واضح آرشیو وب فارسی:موج: شكل گيري ستاد تحول بنيادين /آموزش و پرورش دچار روزمرگي شدهدر صورت ادامه روند فعلي ؛مشكلات مالي آموزش و پرورش را مي بلعد
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد فرهنگ وزير آموزش و پرورش گفت: وزارت آموزش و پرورش، در طول فعاليت دولت نهم، 8/1 درصد رشد بودجه داشته است.
به گزارش خبرنگار موج، دكتر عليرضا علياحمدي وزير آموزش و پرورش در نشست خبري امروز خود در وزارت آموزش و پرورش گفت: از سال 79 تا سال 86، بودجه آموزش و پرورش 8/3 برابر شده، اين درحالي است كه از ابتداي اين دولت تا كنون 8/1 برابر افزايش بودجه در اين وزارتخانه در بخش جاري داشتهايم، بودجه عمراني وزارتخانه نيز بيش از 3 برابر افزايش پيدا كرده است اين درحالي است كه هميشه شكاف بين نياز آموزش و پرورش و بودجهاي كه قابل تخصيص است بيشتر شده است.
وي تصريح كرد: در دولتهاي مختلف نيز احتمام قابل توجهي به تامين اعتبار آموزش و پرور شوجود داشته است، گرچه هميشه حق آموزش و پرورش از آنچه كه به آن اختصاص داده شده است، بيشتر است.
وي ابراز داشت: در آموزش و پرورش آنچه كه مهم است اين است كه بايد در اين نهاد بعد از 30 سال كه از انقلاب ميگذرد، يك بازنگري داشته و بر مسير طي شده در سالهاي گذشته نگاه كنيم تا ببنيم تا چه اندازه به اهداف خود رسيدهايم.
وي افزود: در راستاي مطالبات امام از آموزش و پرورش، ستاد تحول بنيادين آموزش و پرورش شكل گرفته است، اين ستاد متشكل از شوراي عالي انقلاب فرهنگي، نمايندگان مجلس، اعضاي شوراي عالي آموزش و پرورش و بعضي از اعضاي مجمع تشخيص مصلحت نظام و تعدادي از اساتيد و مدرسان آموزش و پرورش و دانشگاهها است.
علي احمدي گفت: همچنين آسيب شناسي از وضع موجود در آموزش و پرورش انجام دادهايم، يكي از آسيبهاي مهمي كه در نظام آموزش و پرورش كشور وجود دارد، اين است كه آموزش و پرورش كشور، دچار روزمرگي، عدم توازن نيروي انساني شده و در آموزش و پرورش كسري بودجه است.
وي اظهار داشت: براي حل چنين آسيبها و معضلاتي يك سري اصلاحات را سرلوحه كار وزارتخانه قرار دادهايم، اولين كار در اين راستا،اصلاح ساختار سازماني در وزارت آموزش و پرورش است كه در سطح ستاد و وزارتخانه انجام شد و در مرحله بعدي در استانها و مناطق و نواحي كشور در تابستان جاري اعمال خواهد شد.
وي تصريح كرد: به دنبال اصلاحاتي كه صورت گرفته، تغييراتي را نيز در رده مديريتي و معاونتها اجرا كردهايم، كه يكي از آنها ادغام معاونت هاي آموزش عمومي و متوسطه و تشكيل معاونت نوآوري آموزشي در وزارت آموزش و پرورش است.
وي ابراز داشت: اصلاح نحوه سازماندهي و تخصيص نيروي انساني براي فعاليت مختلف در آموزش و پرورش كه بايد پاسخگوي آن باشد، به همين دليل دستورالعمل 26 صفحهاي را تنظيم كرده كه به نوبه خود در طول ساليان گذشته فقط يك بار به اين گستردهگي در سطح وزارتخانه مطرح بوده است.
وي افزود: طي اين طرح، مجموعهاي كه با عنوان چارچوب ساماندهي نيروي انساني در آموزش و پرورش ابلاغ شد و تحولات گستردهاي را از جهت سازماندهي، تخصيص و مديريت نيروي انساني پيش بيني شده است.
وزير آموزش و پرورش گفت: فعاليت ديگر، موضوع كسري بودجه آموزش و پرورش است كه سال گذشته و در سال جاري گريبانگير ما است، كه همكاري مجلس شوراي اسلامي در حال بررسي آن هستيم.
وي اظهار داشت: همچنين در بحث دورههاي آموزشي آموزش و پرورش با همكاري مراجع ذيربط در دستور اجرا داريم كه بعد از به تصويب رسيدن اعلام خواهد شد.
وي تصريح كرد: نكته مهمي كه در آموزش و پرورش وجود دارد، آموزش و پرورش از جهت نيروي انساني در سال 76 كه اوج جمعيت دانشآموزي كشور بوده، 5/18 ميليون دانشآموز داشته كه اين تعداد را 900 هزار نفر از همكاران فرهنگي ما اداره ميكردند، امروز با توجه به اينكه رشد جمعيت در كشور كاهش پيدا كرده و جمعيت دانشآموزي ما به 14 ميليون نفر رسيده كه از اين تعداد كمتر از 5/12 ميليون نفر در بخش دولتي هستند، يك ميليون و 250 هزار نفر نيروي فرهنگي در آموزش و پرورش داريم كه به نسبت تعداد دانشآموزان 2 برابر است.
وي ابراز داشت: مسائل و مشكلات آموزش و پرورش موجب شده است تا كسي جرئت نكند به اين مشكلات بپردازد، به ياري خداوند ما بناي اين را داريم كه با همكاري مديران، معلمان و فرهنگيان سرنوشت آموزش و پرورش را دچار تغيير كنيم.
وي افزود: از يك سو وزارت آموزش و پرورش، برنامهها و سياستهاي خود را با افق بلند مدت آماده ميكند و از سوي ديگر اقدامات اجرايي خود را با افق كوتاه مدت پياده سازي مي كند.
علي احمدي گفت: با توجه به اينكه در هنگام شروع تغييرات، يك سري مقاومتها بوجود ميآيد، معتقديم كه بايد به گونهاي مديريت كرد كه چالشهاي فراروي تغييرات را شناسايي و براي حل آن چاره جويي كنيم.
علي احمدي اظهار داشت: در طرح ساماندهي نيروي انساني، با چالشهايي روبرو هستيم كه بايد به آنها رسيدگي كرد، اگر آموزش و پرورش به همين منوال ادامه دهد، كمبود منابع مالي ما را پيش از اين خواهد بلعيد و اهداف و آرمانهايي كه مورد انتظار است دست نخواهيم يافت.
وي در پايان تصريح كرد: با توجه به اينكه دولت نهم رويكرد تحولي دارد، و با توجه به اينكه حداكثر يك سال از فعاليت اين دوره از دولت باقيمانده، 7 طرح اقتصادي را استارت زده، كه طرح ارتقاي بهره بري در آموزش و پرورش قابل اجرا است، چرا كه اجراي چنين طرحي در آموزش و پرورش منجر به ارتقاي بهره بري خواهد شد.
يکشنبه 16 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]