واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دادستان انتظامي قوه قضاييه: رعايت شئون وكالت براي هر وكيل ضرورت دارد
خبرگزاري فارس: دادستان انتظامي وكلا و مشاورين حقوقي و كارشناسان قوه قضاييه كشور گفت: رعايت شأن و شئون وكالت براي هر وكيل ضرورت دارد و نبايد وكالت وسيلهاي براي رسيدن به اهداف خاص قرار گيرد.
به گزارش خبرگزاري فارس از رشت، عبدالرضا مومني عصر امروز در مراسم نخستين دوره انتخابات هيئت مديره دفتر وكلا و مشاورين حقوقي قوه قضاييه در محل سالن اجتماعات بانك صادرات گيلان از فعاليت بيش از 9 هزار وكيل و 5 هزار كارشناس در سراسر كشور خبر داد.
وي اظهار داشت: چند سالي است كه از تشكيل مركز وكلا ميگذرد و اين مركز در جذب وكيل و تقويت كارشناسان بسيار موفق عمل كرده است.
مومني ادامه داد: كانون مستقل وكلاي گيلان 12سال قبل تشكيل شد و اكنون در اين استان 600 وكيل فعاليت ميكنند و به زودي اين كانون در استانهاي همدان، اصفهان و كرمانشاه نيز افتتاح ميشود.
وي با بيان اينكه با تلاش و كوشش وكلا و دادگستري بر دامنه اين صلاحيتها افزوده ميشود، تصريح كرد: صلاحيتها در اين مركز نقش مهمي دارند.
دادستان انتظامي قوه قضاييه كشور افزود: گاهي اوقات عدم صداقت برخي از وكلا با موكل خود كار رسيدگي به پرونده را عقب مياندازد و در بعضي وقتها موكل در جريان پرونده خود نيست و از مفاد آن هيچ اطلاعي ندارد در حالي كه وكيل امين موكل است و بايد صادقانه با او برخورد كند و در كار خود دقت لازم را داشته باشد.
مومني با اشاره به اينكه تحصيلكردههاي رشته حقوق داراي شأن بالا در جامعه هستند، تاكيد كرد: در بسياري از كشورها حقوقدانان هستند كه سياستها را انجام ميدهند ولي متاسفانه اين شأن توسط برخي از حقوقدانان كشور رعايت نميشود.
وي تاكيد كرد: وكيل بايد از رفتار و منش معمولي دوري كند اما ميبينيم كه در بعضي از دفاتر وكالت، نگاه وكيل به اربابرجوع، نگاه انساني نيست بلكه نگاه جنسيتي است كه اين مسئله مخالف شأن وكالت است.
مومني گفت: دستگاه قضايي اين روش را براي بدعتهاي ناپسند ايجاد نكرده است و وكلا بايد مراقب رفتار و كردار خود باشند و ما با اين موضوع به شدت برخورد ميكنيم.
دادستان انتظامي وكلا و مشاورين حقوقي و كارشناسان قوه قضاييه كشور اظهار داشت: وكالت حق جدا ناشدني نيست بلكه امتيازي است كه به افراد خاص و مورد قبول داده ميشود و وكيل داراي مسايل شرعي و عرفي است.
مومني عدم تمديد دفترچه وكالت و حضور نداشتن در دادگاه را از تخلفات كوچك وكلا عنوان نمود و تصريح كرد: وكلا موظف به تمديد دفترچه هستند و عدم حضور وكيل در دادگاه باعث ميشود قضات موضوع را به مركز گزارش كنند.
وي از وكلا خواست به هنگام تنظيم لايحه اعتراضآميزي مانند نفقه، دقت كافي داشته باشند كه به كسي توهين نشود و حقالوكاله خود را بالاتر از تعرفه نگيرند و همه شرايط و ضوابط را رعايت كنند.
مومني خاطرنشان كرد: اميدواريم عدالت قضايي روز به روز در ميان مردم گستردهتر شود و همه در اين راستا حركت كنيم.
در ادامه اين مراسم، معاون آموزش اداره كل دادگستري گيلان نيز گزارشي از فعاليتهاي قوه قضاييه استان ارائه كرد و گفت: در 9 ماهه اخير، 13هزار و 906 نفر براي مشاوره حقوقي به دادگستري استان مراجعه كردند و در شش ماهه دوم سال 86 نيز 491 وكيل به صورت رايگان به مردم معرفي شده و در پنج ماهه اخير 246 مورد در مركز استان مشاوره تلفني انجام گرفته است.
حميدرضا درياگشت اظهار داشت: وكالت دادگستري از مشاغل آزاد اجتماعي است و صاحبان اين حرفه تاثير بهسزايي در آحاد جامعه دارند و در مسير تاريخ نيز اثرات مثبت آنان نمايان است.
وي ادامه داد: محور فعاليت وكلاي دادگستري، قوانين و مقررات مدون قانون بوده و نگاه آنها برگرفته از اين اصل ارزشمند است.
درياگشت با بيان اينكه وكلا بايد در هر شرايطي شرافت خود را حفظ كنند، افزود: وكيل در دادگاه آزاد است كه از موكل خود دفاع كند و حضور وكيل موارد قضاوت را ساماندهي ميكند و تاثيرگذار است.
وي با برشمردن سختي كار وكالت اذعان داشت: وكيل حق دارد نگران آينده و بيمه خود باشد و ميتواند در سايه تشكلهاي صنفي به خواستهها و نيازهاي مشروع خود برسد.
وي تاكيد كرد: وكلا بايد جنبههاي اخلاقي، آداب اجتماعي و رفتارهاي صحيح با موكلين خود را رعايت كنند و در غير اين صورت باعث پايين آمدن شأن و منزلت آنان خواهد شد.
انتهاي پيام؛/ك
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 353]