واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: سازمانهاي دولتي از اردوهاي جهادي حمايت ميكنند/ افزايش 100درصدي مشاركت دانشجويان در اردوها
رييس سازمان بسيج دانشجويي از افزايش مشاركت دانشجويان در طرح هاي اردوهاي جهادي نسبت به سال 86 خبر داد و گفت: حجم فعاليت دانشجويان در اين اردوها هزار گروه جهادي و يك ميليون نفر روز، پيش بيني شده است كه از حمايت سازمان هاي دولتي نيز برخوردار مي شوند.
به گزارش سرويس دانشگاه و تشكل برنا، رضا سراج در نشست خبري صبح امروز كه با موضوع اردوهاي جهادي برگزار شد، گفت: سازمان بسيج دانشجويي به عنوان يك تشكل فراگير و آرمانگرا كه حركت و شالوده فكري آن برگرفته از اصول و مباني انقلاب اسلامي بوده در نظر دارد، با استفاده از تمامي ظرفيت ها و توانمندي هاي موجود و همچنين نظر به دانش و مهارت هاي تخصصي دانشجويان دانشگاه ها و مراكز آموزش عالي، اردوهاي جهادي هجرت 3 را در عرصه هاي مختلف اجرا كند.
وي افزود: برگزاري اين اردوها اقدامي است كه مبتني بر رهنمود ارزشمند رهبر فرزانه انقلاب در پيام تاريخي ايشان خطاب به مسئولان بسيج دانشجويي در تابستان 85 يعني "پيشگامي و نوآوري و دليري در ميدان عمل و سياست و دينداري و خدمت" است و تحقق بخش شعار سال يعني نوآوري و شكوفايي مي باشد.
رئيس سازمان بسيج دانشجويي هدف از برگزاري اين اردو ها را تقويت روحيه خود باوري، اعتماد به نفس و اميد ميان دانشجويان، غني سازي اوقات فراغت دانشجويان و ايجاد نشاط و شادابي، ايجاد اعتماد عمومي و خوش بيني مردم به نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و تقويت وحدت و انسجام ميان مردم در بعد باورهاي ديني و ملي ذكر كرد.
وي همچنين تصريح كرد: شعار اصلي اين طرح دانشجو، نوآوري، جهاد خدمت رساني و در پرتو فرهنگ انتظار مي باشد.
اعلام زمان برگزاري اردوهاي جهادي
سراج زمان برگزاري اين اردوها را از اول تير تا 15 شهريور ماه اعلام كرد وادامه داد: اردوهاي جهادي سال 87 با تمركز بر تابستان و اوقات فراغت دانشجويان در عرصه هاي متنوعي دانست.
وي افزود: عرصه بهداشت، درمان و محيط زيست ، عرصه كشاورزي و منابع طبيعي، عرصه بهسازي، مرمت و زيباسازي مدارس با تاكيد بر هدايت و مديريت نيروي كار و فعاليت هاي فرهنگي، عرصه آموزشي- پژوهشي و مهارتي، عرصه خدمات رساني و محروميت زدايي، عرصه عمران و سازندگي از محورهاي اين طرح است كه تمام آن ها در قالب اردو هاي جهادي به اجرا در مي آيند.
به گزارش برنا، رئيس سازمان بسيج دانشجويي گفت:حجم فعاليت دانشجويان در قالب تشكل هزار گروه جهادي و يك ميليون نفر روز، پيش بيني شده كه در مقايسه با سال 86، 100% افزايش خواهد داشت.
سراج گفت: آمار دانشجويان شركت كننده در اردوهاي جهادي سال 86 قريب به 25 هزار نفر بوده كه اين آمار در سال 87 بالغ بر 35 هزار نفر برآورد مي شود.
حمايت سازمانهاي دولتي از اردوها
وي در مورد نحوه حمايت سازمان هاي مربوطه از اين اردو ها بيان كرد:حمايت از اردوهاي جهادي از طريق فراهم كردن ساز و كاري هماهنگ شده با سياست گذاري و هماهنگي دو سازمان بسيج دانشجويي و بسيج سازندگي و با ايفاي نقش عملياتي ستاد هماهنگي و پشتيباني هاي اردوهاي جهادي كشور و بسيج دانشجويي و بسيج سازندگي استان ها، طبق برنامه ها و اعتبارات مشخص شده و ابلاغي سال 87 خواهد بود كه مسئوليت اجرايي در مجموع با بسيج دانشجويي و مسئوليت پشتيباني با بسيج سازندگي خواهد بود.
سراج گفت: بسيج دانشجويي به منظور فراهم كردن زمينه نقش آفريني دانشجويان در شناسايي مناطق محروم و زدودن چهره فقر از اين مناطق به ياري خداوند متعال و همت دانشجويان دلسوز و فعال در اين زمينه ها اقدام به ايجاد ظرفيتي تحت عنوان كانون هاي جهاد خدمت رساني و سازندگي و كانون كارآمد سازي نموده است كه از اين طريق دانشجويان در قالب گروه هاي منسجم و متشكل، سازماندهي و به عرصه هاي شناسايي شده اعزام مي شوند.
به گزارش سرويس دانشگاه و تشكل برنا، وي همچنين افزود: تجربيات بدست آمده ثبت و ضبط شده و نقطه نظرات در راستاي نيل به اهداف تعيين شده، توسط خود دانشجويان بررسي و عملياتي مي شود و در اين فرآيند، شناسايي نقاط محروم، سازماندهي توان هاي دانشجويي جهت محروميت زدايي، ثبت و ضبط و انعكاس نقش هاي ايفا شده، ايجاد ارتباط بين نقاط محروم مورد اقدام واقع شده و با دستگاه هاي ذيربط و مسئول استان ها و كشور به منظور برنامه ريزي اساسي جهت رفع مشكلات شناخته شده صورت خواهد گرفت.
رئيس سازمان بسيج دانشجويي افزود: براي سهولت در برنامه ريزي و اعمال دقت نظر توام با هدفمندي بيشتر و بهره گيري از پتانسيل هر يك از گروه هاي دانشجويي دانشگاه ها و كم شدن بروكراسي، پيش بيني شده است كه هر دانشگاه به فراخور استعداد و قابليت هاي موجود خود، يك يا چند نقطه محروم در استان مربوط به خود يا كشور را تعيين و به تناسب زمينه هاي فراهم شده علاوه بر ايام تابستان در طول سال تحصيلي به ايفاي نقش بپردازد.
سراج ادامه داد: معيار انتخاب روستاها عبارت است از فقر و محروميت منطقه، آمادگي فرهنگي مردم منطقه براي پذيرش خدمات و اجراي اردوها، بكارگيري نيروهاي داوطلب محلي كه روستاها بر اساس اين معيارها انتخاب شده اند.
برپايي "رسم هجرت" و "شكوه هجرت"
وي همچنين از برگزاري دو همايش "رسم هجرت" و "شكوه هجرت" خبرداد و گفت: همايش رسم هجرت، قبل از برگزاري اردوها (ارديبهشت ماه هر سال)به منظور آشنايي، سازماندهي و آموزش مخاطبان طرح هجرت و گروه هاي جهادي در قالب كلاس ها و كارگاه هاي آموزشي برگزار مي شود.
رييس سازمان بسيج دانشجويي ادامه داد: همايش شكوه هجرت، پس از برگزاري اردوها (هفته بسيج) به منظور تبادل نظر و بررسي اردوهاي برگزار شده و معرفي و تجليل از گروه هاي برتر جهادي در قالب كميسيون هاي مختلف در هر يك از عرصه هاي جهادي، جلسات پرسش و پاسخ با حضور مسئولان دولت و نهادهاي دانشگاهي برگزار مي شود.
***
انتهاي خبر // شبكه خبري برنا//45 - 45 - 72//www.BornaNews.ir
سه شنبه 11 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]