليل
"آمريكا و جمهوري چك توافقنامه استقرار سيستم رادار واشنگتن را در خاك جمهوري چك به امضا رساندند. اين در حالي است كه به نظر ميرسد تنشها ميان روسيه و آمريكا بر سر سامانه دفاع موشكي پنتاگون در شرق اروپا وارد فاز جديدي شده است."
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) خبرگزاري روسي نووستي در تحليلي نوشته است: "به لحاظ تئوريك پارلمان چك ميتواند از تصويب اين توافقنامه امتناع كند يا دولت جديد آمريكا ممكن است نگرش ديگري نسبت به دولت فعلي در مورد طرح سپر دفاع موشكي آمريكا داشته باشد و يا حتي كنگره نيز ميتواند از تصويب اين طرح امتناع كند اما احتمال هر كدام از اين موارد تقريبا صفر است.
طرحهاي آمريكا براي استقرار سامانهي دفاع موشكياش در اروپا رو به جلو حركت ميكند و اكنون روسيه بايد از اين روند نتيجهگيري كند.
اول از همه روسيه بايد به اين نتيجه برسد كه در متقاعد كردن آمريكا، اتحاديهي اروپا، ناتو و غرب در مورد اينكه اين طرح دفاعي يك تصميم اشتباه و خطرناك است، ناكام بوده است.
روسيه در بازياي شكست خورده كه مجبور بوده به خاطر مخالفانش در آن حضور پيدا كند.
به نظر ميرسد روسيه تنها به يك مورد اميد بسته و آن اين موضوع است كه مورخان در آينده بگويند كه مسكو در مورد عواقب طرح سپر دفاع موشكي آمريكا در اروپا درست ميگفت. كشورهاي غربي معتقدند كه در روسيه دموكراسي به هيچ وجه رعايت نميشود اما به نظر ميرسد توافقنامه اخير ميان آمريكا و جمهوري چك با وجود مخالفت 75 درصد مردم نسبت به طرح سامانه دفاع موشكي آمريكا در اروپا منعقد شده است. حال اين سوال را بايد از غرب پرسيد كه آيا دموكراسي در جمهوري چك رعايت شده است؟ لهستان نيز كه قرار است توافقنامه مشابهاي با آمريكا در مورد پذيرش استقرار10موشك ردياب پنتاگون منعقد كند نيز با مخالفت اكثريت مردمش با اين طرح روبروست. مقامات لهستان نيز به رغم مخالفت مردم اين كشور به مذاكراتشان با مقامات آمريكايي ادامه ميدهند."
در اين تحليل آمده است: "اروپا همچنان تلاش دارد تا دموكراسي موجود در اروپا را به زير سوال ببرد اين درحالي است كه به نظر ميرسد دموكراسي در اكثر كشورهاي اروپايي به شدت نياز به اصلاحات دارد. استقرار سامانه دفاع موشكي آمريكا در نزديكي مرز روسيه باعث به پايان رسيدن دوراني در تاريخ جهاني خواهد شد كه از زمان سياست فضاي باز و پرسترويكاي ميخاييل گورباچف، آخرين رهبر اتحاد جماهير شوروي آغاز شده بود. اولين و تنها رهبر شوروي سابق كه از تخريب ديوار برلين حمايت كرد، بيل كلينتون، رييس جمهور اسبق آمريكا و هلموت كهل، صدراعظم سابق آلمان را دوست خوانده بود و در كل كسي كه تمامي انواع دوستيهاي باور كردني وغيرقابل باور را به سوي غرب ارايه كرده بود خود گورباچف بود.
اقدامات وي باعث شد تا روابط شوروي سابق با غرب رو به گرمي گرايش پيدا كند اما در اين مقطع زماني روابط روسيه و غرب به هيچ وجه مطلوب نميباشد.
بايد گفت اگرچه در مقاطعي روابط ميان روسيه و غرب خوب بوده اما بايد پذيرفت كه اين روابط هرگز ساده و آسان نبوده است.
اين خبر خوشي است كه جنگنده SU-35 روسيه اولين پرواز خود را با موفقيت انجام داده است. اما نبايد اين موضوع را فراموش كرد كه آمريكا در حال توليد انبوه جنگندههاي F-22 خود است. روسيه سيستم ضد دفاع موشكي S-400 را در اختيار دارد اما فقط تعداد محدودي از اين سيستمها در مرحلهي اجرا قرار دارد.
مسكو در حال صادرات تسليحات خود به خارج است، اين در حالي است كه كرملين نبايد فراموش كند كه خود نيروهاي مسلح روسيه نيز به اين سلاحها نياز دارند. چه بخواهيم و چه نخواهيم سامانه دفاع موشكي آمريكا در شرق اروپا تهديدي براي روسيه خواهد بود بنابراين روسيه بايد تلاش كند تا اين تهديد را از بين ببرد. كرملين بايد در راستاي تقويت صنعت دفاعي خود و بررسي دقيق سياستهاي داخلي و خارجي خود گام بردارد. مسكو براي خنثي كردن طرح سامانه دفاعي خود به شركاي قدرتمندي نياز دارد و بايد براي جلب حمايت آنها اقدام كند."
انتهاي پيام
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]