واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: ضياء الدين امامي هنرمند نقاش درگذشت نقاش به جهان رنگ هايش رفت
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: استاد ضياء الدين امامي هنرمند نقاش در سن 86 سالگي در بيمارستان سعدي اصفهان دار فاني را وداع گفت.
به گزارش روز چهارشنبه گروه فرهنگي و هنري باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، سيد ضياء الدين امامي به سال 1301شمسي از خانواده مذهبي و روحاني و در محلهي جلوخان شهركرد به دنيا آمد. ضياء الدين فرزند آيت ا… سيدمحمد باقر امامي نجفي دهكردي و بيگم خانم امامي بود. نام ضياءالدين (نور دين) را پدربزرگ مادري اش سيد محمد امام جمعه براي او انتخاب كرد . پس از تولد ضياء الدين، دايه اي از زنان مؤمنه برايش در نظر گرفتند. دايه ، زني ترك به نام «كل رقيه» بود و پدر ضياء الدين تا آخر عمر براي دايه مستمري ماهانهاي را مقرر كرد . ضياء الدين پس از گذراندن تحصيلات مكتب خانه و مدرسه ابتدايي، به سال 1314 همراه پدر به اصفهان مهاجرت مي كند و در يكي از حجرههاي «مدرسه ي صدر» سكونت مي كنند. يك سال بعد وارد دبيرستان فرهنگ اصفهان مي شود و روياي پزشك شدن را در سر مي پروراند اما مدت زيادي در آن مدرسه نمي ماند و رفتارش در كلاس باعث اخراج او از مدرسه ميشود .
پس از اخراج از دبيرستان فرهنگ تصميم مي گيرد به خدمت نظام وظيفه برود . از تصميم اش با دوست صميمي پدرش ، فرمانده لشكر ياور صادق خان صحبت مي كند. ياور صادق خان او را از انجام آن تصميم برحذر مي دارد و پيشنهاد مي كند به هنرستان تازه تأسيس هنرهاي زيبا برود و او را مطمئن كرد مي تواند سفارش اش را به عيسي بهادري مؤسس هنرستان بكند. بدين ترتيب ضياء الدين به سال 1317 شمسي وارد هنرستان و با عباسعلي پورصفا و جواد رستم شيرازي همكلاس شد؛ با گذراندن دوران هنرستان بلافاصله در دبيرستان هاي اصفهان به تدريس هنر، ادبيات و معارف اسلامي مشغول مي شود. سال 1321 شمسي به استخدام آموزش و پرورش درمي آيد و سال 1322 با دخترخاله اش «بدرالسادات نجفي دهكردي» ازدواج مي كند ؛ ضياء الدين به سال 1338، از تدريس در مدارس اصفهان دست كشيد و به همراه خانواده راهي تهران شد و سال 1340، همزمان با اولين سال تأسيس هنركده ي هنرهاي تزئيني در امتحان ورودي آن شركت كرد ؛ به سال 1347 با اخذ مدرك ليسانس هنري از هنركده ي هنرهاي تزئيني فارغ التحصيل مي شود و به تدريس در دانشگاه و دبيرستان هاي تهران مي پردازد. تا زماني كه به سال 1357 با خانواده به اصفهان بازمي گردد و پس از پيروزي انقلاب اسلامي چند سالي را نيز در دانشگاه هنر اصفهان (پرديس) مشغول به تدريس مي شود و بعد از آن در منزل به نقاشي مي پرداخت .
سال شمار حوادث زندگي :
1301ـ تولد ـ شهركرد 1314ـ مهاجرت به اصفهان و سكونت در مدرسه صدر1317ـ ورود به هنرستان هنرهاي زيباي اصفهان
1321ـ اتمام دوره هنرستان ـ استخدام در آموزش و پرورش اصفهان1322ـ ازدواج 1338ـ استعفا از آموزش و پرورش
ـ به همراه خانواده مهاجرت به تهران 1340ـ ورود به دانشكده هنرهاي تزئيني تهران1347ـ فارغ التحصيل از دانشكده هنرهاي تزئيني تهران ـ تدريس در دبيرستان دارالفنون و اميركبير1350ـ تدريس در دانشگاه هنر تهران1357ـ برپايي اولين نمايشگاه نقاشي، تهران ـ بازگشت به اصفهان 1360ـ تدريس در دانشكده هنر پرديس اصفهان 1363ـ رها نمودن تدريس.
1372ـ شركت در دومين دوسالانه نقاشي تهران1374ـ شركت در سومين دوسالانه نقاشي تهران ـ كسب مقام اول آثار برگزيده با اثر «تسبيح ذرات»1377ـ نمايشگاه نقاشي انفرادي، موزه هنرهاي معاصر اصفهان1379ـ نمايشگاه نقاشي گروهي، فرهنگسراي بهمن تهران1381ـ نمايشگاه نقاشي انفرادي، موزه هنرهاي معاصر اصفهان1383ـ نمايشگاه نقاشي انفرادي، موزه هنرهاي معاصر اصفهان ./01
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]