واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: ورق برگشت (يادداشت روز)
مقامها و رسانه هاي آمريكايي همچنان سرگرم بحث و گفت وگو درباره آزمايشهاي موشكي جديد ايران هستند. هفته پيش در رزمايش سپاه پاسداران 9 موشك دوربرد و ميان برد با موفقيت مورد آزمايش قرار گرفت. همين موضوع باعث سردرگمي مقامات كاخ سفيد و سردمداران آمريكا شد. كساني كه تا قبل از پرتاب آزمايشي اين موشكها، چنگ و دندان تيز خود را از دور نشان ايران مي دادند و در ميدان تهديد رجز مي خواندند، با شنيدن اين خبر و ديدن تصاوير مربوط به آن قافيه را باختند.
«گوردون جاندرو» سخنگوي كاخ سفيد با ادعاي اينكه توليد اين موشكها توسط ايران ناقض قطعنامه هاي شوراي امنيت بوده و باعث انزواي بيشتر ايران(!) مي شود، خاطرنشان مي سازد «آمريكا و شوراي امنيت همچنان به راه حل ديپلماتيك با ايران پايبند هستند.»
«رابرت گيتس» وزير دفاع آمريكا نيز در واكنش به آزمايش موشكي اخير ايران تاكيد مي كند كه «دولت ما به سختي تلاش مي كند تا از راههاي ديپلماتيك و اقتصادي با ايران مقابله كند و براي تغيير سياستهاي ايران از اين راهبرد استفاده مي نمايد. اين راه بر راههاي ديگر ترجيح دارد و از اين موضوع خوشحال هستم.»
«جك ريد» رئيس اكثريت سنا و سناتور دموكرات هم در اين باره معتقد است«اين تحولات انگيزه بيشتر براي آغاز مذاكرات و ديپلماسي با ايران بصورت چند جانبه را نشان مي دهد. بايد بر تداوم راههاي ديپلماتيك تاكيد كنيم. گزينه نظامي نه بهترين انتخاب و نه انجام شدني ترين انتخاب در حال حاضر است.»
«باراك اوباما» نامزد حزب دموكرات در انتخابات رياست جمهوري آمريكا نيز در واكنش به آزمايش موشكي ايران مي گويد: «وجود سياستي منطقي در رابطه با ايران بسيار مهم است، اين سياست بايد مجموعه اي از ديپلماسي مستقيم و باز كردن كانالهاي ارتباطي همراه با پرهيز از هرگونه تحريك باشد.»
در واكنش ديگري روزنامه آمريكايي نيويورك تايمز در شماره روز پنجشنبه گذشته خود مدعي شده بود كه برخي از عكس هاي مربوط به آزمايش هاي موشكي ايران دست كاري شده هستند. همين ادعاي مضحك را برخي از مقامات انگليسي به نقل از عده اي عكاس كه عكس هاي منتشر شده را مونتاژي تشخيص داده بودند، نيز مطرح كردند.
جالب آنكه همان روز مقامات وزارت خارجه آمريكا در نشست هاي تخصصي مجلس نمايندگان آمريكا حضور پيدا كردند تا درباره چگونگي هزينه كردن بودجه هاي مربوط به ايجا ناامني در ايران و يا به اصطلاح پيشبرد دموكراسي در ايران توضيح دهند.
همه اين اظهارات در پرهيز از جنگ و رويكرد به راههاي ديپلماتيك در حالي صورت مي پذيرد كه طي سالهاي اخير آمريكا با ادعاي اينكه ايران تروريست! و ايران اتمي! تهديدي براي جهان به شمار مي رود مرتب بر طبل جنگ مي كوفت. از چند هفته پيش و پس از مانور نظامي اسرائيل اين تهديد صورت جدي تري به خود گرفت و ترس از جنگ ايران از يك سو و آمريكا و اسرائيل از سوي ديگر منطقه را فرا گرفت تا آنجا كه يكي از مقامات پنتاگون تاريخ آن را نيز تعيين كرد!
در همين فاصله زماني شبكه اي بي سي آمريكا به نقل از يك مقام آمريكايي- بدون آنكه به نام وي اشاره كند- ادعا كرد كه برنامه هسته اي ايران به خط قرمز نزديك شده و بايد اسرائيل به آن حمله كند. جان بولتون سفير سابق آمريكا در سازمان ملل زمان شروع جنگ را نوامبر آينده اعلام كرد و سيا نيز تاكيد كرد كه اين جنگ بين آمريكا و ايران خواهد بود، چه اسرائيل در آن شركت كند يا شركت نكند! پس از آن نيز ژنرال فالون فرمانده كل نيروهاي آمريكايي در منطقه خاورميانه كه گفته مي شد مخالف شروع جنگ با ايران است، از مقام خود استعفا كرد و...
ورق تحولات اخير كه به ظاهر نشان از يك جنگ قريب الوقوع داشت و در باطن بيشتر يك جنگ تبليغاتي-رواني عليه مردم ايران و برنامه هاي هسته اي كشور بود، پس از رزمايش پيامبر اعظم(ص) و آزمايش موفقيت آميز موشكهاي ايراني برگشت، آب در لانه مورچگان افتاد و بدين سان ادبيات ديپلماتيك جايگزين تهديد و ارعاب شد.
خبرگزاري فرانسه روز پنجشنبه گزارش داد كه رايس، وزير خارجه آمريكا، در واكنش به مانور موشكي سپاه پاسداران به ايران هشدار داده كه واشنگتن حضور امنيتي خود را در خليج فارس تقويت مي كند و در دفاع از اسرائيل و ديگر متحدانش درنگ نخواهد كرد. رايس در پاسخ به پرسشي درباره اينكه ايران مي تواند اسرائيل را هدف آتش خود قرار دهد، گفته است كه ما از منافع آمريكا و متحدانش دفاع خواهيم كرد. با اين حال كاخ سفيد احتمال خطر جنگ ميان ايران و آمريكا را برغم اظهارات تند رايس، بعيد مي داند. «توني فراتو» سخنگوي كاخ سفيد در يك كنفرانس مطبوعاتي در پاسخ به پرسشي درباره تناقض اظهارات رايس درباره تشديد تدابير امنيتي آمريكا در خليج فارس و سخنان رابرت گيتس، وزير دفاع آمريكا، گفت: «فكر مي كنم اظهارات گيتس درباره اينكه خطر رو به افزايش نيست، بسيار دقيق است.» رابرت گيتس گفته بود كه باور ندارد به دنبال يك رشته آزمايش هاي موشكي جديد كه ايران انجام داده و گفته مي شود يكي از موشك هاي آن قادر به ضربه زدن به اسرائيل است، خطر جنگ رو به افزايش باشد.
واقعيت آن است كه تهديدهاي نظامي بيش از آنكه امكان وقوع خارجي داشته باشد، آتش تهيه يك جنگ رواني عليه برنامه هاي هسته اي كشور بود.
تحريم ها هم تاكنون ثابت شده كه اثربخشي لازم را كه هدف برنامه هاي آمريكا در توقف و تعليق برنامه هسته اي ايران بود، دارا نيست.
از سوي ديگر ساير مجازاتهاي اعمال شده از سوي آمريكا نيز عملاً قادر نبوده فضاي موجود را به نفع خود، تخريب نمايد. مجازاتهاي جديد كه بخش ديگري از مجازاتهاي آمريكا عليه مسئولان سپاه پاسداران و موسسات مالي و اداري مرتبط با پرونده هسته اي ايران محسوب مي شود و پيش از اين نيز عليه بانك هاي ايراني اعمال شده بود، عملاً بي تاثير بوده است.
به نظر مي رسد روند پرونده هسته اي ايران به جايي رسيده است كه آمريكا و هم پيمانان اروپايي اش و همچنين رژيم صهيونيستي در ميدان نبرد با برنامه هاي اتمي ايران- چه جنگ نظامي و رواني و چه تحريم و تهديد- خلع سلاح شده و اكنون ابتكار عمل را در دست دولتمردان ما مي بينند.
اكنون تمام تلاش و اقدامات بازدارنده آنان براي آن است كه بتوانند قبل از شروع دور جديد مذاكرات، جمهوري اسلامي ايران را تحت فشار قرار داده و امتيازات بيشتري را به نفع خود كسب نمايند.
«ايران هسته اي بسوي افقهاي روشن علم و فناوري قدمهايي مصمم و استوار برمي دارد و در مسير آباداني، توسعه و پيشرفت، آينده اي اميدبخش فراروي خود مي بيند.» اين گزاره حق مسلم، اعتقاد و انتظار مردم و همچنين نصب العين مسئولان كشور در پيگيري پرونده هسته اي كشور است كه به مدد الهي ذره اي از آن كوتاه نخواهند آمد.
حميد اميدي
دوشنبه 24 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]