واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: مخالفت با دريافت شهريه در مدارس دولتي
عمومي- علي اصغر محمدي:
طرح اخذ شهريه توسط مدارس دولتي واكنش شديد نمايندگان مجلس، مديران مدارس و اولياي دانش آموزان را بر انگيخته است.
در همين زمينه رئيس كميسيون آموزش مجلس با تاكيد بر رايگان بودن تحصيل در مدارس دولتي به همشهري گفت: اخذ هر گونه شهريه خلاف قانون است.
علي عباسپور تهراني كه در واكنش به سخنان اخير قائم مقام وزير آموزش وپرورش در انجمن اولياو مربيان سخن ميگفت، افزود: مطابق قانون اساسي دولت بايد امكان آموزش و پرورش رايگان را براي همه مردم تا پايان دوره متوسطه فراهم كند؛
ولي مردم از يك سو با سخنان مسئولان در مورد دريافت نكردن شهريه در مدارس دولتي مواجهند و از سوي ديگر مدارس بهدليل كمبود اعتبارات از مردم پول ميگيرند.
به گزارش مهر، قائم مقام وزيرآموزش و پرورش در انجمن اوليا و مربيان به تازگي از تهيه وتدوين دستورالعملي در آموزش و پرورش خبر داده است كه به موجب آن مدارس دولتي ميتوانند از دانشآموزان شهريه اخذ كنند.
ابوالفضل خادميان اعلام كرده است: طبق دستورالعمل جديد، مدارس بايد از طريق اعتبارات و مشاركتهاي مردمي اداره شود. وي همچنين گفته است: اين دستورالعمل درصورت تاييد توسط وزير آموزش و پرورش بهزودي براي اجرا به مدارس ابلاغ ميشود.
قائم مقام وزير آموزش و پرورش در حالي از اداره مدارس دولتي با پول والدين دانش آموزان سخن ميگويد كه اصل ۳۰ قانون اساسي از تحصيل رايگان شهروندان بهعنوان تكليف دولت ياد ميكند.
علي كريمي فيروز جايي، عضو كميسيون آموزش مجلس اگرچه با رد طرح دريافت شهريه در مدارس دولتي تصريح كرد: اين كار مغاير قانون اساسي است، به هيچ وجه نبايد از دانش آموزان براي تحصيل در مدارس دولتي شهريه ياوجهي به اجبار دريافت شود؛
اما سخنان قائم مقام وزير آموزش و پرورش مبني بر اداره مدارس با پول والدين دانش آموزان آن هم در فصل ثبت نام مدارس و با وجود بخشنامههاي قبلي در مورد ممنوعيت در يافت هر گونه وجه هنگام ثبت نام، اولياي دانش آموزان و مديران مدارس را نيز دچارسردرگمي و بلاتكليفي كرده است.
مدير يكي از مدارس تهران در اين زمينه به همشهري گفت: موقع ثبتنام به ما تاكيد ميكنند پول نگيريد، از طرفي سرانه به مدارس نميدهند، ولي غيررسمي ميگويند از مردم پول بگيريد! وزير آموزش و پرورش هم در عين حال كه بر ممنوعيت دريافت وجه از سوي مدارس به هنگام ثبت نام تاكيد دارد، ولي معتقد است مشاركت داوطلبانه مردم! در اداره مدارس مانعي ندارد.
مدارس طبقاتي
با ادامه روند موجود در افزايش نرخ شهريه مدارس غيرانتفاعي و اينكه مدارس دولتي هم بايد با پول مردم اداره شوند، در آيندهاي نه چندان دور مدارس به شكل طبقاتي در خواهد آمد و در اين صورت فقط فرزندان طبقات برخور دار و خاص ميتوانند به مدرسه بروند.
هم اكنون در برخي مناطق آموزش و پرورش شهر تهران مديران مدارس از والدين نوآموزان پول ميگيرند، البته به جز هزينه طرح سنجش. افزون بر اين از والدين دانش آموزان تعهد ميگيرند كه تا شهريور ماه ۸۰ تا ۱۲۰ هزار تومان بپردازند.
مادر يك نو آموز در منطقه ۱۷ تهران به همشهري گفت: ۲۰ هزار تومان گرفتهاند و قرار شده تا شهريور ۶۰ هزار تومان ديگر هم پرداخت كنيم. گذشته از اين، مدرسه اعلام كرده در طول سال تحصيلي نيز بايد به ميزان مورد درخواست آنها پول بپردازيم.
اين مادر ادامه ميدهد:مدير مدرسه گفته كه از امسال بايد شهريه بدهيد. مسئولان محترم آموزش و پرورش بايد اين نكته را در نظر داشته باشند اگر مردم ميتوانستند شهريه بپردازند ۴۰۰ هزار صندلي در مدارس غيرانتفاعي خالي نميماند.
شايد هم گرفتن شهريه در مدارس دولتي راهي براي تقويت مدارس غيرانتفاعي و پر كردن صندليهاي خالي آنهاست. مسئولان وزارت آموزش و پرورش بارها گفتهاند كه مسئوليت تعليم و تربيت تنها بر عهده آنها نيست و البته به اين بهانه خواهان باز خواني و تفسير اصل ۳۰ قانون اساسي شدهاند.
مسئولان آموزش و پرورش با حاكم كردن نگاه اقتصادي به مناسبات فرهنگي -آموزشي، به اختلال در اين نظام كمك كردهاند.
نكته ديگر اينكه چرا دولتمردان در حالي كه جمعيت دانش آموزي نسبت به گذشته كاهش چشمگيري داشته واز طرفي درآمدهاي كشور افزايش يافته است، بهدنبال گرفتن شهريه در مدارس دولتي هستند؟آيا منظور از تحول بنيادين در دستگاه عريض و طويل آموزش و پرورش گرفتن شهريه از مردم در مدارس دولتي، آن هم بر خلاف قانون اساسي است؟
تاريخ درج: 28 تير 1387 ساعت 20:36 تاريخ تاييد: 28 تير 1387 ساعت 22:25 تاريخ به روز رساني: 28 تير 1387 ساعت 22:25
دوشنبه 31 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 238]