واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: پنجاه سال روابط ديپلماتيك ايران و تايلند
وي در تلويزيون ملي كشور اظهار داشت: ما براين عقيدهايم كه مردم به قانون اساسي جديد رأي مثبت دادهاند و منشور مربوطه تا اواخر ماه اوت جهت تاييد به پادشاه كشور ارائه خواهد شد. وي افزود: منشور قانون اساسي جديد زمينهساز برگزاري انتخابات سراسري در ماه دسامبر به منظور احياي دموكراسي در اين كشور خواهد بود. بدينصورت تايلند مرحله مهم ديگري را در تاريخ سياسي خود پشت سرگذاشت.
كلام آخر
اكنون كه اين سطور را به پايان ميبرم در يك ارزيابي ميتوانم بگويم كه در تايلند فعاليتها متنوعتر شده است. از نظر اقتصادي همكاري خوبي ميان دو كشور وجود دارد. تايلند تا سال 1995 يكي از خريداران نفت ايران بود كه البته پس از برنامه نفت در برابر غذا در عراق ترجيح داد در ازاي فروش برنج به عراق نفت مورد نيازش را از اين كشور تامين كند، اما در ديگر زمينههاي انرژي همكاري خوبي ميان ايران و تايلند برقرار است.
تايلند برنده مناقصه پروژه اكتشاف بلوك نفتي ساوه است. اين كشور همچنين يكي از طرفين و سرمايهگذاران همكاري سهجانبهاي است كه ميان ايران، ژاپن و تايلند در زمينه پتروشيمي در عسلويه وجود دارد. با توجه به نياز تايلند به انرژي، دو كشور كميته مشترك نفتي تشكيل دادهاند و در اين زمينه ايران تامين كننده گاز مايع مورد نياز خودروهاي تايلندي است. در زمينه شيلات نيز در قشم و چابهار همكاريهايي ميان دو كشور در زمينه پرورش ميگو وجود دارد. در ساير زمينههاي اقتصادي نيز ايران خريدار سنتي برنج تايلند است. همچنين كاغذ، محصولات كشاورزي، پارچه و لباس از ديگر اجناسي است كه ما از تايلند خريداري ميكنيم. از سوي ديگر تايلنديها مشتري محصولات پتروشيمي، نفت، فولاد، فرش و خشكبار ايران هستند. بخش خصوصي دو كشور نيز فعال است. حجم مبادلات تجاري بين جمهوري اسلامي ايران و تايلند در سال 2006 به 9/616 ميليون دلار آمريكا رسيد و نسبت به سال 2005 كه حجم مبادلات 1/357 ميليون دلار بود، 75/72 درصد رشد داشته است. تايلند به دليل استفاده از نفت سبك مشتري نفت ايران نيست و در واقع اين آمار مربوط به مبادلات غيرنفتي دو كشور است.
شركتهاي ايراني و تايلندي نيز در زمينه خدمات مهندسي همكاري خوبي دارند و برقراري پروازهاي روزانه توسط هواپيمايي ماهان نشان از فعال بودن ارتباطات مردم ميان دو كشور دارد. پروازهايي كه حامل گردشگران، تجار و نيروهاي فني فعال در دو كشور است.
در سال آخر مأموريت اينجانب در تايلند، احداث ساختمان جديد سفارت جمهوري اسلامي ايران در بانكوك آرزوي ديرينهاي بود كه تحقق يافت. زمين اين ساختمان به مساحت تقريبي 4 هزار مترمربع در دوره مأموريت آقاي مهمانپرست در مركز بانكوك خريداري شده و در دوره تصدي آقاي اسلامي ساخت آن آغاز شده بود اما به دليل مسائل فني و اختلاف با پيمانكاران و به خصوص اختلافنظر در مورد نماي ساختمان بين مهندسين مشاور و طراحان ذيربط، كار در نيمه راه متوقف شده بود. در آغاز مأموريت بنده تنها اسكلت بتوني ساختمان، آن هم به صورت ناتمام موجود بود كه به دليل اين وضعيت هزينه سنگيني نيز بر سفارت تحميل ميشد. به دنبال سفر آقاي متكي وزير امورخارجه و آقاي سيدمهدي نبيزاده معاون اداري و مالي ايشان به بانكوك و بازديد از محل و صدور دستورات لازم و پيگيري مستمر، در نهايت كار به پايان رسيد و اين سفارت، با ايده معماري ايراني و طراحي مدرن و تركيب شيشههاي مات و غيرمات نماي بيروني و نورگيرهاي شكسته داخلي و محوطهسازي زيباي آن، به صورت ساختماني منحصر به فرد تكميل شد.ساختمان جديد سفارت در چهار طبقه، بخش كنسولي در سه طبقه، فضاي سبز و محوطه باز احداث شده است. ساختمان سفارت در فروردين 1386 طي مراسمي با حضور آقاي سيدمهدي نبيزاده معاون اداري و مالي وزارت امورخارجه و سيتارات كول دبير دايمي وزارت امورخارجه تايلند به طور رسمي افتتاح شد. دبير دايمي وزارت امورخارجه تايلند در اين مراسم افتتاح سفارت ايران در بانكوك را نمادي از علاقه متقابل براي ادامه تعاملات دوستانه دانست و گفت: ساختمان جديد سفارت ايران پايگاه پيشبرد مناسبات جديد دو كشور خواهد شد. بدين صورت اين كار بزرگ محقق و آرزوي ديرينهاي برآورده شد.
در بعد اقتصادي، خليج فارس به عنوان كانون انرژي جهان، همواره نقشي بيبديل در تأمين انرژي و امنيت براي كشورهاي عمده مصرفكننده انرژي داشته است. پيوستن تايلند به عنوان يك كشور در حال توسعه آسيايي به صف مصرفكنندگان نفتي، ميتواند سهم قابل توجهي در تنظيم روابط اين كشور با منطقه خليج فارس ايفا كند.در ميان كشورهاي خليجفارس، ايران به دليل برخورداري از دومين ذخاير بزرگ نفت و گاز جهان از يك سو و پيگيري مشي مستقل در مديريت اين ذخاير از سوي ديگر، از ظرفيتهاي بالايي جهت همكاري مطمئن و درازمدت با تايلند در عرصه انرژي برخوردار است.
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]