واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دادستان شيراز: حجم زياد پروندهها، از عمده مشكلات دادسراي شيراز است
دادستان شيراز گفت: مجموعه دادسراي شيراز بهعنوان پيشاني دستگاه قضايي، به بسياري از پروندههاي كيفري و شكايات رسيدگي ميكند و روزانهباحجم بسيار بالايي از پروندهها مواجه است و اين موضوع يكي از عمدهترين مشكلات ماست كه از آن رنج ميبريم.
به گزارش خبرگزاري جمهوري اسلامي، حجتالاسلام جابر بانشي شنبه در ديدار با فرماندار و برخي از مديران شهرستان شيراز افزود: دستگاه قضايي كشور اگر چهمانند قوه مقننه و مجريه مستقل عمل ميكند اما هيچ موفقيتي بدون برقراري ارتباط و تعاملات نزديك بين قوا حاصل نخواهد شد و كارها به شكل مطلوب پيش نخواهند رفت.
وي حجم بالاي ورودي پروندهها به دادسرا را بسيار بالا برشمرد واضافه كرد:
رسيدگي به اين حجم شكايات و پروندهها به تنهايي از عهده دستگاه قضايي بر نميآيد و مدت زمان و هزينه بسياري را ميطلبد وسرعت بخشيدن به روند رسيدگي بهپروندهها وحتي كاهش ورودي پروندههانيازمند همراهي وكمك تمامي دستگاههاي اجرايي كشور است
بانشي گفت: هدف اصلي همه ما دفاع از حقوق به حق تمامي افراد است و براي ما نيز مهم رضايت و اطمينان خاطر مردمي است كه دستگاه قضايي را به عنوان مرجعي براي رسيدگي به شكايت و احقاق حق خود انتخاب كردهاند و هر زمان كه بتوانيم در مردم چنين ديد و حسي نسبت به دستگاه قضايي ايجاد كنيم موفق عمل كردهايم.
بانشي گفت: دليل تشكيل بسياري ازپروندههايي كه امروز با آن مواجه هستيم عدم نظارت برخي از دستگاهها و ارگانهاي مسوول است كه به دليل عدم نظارت درست و موثر فرصت سوء استفاده را براي برخي افراد سودجو فراهم ميكنند.
وي گفت: يكي از مواردي كه حجم زيادي از پروندهها را نيز به خود اختصاص داده بحث چك است كه به دليل كوتاهي بانكها و قوانيني كه به راحتي به همه افراد با هرگونه قدرت مالي اجازه داشتن چك را ميدهد ايجاد شده است.
وي افزود: بانكها بايد دراين زمينه همكاري و نظارت بيشتري داشته باشند و براي واگذاري چك بهافراد توانايي مالي آنها را نيز بررسي كنند.
رييس كل دادگستري استان فارس نيز گفت: كثرت پروندههاي قضايي و حجم بالاي ورودي پروندهها به دادگاهها را بايد به عنوان يك هشدار جدي تلقي كرد.
به گزارش خبرنگار ايرنا، احمد سياوش پور،افزود: قطعا بررسي و رسيدگي به اين حجم عظيم پروندهها كه حتي از كشور چين كه چندين برابر كشور ما جمعيت داردنيز بيشتر است، نيازمند تعامل، همراهي و كمك همه دستگاهها و ارگان ها است و دستگاه قضايي نميتواند به تنها حركتي انجام دهدو سيل عظيم پروندهها را كنترل كند.
وي اظهار داشت: در جامعهاي كه همه مسوولان به دنبال رفع مشكلات و خدمت به مردم هستند يقينا اگر همكاري وهمراهي وجود ندشته باشد راهبه جايي نخواهيم برد و هيچ دستگاههاي هم نميتواند ادعا كند كه بدون همراهي ساير دستگاهها در كار خود موفق باشد.
اوگفت: امروز فردي، منطقهاي واداري فكركردن يك حركت اشتباه است ومديريت جامعه كثير امروز حكم ميكند كه بايد با مشاركت جدي و همكاري و همراهي در كارها گام نهاد.
رييسكل دادگستريفارس اضافهكرد: دستگاهقضايي براي هرگونه همراهي وهمكاري آمادگي كامل دارد و از هرگونه همفكري و تعامل خصوصا در راه حل مشكلات و گرفتاريهاي مردم استقبال ميكند.
وي گفت:بخشي عظيميازپروندههاكه وارد محاكم قضايي ميشود مربوط به ادارات دولتي است و در مكاتباي كه بامسوولاناستاني صورت گرفتاعلام كرديم كه دستگاه قضايي آمادگي كامل براي ورودبه اين قضيه و رسيدگي به پروندهها و رفع آنها را دارد.
سياوش پور ادامه داد: اين كار علاوه بر جلب و افزايش اعتماد عمومي مردم ازمجموعه حاكميت آمار پروندههاي وردوي به دستگاه قضايي را نيز كاهش ميدهد و هزينه كمتري به دولت تحميل ميكند.
فرماندار شيرازنيز گفت:مسوولان بايد براي رفع نيازها و مشكلات مردم تعامل و همكاري را دردستور كار خود قرار داده و رضايت مردم را در تمامي زمينهها فراهم كنند.
ابراهيم عزيزي افزود: با اين نگاه تعامل و همدلي است كه ميتوان بر همه مشكلات فائق آمد و كارآمدي و توانايي نظان را به اثبات رساند.
وي اظهار داشت: جهان اسلام امروز از جمهوري اسلامي به عنوان يك الگو ياد ميكند و بايد براي اثبات و گسترش اين تفكر و بسط كامل ان در جهان تلاش كنيم.ك/۲
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 390]