تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از شما منكرى ببيند بايد با دست و اگر نتوانست با زبان و اگر نتوانست با قلبش آن ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836676180




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

همه يا هيچي!


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: همه يا هيچي!


فرد- همشهري‌آنلاين- معصومه كيهاني:
آيا شما هم دچار اين نوع تفكر دو بخشي هستيد كه هرچيزي را تنها درحداكثر مفهوم و معناي آن ببينيد؛ خوب يا بد، سياه يا سفيد، همه يا هيچي

روانپزشكان معتقدند اين نوع نگاه، نشانه عمومي درمرز اختلال شخصيت بودن است. بيماران در اين چارچوب به اين تفكر گرايش دارند كه هرآنچه را مي‌بينند و با هرفكر و موقعيتي كه روبرو مي‌شوند، آنها را با نگاهي دو وجهي ارزش‌گذاري كنند؛ سياه يا سفيد، خوب يا بد، همه يا هيچي.

اين مقوله به نوعي، همان موضوع قديمي و تكراري "علم بهتراست يا ثروت" را به خاطرما مي‌آورد كه مدت مديدي نه تنها موضوع عموم كلاس‌هاي درس انشا بود بلكه دررسانه‌ها و گفت‌وگو‌هاي عمومي نيز به عنوان يك بحث جدي مطرح مي‌شد.

گويا اين دو، تقابلي با هم دارند كه ما بايد يكي از آنها را بپذيريم. درحالي كه يك نگاه واقع‌گرا اساسا به طرح چنين پرسشي نمي‌پردازد. چرا كه هرچيز درجايگاه خودش معناي درستي مي‌يابد و درجهت تحكيم و تثبيت نيروي خلاق و سازنده فرد، نقش خود را ايفا مي‌كند.

اين تفكر درواقع يك ديدگاه تماميت‌خواه است كه همه چيز را دربهترين موقعيت براي خود مي‌خواهد ومعتقد است اگر امكان دسترسي به آن دراين شرايط نيست، بهتراست اصلا به آن مورد دست نيابد.

به عبارتي اين نگرش، اجازه نمي‌دهد همه ويژگي‌هاي مثبت و منفي آنچه را مي‌بينيم، بپذيريم و هرچيزي را درجايگاه خودش، با همه ابعادش ببينيم و بشناسيم و با يك ديدگاه همه جانبه بدون طبقه‌بندي صرف آنها درخوب يا بد، سياه يا سفيد مورد ارزيابي قراردهيم. بدون هيچ ذهنيت كلي كه زمينه فكري و تصميم‌گيري را براي ما كاملا تيره و تار يا بالعكس به طوركامل مثبت و مفيد تصويركند.

همچنين نكته منفي ديگري كه دراين نوع برخورد با مسايل نمود مي‌يابد، از بين رفتن قدرت مانور و پيگيري راه‌هاي جديد براي ايجاد تغييرات مورد نظراست.

چرا كه دراين چارچوب، همه فاكتورهاي واقعي و ابزارهاي دردسترس براي رسيدن به هدف، مورد توجه قرارنمي‌گيرد.و چه بسا اساسا درميان اين بي‌توجهي‌ها و برخوردهاي دگم، ايستا و صرفا منطق‌گرايانه و به نوعي شايد منافع‌جويانه، هدف اساسي گم مي‌شود.

اريك فروم معتقد است روش روانكاوي فرويد را مي توان دريك كلام "هنرشك كردن" ناميد. شك به اينكه آنچه ما مي‌بينيم تا چه اندازه با واقعيت ها همساز است ... دراين صورت به خودمان اجازه نخواهيم داد شتابزده عمل كرده و با هرچيزي به طورمطلق برخورد كنيم. سفيد يا سياه، خوب يا بد.

به عبارتي فرويد مي‌گويد عقايد خشك و قالبي كه ذهن افراد را پرمي‌كند، زمينه‌هاي سوئ تفاهم درمورد واقعيت را فراهم مي‌كند. چراكه بشر با توهم سرمي‌كند؛ زيرا توهم، فلاكت زيستن را تحمل‌پذيرمي‌كند. اما اگرماهيت توهم را دريابد و به عبارت ديگراز حالت خواب‌گونه‌اش رها شود، حواس خود را بازمي‌يابد و واقعيت را چنان دگرگون مي‌كند كه نيازي به توهم نداشته باشد.

"آگاهي كاذب" يا تصويرتحريف‌شده واقعيت، انسان را ناتوان مي‌كند، حال اينكه رويارويي با واقعيت و داشتن تصويري شايسته از آن، به انسان توانايي مي‌بخشد.

اين تفكردوجهي به شدت غيرواقع‌گرايانه مي‌تواند عامل اصلي برخوردهاي شتابزده و مطلق‌گرايانه باشد مثل ترك هرنوع مشاركت و ارتباط عاطفي و كاري يا ساير رفتار‌هاي پيش‌بيني ‌نشده. به عبارتي اين نگرش، مي‌تواند عامل اصلي عكس‌العمل‌هاي شديد و نوسان حال و هواي انسان و ايجاد مشكلات ارتباطي با ديگران باشد.

روانپزشكان دراين گونه موارد، براي تغيير اين نوع تفكر، تلاش مي‌كنند با ذكر مثال‌هايي از زندگي روزانه و پيگيري اين روند در يك دوره مستمر، با بحث و گفت‌و گو بيماران را آموزش دهند تا آنها بتوانند از محيط و ارتباطات شخصي‌شان دريافت واقع‌بينانه‌تري داشته باشند.

تاريخ درج: 9 تير 1387 ساعت 14:16 تاريخ تاييد: 10 تير 1387 ساعت 00:27 تاريخ به روز رساني: 10 تير 1387 ساعت 00:25
 دوشنبه 10 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 342]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن