واضح آرشیو وب فارسی:موج: اختصاصيعضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران:در توزيع يارانه هاجناح بندي سياسي رادخيل نكنيم
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد صنعت و بازرگاني حذف يارانه ها اقدامي شجاعانه است كه از گذشته اجراي آن مورد نظر دولتمردان و قانونگذاران بوده اما دولت نهم توانست آن را اجرايي كند .
محمد رضا بهزاديان عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران در گفت و گو با خبرنگار موج با اعلام اين مطلب اظهار داشت:با حذف يارانه ها همراه شاهد افزايش نقدينگي و در نتيجه رشد تورم و گراني قيمت كالا و خدمات خواهيم بود كه در دهه 60 و 70 از آن به عنوان حربه استكبار جهاني ياد مي شد و اين در حاليست كه رشد تورم و نقدينگي با حذف يارانه ها امري طبيعي است و به همين جهت از اقدام دولت براي حذف يارانه ها به عنوان اقدامي شجاعانه ياد مي شود .
وي افزود:حذف يارانه ها مانند جراحي است كه درد دارد اما اگر بتوانيم آن را تاب بياوريم از عافيتش نيز بهره مند خواهيم شد.
بهزاديان ادامه داد:حذف يارانه ها براي مردم پيامدهايي دارد كه بايد با اقدامات كارشناسي و استفاده از راهكار هاي مناسب اين پيامدهاي منفي را با مديريت صحيح براي مردم به حداقل برسانيم.
اين فعال اقتصادي اذعان داشت : براي حضور مناسب ايران در عرصه اقتصاد جهاني و كسب رتبه اي در شان ايران با قابليت ها منابعي كه در اختيار دارد در عرصه اقتصاد جهاني لازم است تا چندان در باقي ماندن يارانه ها پافشاري نكنيم زيرا پرداختن يارانه علاوه براينكه توليد و صادرات كشور با تحت الشعاع قرار داده موجب شده تا در واردات نيز سودهاي كلاني نصيب عده اي خاص شود.
وي با تاكيد بر رشد تورم و افزايش فشارهاي اقتصادي بر مردم با حذف يارانه ها تصريح كرد: براي عبور از اين فشارها حذف كالابه كالاي يارانه،حذف پلكاني يارانه و حذف سال به سال يارانه هاي عنوان مي شود اما بايد با كارشناسي دقيق بهترين گزينه را براي حذف يارانه هاي استفاده كرد تا با كاهش فشارهاي اقتصادي اجراي حذف يارانه بر مردم بتوان به هدف مطلوب از اجراي اين طرح دست يافت .
بهزاديان در خصوص وضعيت بازار و اقتصاد كشور متذكر گفت : از گذشته تا كنون اقتصاد و بازار ايران از اقتصاد سنتي تاثيرپذير بوده و اين بدان معناست كه بازاريان با استفاده از اهرم هاي فشار و عدم همراهي با سياستهاي اقتصادي دولت برنامه هاي دولت را تحت الشعاع قرار دادندتا به اهداف اقتصادي خود دست بيابند .
وي ادامه داد: در اقتصاد سنتي بازاريان با عدم عرضه بهنگام كالا و يا با ايجاد كمبود مصنوعي و پس از آن سرازيركردن كالا همواره دولتها را همواره تحت تاثير قرار مي دادند اما با حذف يارانه ها و استفاده از الگوي ساير كشورهاي دنيا در اقتصاد واردات كالا براي عده اي خاص زمينه كسب درآمدهاي هنگفت را فراهم نمي كند.
عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني تهران خاطر نشان كرد :براي گذر از وضعيت اقتصادي كنوني لازم است تا حذف يارانه هاي صورت بگيرد اما هرچند اين اقدام پيامدهايي را دارد وبايد براي جلوگيري از افزايش فشارهاي اقتصادي به اقشار آسيب پذير لازم است اين افراد به دور از هر گونه جناح بندي و مسايل سياسي شناسايي شده و مابه التفائت قيمت كالا به آنان پرداخت شود تا افزايش فشارهاي اقتصادي به اين اقشار كه سه تا چهار دهك جامعه را تشكيل مي دهد عكس العمل آنان را برنيانگيزد.
سه شنبه 18 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]