واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بيانيه ششمين اجلاس سران گروه دي هشت در مالزي منتشر شد
فرازهايي مهم از بيانيه ششمين نشست سران هشت كشور در حال توسعه اسلامي در زير ميآيد:
- ما بر تعهد مجدد كشورهاي عضو در جهت حفظ و ارتقاي همكاريهاي اقتصادي - اجتماعي ، حفظ صلح و سرافرازي ملل ، احترام متقابل و تساهل در كليه امور تاكيد كرده و تلاشهاي حافظ محيط زيست را در همه فعاليتهاي خود در ذهن خواهيم داشت .
- با توجه با تاثيرات سوء بحران اقتصادي موجود در جهان ، ما موافقت مي كنيم تا كليه مساعي خود را در جهت همسو كردن موضع خود در صحنههاي مختلف بينالمللي و مذاكرات جاري متمركز و همكاريهاي منطقهاي خود را تقويت كنيم تا از اين طريق تاثيرگذاري دي هشت را حفظ و منافع كشورهاي در حال توسعه را تضمين كنيم .
- ما ميدانيم كه تجارت يك فعاليت حياتي در صحنه بينالمللي است و يك رژيم واحد براي تجارت جهاني در حالي كه به هر دو دسته كشورهاي توسعه يافته و در حال توسعه منفعت آور باشد بايد در برگيرنده و تضمينكننده سلامت اقتصادي كشورهاي در حال توسعه نيز باشد. بنابر اين ما بر يك نتيجه گيري معنا دار و عادلانه از مذاكرات دوحه در اسرع وقت تاكيد ميكنيم .
- ما ميدانيم كه سيستمهاي تجاري و مالي در صحنه بينالمللي يك جزء بسيار مهم از همكاريهاي بينالمللي بوده و بايستي عادلانه و شفاف و دور از تبعيض باشد در همين راستا نيز خواستار الحاق هر چه زودتر جمهوري اسلامي ايران به سازمان تجارت جهاني ميباشيم .
- ما ميدانيم كه توجهي جدي و فوري بايستي معطوف به بحران فعلي جهاني در زمينه كمبود مواد غذايي گردد كه خود تهديدي جدي براي ثبات اقتصادي جهان ميباشد . در اين راه تعميق همكاريها شامل تشكيل شركتهاي مشترك و درگير نمودن بخش خصوصي ، توليد غذاهاي حيواني و ايجاد يك بانك بذر براي تسهيل توزيع و بهبود توليد بايستي در دستور كار قرار گيرد.
- با توجه به نقش بسيار مهم انرژي در ايجاد توسعه پايدار كشورهاي عضو گروه نگراني عميق خود را از افزايش روزافزون قيمت نفت در جهان و عوارض شديد آن بر اقتصاد كشورها ابراز و جامعه بينالمللي را به اتخاذ تدابير فوري براي مقابله با اين معضل فرا ميخواند.
- با توجه به تاثير منفي تغييرات آب و هوايي جهان و گرم شدن زمين ما تعهد مجدد خود را بر تقويت همكاريهاي همه جانبه در زمينه بهبود وضعيت آب و هوايي اعلام و با حمايت از دستورالعمل بالي بر تلاشهاي تعديلسازي در زمينه تغييرات آب و هوايي تاكيد ميكنيم .
- با توجه به اينكه مهاجرت نيروي كار ابزاري مهم در ريشه كني فقر مي باشد و اين مهاجرت براي هر دو كشور مبدا و مقصد منافعي در بر دارد ما بر ضرورت تقويت همكاريها در جهت حفظ حقوق كارگران مهاجر و تبادل تجربيات در اين زمينه تاكيد كرده و خواستار توسعه اعزام متمركز نيروي كار در چارچوب اين گروه و نيز به ساير مناطق جهان ميباشيم .
- صنعت حلال ، بيوتكنولوژي و سوختهاي تجديد پذير در زمينه تلاشهاي بخش خصوص قوت گرفته و اين بخشها قادرند در آينده اقتصادي اعضاي گروه نقش مهمتري را ايفا كنند.
- افزايش تجارت در داخل گروه دي هشت بطور رضايت بخشي افزايش يافته و از ۵/۱۴ميليارد دلار در سال ۱۹۹۹به بيش از ۶۰ميليارد دلار در سال ۲۰۰۷افزايش يافته است كه نشانه ي ۲۰۰درصد افزايش در طي يك دوره هشت ساله ميباشد. ما عميقا معتقديم اين ميزان با اجراي موافقتنامه تجارت ترجيحي افزايش خواهد يافت .
- ما از نتايج اولين نشست وزراي توريسم دي هشت و بيانيه صادر شده در تهران در سال ۲۰۰۸استقبال ميكنيم و كميسيونهاي مربوطه را به اتخاذ تدابير مناسب و اجراي آنها فرا ميخوانيم .
- با توجه با امضاي موافقتنامه تسهيل صدور رواديد تجاري توسط مالزي و تاييد آن توسط ايران ، بنگلادش ، پاكستان و تركيه خواهان به اجرا در آمدن هر چه زودتر آن در ميان اعضا ميباشيم .
- ما برنامه دراز مدت همكاريهاي اقتصادي مربوط به دهه دوم تشكيل گروه را تصويب كرده و آن را راهنمايي براي فعاليتهاي آتي در ده سال پيش رو ميدانيم . دبيرخانه گروه نيز به برنامه ريزي لازم در جهت اجراي هر چه زودتر اين برنامه دراز مدت تاكيد شده است .
- دعوت جمهوري نيجريه براي ميزباني هفتمين نشست سران دي هشت در سال ۲۰۱۰را ميپذيريم .
سه شنبه 18 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]