واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: چند تن از داوطلبان دستياري دندانپزشكي خواستار شدند: سهميه آزاد دستياري به دانشگاههاي دولتي باز گردد امكانات ارايه خدمات تخصصي در مناطق محروم ايجاد شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: آموزشي
چند تن از داوطلبان و پذيرفتهشدگان اوليه آزمون دستياري دندانپزشكي 87 با حضور در ايسنا به بررسي روند پذيرش دانشجوي دستياري تخصصي دندانپزشكي دانشگاهها و حذف سهميه آزاد اين آزمون پرداختند و خواستار اعطاي مجدد سهميه آزاد (با پرداخت شهريه) دوره دستياري به دانشگاههاي دولتي در كنار دانشگاه آزاد و كاهش ظرفيت دانشجوي بومي در اين آزمون شدند.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، يكي از دانشجويان دندانپزشكي كه در مرحله اول آزمون دستياري امسال پذيرفته شده است، با بيان اينكه دستورالعمل پذيرش دانشجويان در سهميه آزاد دستياري پس از برگزاري آزمون دستخوش تغيير شد، گفت: حذف سهميه آزاد و پذيرش دانشجويان با اخذ تعهد در دانشگاههاي دولتي به هيچ عنوان قبل از برگزاري آزمون به داوطلبان اعلام نشده بود و اعمال آن در روند پذيرش دانشجو در سال جاري قانوني و عادلانه نيست.
وي با اشاره به اعطاي سهميه آزاد دستياري به دانشگاه آزاد در زماني كه هنوز رشتههاي تخصصي دانشگاه آزاد به تصويب نرسيده بود، آن را نوعي محروميت داوطلبان از تحصيل در دانشگاههاي دولتي قلمداد كرد و گفت: با پيگيريهايي كه انجام دادهايم متاسفانه مسوولان وزارت بهداشت به جاي پاسخگويي و شفاف سازي نسبت به علت حذف سهميه آزاد دستياري پس از برگزاري آزمون، استفاده از واژه «ظرفيت آزاد» در دفترچه راهنماي ثبتنام قبل از آزمون را به معناي «سهميه در دانشگاه آزاد»، اعلام كردهاند اما با توجه به مفاد دفترچه ثبت نام كه قبل از برگزاري آزمون در اختيار داوطلبان قرار گرفته است، ظرفيت آزاد به رشته شهرهايي در دانشگاههاي دولتي اطلاق ميشود كه پذيرش دانشجو با پرداخت شهريه و بدون اخذ تعهد خدمت داشتهاند.
وي افزود: در دستورالعمل جديد وزارت بهداشت درباره نحوه پذيرش دستيار دندانپزشكي كه در تاريخ پنجم خرداد ماه اعلام شد، سهميه آزاد در حالي از دانشگاههاي دولتي حذف و به دانشگاه آزاد سپرده شده كه به گفته مديركل شوراي گسترش و ارزشيابي وزارت بهداشت، مجوز برگزاري دورههاي تخصصي دندانپزشكي در جلسه شوراي گسترش وزارت بهداشت مورخ 25 خردادماه به تصويب رسيده است.
وي با انتقاد از اينكه اكثر مسوولان و تصميم گيران وزارت بهداشت را فارغ التحصيلان پزشكي تشكيل دادهاند، خواستار حضور فارغالتحصيلان ساير رشتههاي گروه پزشكي در بخشهاي تصميم گيري و تصميم سازي شد.
ارايه خدمات تخصصي دندانپزشكي در مناطق محروم با فقر امكانات و تجهيزات روبروست
در ادامه يكي ديگر از داوطلبان آزمون دستياري دندانپزشكي با اشاره به فقر امكانات و تجهيزات دندانپزشكي مورد نياز براي ارايه خدمات سطح يك و دو دندانپزشكي در مناطق محروم، ارايه خدمات سطح 3 توسط متخصصان دندانپزشكي در مناطق محروم را غيرعملي عنوان كرد و افزود: در شهرستانها و مناطق محروم، ارايه سطح يك خدمات شامل جرم گيري و كشيدن دندان گاهي به علت فقر تجهيزات و مشكلات فرهنگي با مشكل مواجه ميشود.
اين فارغالتحصيل دندانپزشكي عمومي در ادامه با انتقاد از روند جذب كاردانهاي بهداشت دهان و دندان در رشته دكتراي حرفهاي دندانپزشكي عمومي كه توسط برگزاري يك آزمون داخلي وزارت بهداشت انجام ميشود، افزود: هدف از تربيت بهداشت كاران دهان و دندان، ارايه خدمات سطح يك دندانپزشكي و آموزش و ترويج بهداشت دهان و دندان است، اين افراد در حاليكه بورسيه وزارت بهداشت هستند و امتيازهاي لازم براي كسب پروانه مطب شهرهاي بزرگ را نيز از اين طريق بدست آوردهاند، با پذيرش در يك آزمون داخلي وزارت بهداشت بعنوان دانشجوي دندانپزشكي وارد دانشگاه ميشوند و ديگر حاضر به بازگشت به مناطق محروم بومي خود نيستند.
اين پذيرفته شده اوليه آزمون دستياري دندانپزشكي با بيان اينكه دندانپزشكان غيربومي پس از اتمام طرح و با ترك مناطق محروم مجبورند در شهرهاي خود كار را از صفر شروع كنند، گفت: تعهداتي كه از دانشجويان و دستياران دندانپزشكي براي ارايه خدمات در مناطق محروم گرفته ميشود بسيار گنگ و سنگين است، در حاليكه با توجه به نياز كشور به خدمات مهندسي و مديريتي از فارغ التحصيلان اين رشته هيچ خدماتي در قالب طرح اخذ نمي شود.
وي تصريح كرد: اگر نياز به خدمات تخصصي در مناطق محروم بسيار جدي است، وزارت بهداشت ميتواند با استخدام نيروهاي متخصص يا ارايه تسهيلات تشويقي در قالب سهميه و ... در آزمون دستياري افراد را به صورت داوطلبانه و اختياري جذب كند.
يكي ديگر از داوطلبان با اشاره به برخي اظهارات مسئولان مبني بر واقعي نبودن شهريه اخذ شده از دانشجويان سهميه آزاد دستياري دانشگاههاي دولتي، گفت: نبايد فراموش كنيم كه رزيدنت دندانپزشكي علاوه بر شهريهاي كه براي تحصيل ميپردازد براي دانشكده دندانپزشكي از طريق خدماتي كه ارايه ميدهد، درآمدزايي دارد. ضمن اينكه حق اشتغال در بخش خصوصي نيز بر اساس مقررات وزارت بهداشت از وي سلب شده است.
وي افزود: در دانشگاههاي خارجي كه شهريه تحصيل در دوره تخصصي گاهي به 100 ميليون تومان ميرسد، حقوق دستياري دست كم 3000 دلار در ماه است و دستياران از حق كار كردن در خارج از ساعات اداري برخوردارند. در حاليكه در كشور ما دستمزد و حقوق دستياران نزديك به 200 دلار است و درآمد ديگري هم ندارند.
اين داوطلبان در پايان تاكيد كردند: ادامه اين روند و عدم برخورداري دانشجويان علاقمند از شرايط آموزشي عادلانه قطعا باعث خروج افراد نخبه و با استعداد از كشور خواهد شد.
انتهاي پيام
چهارشنبه 2 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 179]