واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: خبرگزاري فرانسه: اوباما دوران كارآموزي براي فرماندهي كشور را ميگذراند
سياسي. روابط بينالملل . اوباما. خاورميانه و اروپا
تهران - خبرگزاري فرانسه روز پنجشنبه در گزارشي از روند انتخابات رياست جمهوري آمريكا گفت: سفر نامزد سياهپوست (باراك اوباما) به كشورهاي اروپايي و خاورميانه،كه براي اولين بار در روزهاي آتي انجام خواهد شد، مي تواند به عنوان دوران كارآموزي براي نقش احتمالي فرماندهي وي بر كاخ سفيد باشد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، باراك اوباما سناتور سياهپوست و نامزد انتخابات رياست جمهوري آمريكا كه از هيچ تجربه واقعي در سياست خارجي برخوردار نيست، قرار است به كشورهاي آلمان، فرانسه، انگلستان، اردن و سرزمينهاي اشغالي سفر كند.
اوباما احتمالا در حاشيه اين سفر با چند نماينده ديگر مجلس آمريكا، از عراق و افغانستان نيز ديدار خواهد كرد.
آخرين ديدار اوباما از عراق به ماه ژانويه ۲۰۰۶ميلادي بازمي گردد. اگر سفر وي به افغانستان صورت گيرد، اولين ديدار اين كانديدا از اين كشور بحران زده خواهد بود.
جان مك كين رقيب اوباما در انتخابات رياست جمهوري ۲۰۰۸نيز هشت بار به عراق سفر كرده كه آخرين آن به ماه مارس و در سفر دورهاي وي به كشورهاي اروپايي و خاورميانه بازمي گردد.
جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا در يك نشست خبري در روز سه شنبه به اوباما توصيه كرد كه در ديدار احتمالي از بغداد براي گوش كردن به توصيههاي رايان كراكر سفير آمريكا در عراق و نيز ژنرال ديويد پتريوس فرمانده نيروهاي آمريكايي در منطقه و مقامات عراقي بهره ببرد.
اوباما كه مخالف جنگ در عراق است، متعهد شده در صورت پيروزي در انتخابات ماه نوامبر به جنگ پايان دهد و اكثر نيروهاي آمريكايي را در افق تابستان ۲۰۱۰ميلادي به ميهن بازگرداند.
اين نامزد سياهپوست بايد سفر خود را از اردن آغاز كند. به گفته يك مقام اردني، اوباما روز ۲۲ژوئيه (اول مردادماه) به امان سفر كرده و با مقامات اردني ازجمله شاه عبدالله دوم ديدار و گفت وگو خواهد كرد.
مقامات اسرائيلي و فلسطيني نيز اعلام كردهاند كه نامزد دموكرات قرار است با محمود عباس رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين در رام الله در كرانه باختري رود اردن و ايهود اولمرت نخست وزير در بيتالمقدس در روز ۲۳ژوئيه (۲ مرداد) ديدارهايي داشته باشد.
مك كين نيز در ماه مارس از اسرائيل ديدن كرد، اما به سرزمينهاي فلسطيني نرفت.
اوباما در ماه ژوئن و در اولين سخنراني خود درباره سياست خارجي در برابر لابي اسرائيلي در آمريكا اعلام كرد كه امنيت اسرائيل يك امر مقدس است و در عين حال تاكيد كرد كه فلسطينيان به يك دولت پايدار نيازمند هستند.
وي همچنين بر باقي ماندن بيتالمقدس به عنوان پايتخت اسرائيل و تقسيم نشدن آن تاكيد كرد. اين مساله خشم ابومازن را كه معتقد است بخش شرقي اين شهر از سوي سازمان ملل به عنوان يك سرزمين اشغال شده از سال ۱۹۶۷ميلادي در نظر گرفته شده، برانگيخت.
در پي اين ماجرا، گروه تبليغاتي اوباما اعلام كردند كه وي مخالف مذاكرات اسرائيل و فلسطين درباره آينده بيتالمقدس نيست.
باراك اوباما قرار است روز ۲۴ژوئيه (۳مرداد) به برلين برود و احتمالا در يك محل تاريخي سخنراني خواهد كرد.
يك مقام نزديك به رياست جمهوري فرانسه نيز تائيد كرد كه نيكلا ساركوزي رئيس جمهوري اين كشور روز ۲۵ژوئيه ( ۴مرداد) اوباما را در كاخ اليزه به حضور خواهد پذيرفت.
نامزد دموكرات همچنين در ادامه سفر خود به لندن ميرود. اوباما در اين سفر با گوردون براون نخست وزير انگلستان كه پيشتر نيز با وي ديدار داشته، ملاقات خواهد كرد.
آلمان، فرانسه و انگلستان از نزديك با آمريكا براي توقف فعاليتهاي هسته اي ايران همكاري ميكنند و اين سه كشور اروپايي همچنين متحدان آمريكا در افغانستان نيز به شمار ميروند.
پنجشنبه 27 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]