واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: منابع بانكي بايد در خدمت توليد و اشتغال باشد
يكي از اعضاي هيأت مديره بانك سپه گفت: آقاي احمدي نژاد حق دارد از شبكه بانكي به دليل نتيجه عملكردشان گلهمند باشد.
مظفرالدين تقوي در گفت وگو با فارس اظهار داشت: اگر چه اكثريت همكاران بانكي افراد دلسوز و مؤمن بوده و قشر زحمتكش جامعه را تشكيل ميدهند، اما به دليل رخنه و نفوذ بعضي از افراد سودجو در داخل و خارج بانك و تاثيرات تخريبي حضور آنها بر كل سيستم بانكي، موجبات نارضايتي شخص رئيس جمهور را فراهم كرده است.
وي با بيان اينكه بانكها نقش بسيار مهمي در بهبود وضع اقتصادي مملكت و به تبع آن تأثير بسزايي در وضعيت معيشتي خانوارها در جامعه ايفا مينمايند گفت: بانكها به طور مستقيم و غير مستقيم بر بازار پول و سرمايه، سرمايهگذاري بر روي طرحها و پروژههاي جديد و مورد نياز جامعه تاثيرگذار بوده و باعث فعال شدن بخشهاي اقتصادي مورد نياز و نهايتاً كاهش تورم و گراني و رفاه و آسايش مردم و بالعكس موجبات افت و تخريب در تمامي ابعاد اقتصادي ميباشند.
عضو هيأت مديره بانك سپه اضافه كرد: شايد به همين دليل بوده كه آقاي احمدي نژاد هم يكي از دغدغههاي مهم دولت نهم را ايجاد يك نوع ساختار نو و قوانين بانكي جديد دانستهاند كه در سايه اين قوانين جديد و بازنگري در قوانين گذشته شايد بتوان بانكها را همسو و همجهت با اهداف عالي دولت نهم كه همانا عدالت براي كليه آحاد جامعه ميباشد تسري داده و تسريع بخشند و در اين خصوص نيز از كارشناسان آگاه به مسائل بانكداري اسلامي براي اين مهم دعوت بهعمل آيد.
وي با اشاره با طرح اصلاح ساختار نظام بانكي و تاثير آن در سيستم بانكي گفت: شايد به كمك اين طرح بتوان ريشه ظلم اداري و فساد مالي را از بانكها برچيد و بخش عمدهاي از فعاليتهاي اقتصادي مملكت را بدين وسيله سامان داد.
تقوي با تأكيد بر لزوم اجراي صحيح طرحهاي كارشناسي گفت: كار كارشناسي و دادن ايدههاي علمي و اقتصادي توسط اقتصاددانان متخصص در حوزه بانكي گرچه از واجبات است ولي شرط كافي آن، چگونگي عملكرد و نحوه اجرايي شدن آن ايده و طرحها و مضافاً بازده آن است.
وي با اشاره به طرحهاي زود بازده و عدم توفيق لازم در اجراي اين طرح گفت: اين طرح با هدف رفع معضل بيكاري يا اشتغالزايي، سوق دادن منابع و سرمايههاي ملي و بانكي به سمت توليد و صنعت پايهريزي و توسط كار گروههاي مربوط و بانكهاي كشور به اجرا در آمد، ولي آيا واقعا نتيجه و اهداف ارزشمندي را كه دولت بهدنبال بود حداقل تا حد 50 درصد ميسر شد؟ مطمئنا جواب منفي است.
عضو هيأت مديره بانك سپه اضافه كرد: باز به همين دليل بعضيها از خود طرح ايراد گرفته و اجرا شدن طرح را به افزايش نقدينگي در بازار پولي كشور و گراني مسكن و تورم ربط داده و در نهايت با بيانصافي، از اهداف ارزشمند دولت خرده گرفتند.
وي افزود: به عقيده من، اينگونه قضاوت و راي دادن، از انصاف به دور است و ناشي از تنگنظري و چشم فروبستگي و غرضمندي برخي اهالي فن و نظر است.
تقوي عدم توفيق لازم در اجراي اين طرح را به نحوه عملكرد شبكه بانكي و شيوه عملكرد كار گروههاي مربوطه دانست و با تقدير از زحمات همكاران بانكي و افراد فعال در كارگروههاي مذكور افزود: مشكل اصلي در اين بحث به پيكره و سيستم اجرايي مستقر در بانكها(با قدمتي بيش از چند دهه) مربوط مي باشد.
وي همچنين با انتقاد به تاثير منفي بانكها در بحث عدالت گستري گفت: دولت نهم به بحث عدالت گستري و نحوه توزيع سرمايه در مملكت و چگونگي پرداخت منابع بيتالمال از لحاظ بهرهمندي كليه اقشار جامعه تاكيد ويژه دارد و حال با اين تاكيد، شاهد برخي تبعيضها در سيستم بانكي هستيم كه اين ايده مذكور را مخدوش ميكند.
وي با تأكيد بر اينكه رئيس جمهور حق دارد از بانكها و ناهماهنگي آنها گله مند باشد افزود: نمونه هاي بسياري از اين تبعيضها را بايد در ارائه تسهيلات جستجو كرد، به طور نمونه بايد گفت؛ در استان خراسان جنوبي كه يكي از استانهاي محروم و با جمعيت كثير و وسعت جغرافيايي بسيار ميباشد، سهم دريافتي كليه مردم در تمامي بخشهاي اقتصادي و غيره از تسهيلات و منابع تمامي بانكهاي آن استان تقريباً بالغ بر 7 هزار ميليارد ريال است و جالب اين كه در همين تهران، فرد و يا افرادي به خود اين حق و اجازه را دادهاند كه براي انجام امور غير توليدي، صنعتي و يا كشاورزي درخواست همان مبلغ (7 هزار ميليارد ريال) را داشته و در كمال ناباوري در شرف تصويب نهايي بود.
تقوي با بيان اينكه قضاوت امر را به خود مردم بايد واگذار كرد افزود: به اعتقاد من بعد از اين همه تدبير و تذكرات رئيس جمهور و دلخوش كردن به برخي مسئولان همدل، وي حق دارد به دليل عدم اجراي عدالت در توزيع منابع و تبعيض و ظلم به افراد بيبضاعت و فقير جامعه، از سيستم بانكي گلهمند باشد.
وي با استناد به سخنان رئيس جمهور كه پرسنل بانكي را افرادي صديق و زحمتكش برشمرده اند افزود: آقاي احمدينژاد حق دارند از شبكه بانكي بهخاطر نتيجه عملكردشان ناراضي باشند.
اين عضو هيأت مديره بانك سپه اضافه كرد: چه بسا يكي از دلايل افزايش نقدينگي در جامعه و بازار پولي و مالي كشور، پرداخت وامهاي اينچنيني به افراد خاص و مرفه باشد.
تقوي در پاسخ به نظر افرادي كه كاهش نرخ سود بانكي را در صدمه زدن به صنعت مؤثر دانستهاند گفت: كاهش نرخ سود بانكي به شرط استفاده صحيح و درست از تسهيلات در بخش و محل خاص خود به ضرر صنعت نبوده بلكه برعكس موجبات رشد و شكوفايي صنعت نيز ميگردد.
وي افزود: يكي از دلايل بارز آن همين بوده كه صنعتگران و توليدكنندگان به سرمايه ارزان احتياج داشته و در عوض اين هرز رفتن و ناسالم خرج شدن منابع بانكي مانند همان 7 هزار ميليارد سبب ميشود تا صنعت دچار صدمه و لطمه شود.
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 254]