واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: دكتر علي اكبر جلالي اظهار داشت: گسترش IT ،تنها راه حل معضل ترافيك شهرهاي بزرگ ايران
آفتاب: با توجه به افزايش روز افزون جمعيت و همچنين ورود و تزريق خودرو به شهرهاي بزرگ ازجمله تهران، معضل ترافيك صرفاً با عريض كردن خيابان ها برطرف نمي شود و راه حل معضل ترافيك تهران مستلزم گسترش فرهنگ IT است.
به گزارش آفتاب «دكتر علي اكبر جلالي » عضو هيت علمي دانشگاه علم و صنعت ايران و استاد پاره وقت دانشگاه ويرجينياي غربي درحاشيه برگزاري جشنواره هم انديشي مخترعان و مبتكران ترافيكي كه در سالن آمفي تئاتر پليس راه برگزار شد، ضمن اشاره به اينكه حدود 13 سال در حوزه فن آوري اطلاعات مشغول به فعاليت است، گفت: «بدون شك با توجه به تغييرات و پيشرفت هاي سريعي كه در اين حوزه صورت مي گيرد، برگزاري جشنواره هم انديشي مخترعان و مبتكران ترافيكي مي تواند از جنبه هاي مختلف مفيد باشد و تحول بزرگي را در سطح كشور و حتي جهان به وجود بياورد».
اين مشاور پليس راهنمايي و رانندگي در حوزه IT گفت: «با روند رو به رشد جوامع و ازدياد سرسام آور خودرو ها در ايران، در آينده ترافيك شديدي خواهيم داشت و هر سال نسبت به سال قبل شرايط سختتري را در حوزه ترافيك پشت سر مي گذاريم».
اين استاد دانشگاه با اشاره به اينكه براي روانسازي ترافيك صرفا عريض كردن خيابان ها جوابگو نيست، گفت: «دنيا اين تجربيات را قبل از ما انجام داده مثلا برخي از كشور ها تا 24 لاين خط رفت و برگشت خودرو ها را احداث كرده اند و با اين وجود نيز نتوانسته اند مشكل ترافيك را حل كنند. نهايتا به اين نتيجه رسيده اند كه تنها راهكار باقي مانده براي حل مشكلات ترافيكي استفاده از فن آوري اطلاعات وتجربيات جديد الكترونيكي است» .
دكتر جلالي با رد ادعاي قصور و كوتاهي پليس راهنمايي و رانندگي در حل معضل ترافيك، از اقدام اين پليس در عرصه IT اظهار خرسندي كرد و گفت: «امروز رييس راهنمايي و رانندگي كشور در رسانهها تنها راه باقي مانده براي حل معضل ترافيك را صرفا گسترش IT اعلام مي كند و اين كار بسيار ارزندهاي است».
وي با تاكيد بر ناكارآمدي روش هاي سنتي همانند تعريض خيابان ها يا هوشمند كردن چراغ هاي راهنمايي در چهار راهها براي حل معضل ترافيك، تصريح كرد: «بهترين راهكار حل اين معضل فرهنگ سازي IT است و فكر ميكنم در مرحله اول بايد شرايطي را به وجود بياوريم كه مردم متقاعد شوند از طريق اينترنت و شبكه هاي پرسرعت داخلي كارها را از منزل انجام دهند و اين منوط به ارايه سرويس و خدمات الكترونيكي مناسب و بجا است».
او گفت: «بايد كاري كنيم كه مردم براي خريد لباس ،كفش، ميوه و انجام كارهاي جزيي و اداري از منزل خارج نشوند و براي همين گسترش علم و تجارت الكترونيكي لازم است تا مردم بتوانند كليه اين كارها را از راه دور انجام دهند».
اين استاد پاره وقت دانشگاه ورجينياي غربي، مرحله و راهكار دوم اين امر را آگاه سازي مديران ارشد برنامه ريز در حوزه راهنمايي ورانندگي، ترافيك شهري و ساير حوزه هاي مرتبط دانست و بيان داشت: «مراكز تحقيقاتي بايد سرخط ها و موضوعاتي را در اولويت كاري خود قراردهند كه بتوانند در كوتاه مدت، بخشي از اين معضلات را حل كنند؛ اگرچه حل كامل آن در گرو يك تصميم ملي است».
وي به توليد زياد خودرو در ايران اشاره كرد و بيان داشت : «اگر ما صورت مسئله را خوب تعريف كنيم و مصمم به حل مشكل در حوزه حمل و نقل و ترافيك باشيم، آن موقع است كه جايگاه توليد خودرو، راهنمايي و رانندگي، دولت،وزارت راه، دانشگاه و تمام حوزه هاي مرتبط معلوم مي شود».
عضو هئيت علمي دانشگاه علم وصنعت ايران گفت: «خوشبختانه فنآوري اطلاعات و تكنولوژي جديد به اين همگرايي كمك مي كند و دولت الكترونيكي در كاهش ترافيك تاثير زيادي مي گذارد».
وي تصريح كرد: «رواج گسترده آموزش الكترونيكي در برخي دروس دانشگاهي، معافيت از پرداخت ماليات براي فروشگاه هايي كه اجناسشان را به صورت الكترونيكي مي فروشند، همچنين راه اندازي سامانه هاي ملاقات غير حضوري در بيمارستان ها از مصاديق كاهش حجم ترافيك معابر است».
او در پايان تاكيد كرد: «اين مقولات به پليس راهنمايي و رانندگي برنمي گردد؛ ولي همه اين موارد در تصميم گيري كلان و ملي جامعه انجام شدني است به اين شرط كه عزم ملي و اراده كافي در كشور به وجود بيايد».
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 131]