تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 21 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بهترين علم آن است كه مفيد باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840210813




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

هراس از نابودي حريم شخصي


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: هراس از نابودي حريم شخصي


رسانه‌ها- زهرا چوپانكاره :
هنگامي كه در اواسط قرن بيستم، «جورج اورول» رمان معروف خود را منتشر كرد شايد حدس نمي‌زد كه محور اصلي داستان «1984»، خيلي زود تبديل به يكي از دغدغه‌هاي جدي بشر مي‌شود

و آن برادر بزرگتري كه به‌عنوان نماد ديكتاتوري ناظر بر تمام زواياي زندگي روزانه مردم بود، در زندگي حقيقي جاي خود را به برادران بزرگتري چون دولت، رسانه‌هاي جمعي و فناوري‌هاي ارتباطي نوين مي‌دهد كه اغلب بسيار آرام و آهسته در خصوصي‌ترين لايه‌هاي زندگي ما مي‌خزند. كساني كه ديگر آشكارا اخطار «برادر بزرگ، ناظر شماست» را تكرار نمي‌كنند.

شايد تصميم سال گذشته سناي ايالت كاليفرنياي آمريكا كه در پاسخ به نگراني سناتور دمكرات، خوزه سيمستيان، قانون منع استفاده اجباري از تراشه‌هاي شناسايي راديويي زيرپوستي را به تصويب رساند، گوياترين توصيف از نگراني‌هاي انسان معاصر در مورد حفظ حريم خصوصي باشد. اين تراشه‌هاي كوچك كه در ابعاد يك دانه گندم توانايي حفظ تمام اطلاعات شخص را دارند، تاكنون در برخي زندان‌هاي ايالات متحده مورد استفاده قرار گرفته و با وجود بسياري از مخالفت‌ها، از سوي كساني كه مي‌خواهند روي حيوانات خانگي، كارمندان، كارگران و حتي فرزندان خود بيشترين كنترل را داشته باشند، با استقبال مواجه شده است و البته آمريكا در اين مسير تنها نيست.

انتشار خبر رصد شدن اي‌ميل‌هاي خبرنگار اشپيگل توسط سرويس اطلاعات خارجي آلمان، بررسي فرضيه قرار دادن ريزتراشه به زير پوست مجرمان توسط دولت انگلستان و اعلام نگراني 64 درصد از شهروندان اروپايي از نقض حريم خصوصي در اينترنت، شايد مقدمه‌اي براي به حقيقت پيوستن يك كابوس قديمي باشد؛ اين حقيقت كه ما ديگر در هيچ جا تنها نيستيم!اما مسئله حفظ حريم خصوصي در كشورهايي مانند ايران رنگ و بويي ديگر به‌خود مي‌گيرد، چرا كه برخلاف كشورهاي صنعتي، كشورهاي درحال توسعه هنوز هم با مشكلاتي بسيار ابتدايي در زمينه نقض حريم‌هاي فردي مواجه‌اند. اين مشكلات را در كشور ما شايد بتوان به دو گروه كلي تقسيم كرد؛ مشكلات حفظ حريم خصوصي در مواجهه با فناوري‌هاي نوين ارتباطي و مشكلات حفظ حريم خصوصي در مواجهه با دولت.

مسئله سوء‌استفاده از فناوري‌هاي نوين ارتباطي در چند سال اخير بدون شك يكي از اصلي‌ترين نگراني‌هاي پيش روي مردم بوده است. انتشار فيلم‌ها و عكس‌هاي محافل دوستانه، مهماني‌ها، استخرهاي زنانه و خصوصي‌ترين لحظات زندگي بازيگران، ورزشكاران، مداحان و... روي اينترنت و تلفن‌هاي همراه تا آنجا پيش رفت كه مجلس به ناچار وارد عمل شد و با تصويب طرح اصلاح قانون نحوه مجازات اشخاصي كه در امور سمعي و بصري فعاليت غيرمجاز مي‌كنند، با وجود تمام انتقادات وارد شده، جديت خود را در مبارزه با سوء‌استفاده‌گران از وسايل ارتباطي ـ كه با تصويب اين طرح در رده مفسدين في‌الارض جاي مي‌گيرند ـ نشان داد.بحث دخالت دولت در حريم خصوصي افراد، ابعاد ديگري نيز دارد. زيرا برخورد با عاملان نقض حريم شخصي، وقتي كه پاي ارگان‌ها و سازمان‌هاي حكومتي در كار باشد، ديگر به سادگي برخورد با سوء‌استفاده‌كنندگان از عكس‌ها و فيلم‌هاي خصوصي نيست.

بحث‌هاي مطرح شده در مورد عملكرد نيروي انتظامي در جريان طرح « ارتقاي امنيت اجتماعي» و به‌ويژه تازه‌ترين مرحله آن يعني « ارتقاي امنيت اجتماعي در شركت‌هاي خصوصي » از بارزترين نمونه‌هايي است كه به‌تازگي مورد موافقت‌ها و مخالفت‌هاي بسياري قرار گرفته و برداشت‌هاي گوناگوني از آن شده است. مخالفت عليرضا جمشيدي، سخنگوي قوه قضائيه با عمومي فرض كردن حريم شركت‌هاي خصوصي و در مقابل خصوصي تلقي نشدن حريم اين شركت‌ها از سوي سردار رادان، فرمانده نيروي انتظامي تهران بزرگ نشان مي‌دهد كه در بسياري موارد تعريف حريم خصوصي در ميان بخش‌هاي مختلف بدنه نظام نيز متفاوت است.اما موضوع تقابل دولت و مردم آنجا پيچيده‌تر مي‌شود كه پاي آزادي اطلاعات نيز به ميان مي‌آيد.

اينجاست كه ما از يكسو در جامعه‌اي زندگي مي‌كنيم كه به لحاظ قانوني در مواردي چون نوع پوشش، نحوه برگزاري محافل خصوصي، استفاده از ماهواره، برخي روابط شخصي و اجتماعي و...تحت نظارت دولت قرار مي‌گيريم و به بياني بخشي از اطلاعات محرمانه ما در اختيار دولت قرار مي‌گيرد، اما از ديگر سو، در بسياري مواقع از دايره اخبار و اطلاعات دولتي بيرون گذاشته مي‌شويم و دامنه اطلاعات كاملا محرمانه در مواجهه با ما ناگهان بسيار گسترده مي‌شود. آيا مرزهاي حريم خصوصي دولت مقدس‌تر از مرزهاي حريم خصوصي افراد جامعه تلقي مي‌شود؟ شايد به جريان افتادن تصويب لايحه حمايت از آزادي اطلاعات و طرح حمايت از حريم خصوصي افراد در آخرين روزهاي عمر مجلس هفتم را بتوان به منزله پاسخ منفي به اين پرسش قلمداد كرد. پاسخي كه البته تا اجراي قطعي آن توسط دستگاه‌هاي اجرايي، راه درازي پيش رو خواهد داشت.

آنجا كه دولت، عنوان حامي مردم در برابر سرك‌كشان به حريم‌هاي امن شخصي را يدك مي‌كشد، توقع آن مي‌رود كه خود نيز اين حريم امن را محترم بشمارد. هرچند به‌نظر مي‌رسد در دنياي معاصر ظهور برادران بزرگ امري اجتناب‌ناپذير است، اما شايد بهتر باشد كه دولت نخواهد كه پرچمدار اين برادران باشد.

تاريخ درج: 31 تير 1387 ساعت 12:20 تاريخ تاييد: 1 مرداد 1387 ساعت 00:05 تاريخ به روز رساني: 1 مرداد 1387 ساعت 00:04
 سه شنبه 1 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 251]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن