واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: گزارشي نخستين گردهمآيي شاعران، گويندگان و مجريان ادبي صداوسيما صالح علاء:هيچ اشتياقي به اجرا در تلويزيون ندارم ميرفخرايي: راديو معلم من بود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تلويزيون و راديو
شب گذشته تالار ناصري خانه هنرمندان ايران محفلي براي نخستين گردهمآيي و همانديشي شاعران، گويندگان و مجريان پيشكسوت صداوسيما بود.
به گزارش خبرنگار سرويس تلويزيون خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در محفل «راويان» كه به همت مديريت امور ادبي معاونت هنري سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران برگزار شد پيشكسوتاني مانند امير نوري، رضا معيني، اسماعيل ميرفخرايي، محمدصالح علاء، مسعود فروتن، مهتاج نجومي، سياوش صفاري، استاد توصيفيان، منقارچي، مهتاج نجومي و ... حضور داشتند.
در ابتداي اين مراسم پس از اجراي مهتاج نجومي و خواندن بخشي از مناجات بايزيد بسطامي، رضا معيني گوينده راديو و تلويزيون كه شعر هم ميگويد، قطعهيي از سرودههايش در سوگ قيصر امينپور و بخشي از شعر صداي پاي آب سهراب سپهري را اجراكرد.
در ادامه برنامه دكتر اسماعيل ميرفخرايي كه مجري او را يكي از دايناسورهاي راديو خطاب ميكرد به روي سن آمد و گفت: ما دايناسورهاي زندهيي هستيم كه از بين نميرويم!
وي با بيان اينكه راديو معلم من بود، من با راديو زندگي كردم و زندگي ميكنم اظهار كرد: هميشه راديو با من بود، صداهايي كه ميشنيدم مدل من بودند و در واقع راديو كار را به من ياد داد؛ البته آن راديويي كه اميرنوريها درست كردند نه اين راديو كه نميدانم چيست.
ميرفخرايي كه به تازگي از استراليا بازگشته است در خصوص ويژگي يك مجري خوب و عوامل موفقيت آن گفت: مجري بايد در درجه اول خوب بشنود و براي كارش مدل داشته باشد، ما آنموقع مدل ميساختيم ولي متأسفانه الآن مدل نداريم و قديميهاي ما نيز در اينكار كم هستند.
وي با بيان اينكه اجرا در حقيقت كارگرداني برنامه يا برنامهسازي در صحنه است گفت: اجراي شعر و برنامههاي ادبي داستان ديگري است و با گويندگي صرف در برنامههاي ديگر فرق دارد با كار دوبلاژ نيز فرق دارد ولي اينجا همهچيز با هم قاطي شده است.
اين پيشكسوت راديو تصريح كرد: مجري خوب كسي است كه كارگرداني بلد باشد و بداند روي چه مطلبي و كجا فوكوس كند، مجري بايد روي محتوا تسلط داشته باشد.
ميرفخرايي در خصوص تدريس اجرا و گويندگي در دانشگاهها گفت: اجرا نميتواند يك رشته دانشگاهي باشد ولي ميتواند به عنوان يك درس (cours) تدريس شود.
وي ادامه داد: اين يك كار استاد و شاگردي است، در اجرا آدمي اينكاره است و آدمي نيست، اين چيزي نيست كه بشود فقط با درس آموخت.
به گزارش ايسنا، محمدصالح علاء شاعر و مجري برنامه ي «دوقدم مانده به صبح» كه پس از ميرفخرايي روي سن رفت درباره چگونگي ورودش به عرصه گويندگي راديو و سپس تلويزيون گفت: خيلي تصادفي وارد عرصه راديو شدم، هيچ اشتياقي به اجرا در تلويزيون نيز ندارم. ولي چون افراد فرهيخته و كاربلد حاضر به اجرا نشدند من اينكار را پذيرفتم.
در ادامه اين مراسم مسابقه حافظخواني برگزار شد و از ميان شش نفر شركتكننده به يكنفر برگزيده يك نيم سكه بهار آزادي هديه شد، داوران اين مسابقه محمدصالح علاء و رضا معيني بودند.
به گزارش ايسنا ، امير نوري با بيان اينكه خاك راديو دامنگير است و تنها عاشقان باقي ميمانند گفت: راديو سكوي پرتاب خيليها بوده است، ما مانديم به خاطر اينكه عاشق آن بوديم و هدفمان اين بود كه مفيد باشيم.
وي با اشاره به پيشينه كوتاهي از زبان فارسي گفت: در زماني اگر كسي به زبان فارسي حرف ميزد او را ميكشتند اما ايرانيان اين زبان را حفظ كردند و دنبال آن استقلال خود را حفظ كردند، در واقع اگر ايراني وجود دارد به خاطر زبان فارسي است.
اين پيشكسوت عرصه راديو با بيان اينكه عبادت در تمام اديان الهي امري مقدس است و انسان را به خدا نزديك ميكند اما تفكر افضل بر عبادت است، ابراز عقيده كرد: هيچ زباني بدون تفكر و هيچ تفكري بدون كمك زبان رخ نميدهد، تمام ارزشهاي فكر را ميتوانيم به زبان منتقل كنيم.
وي ادامه داد: زبان دستمايه كار ماست، زبان امري مقدس و كاري خدايي است، اينكار را نبايد سرسري گرفت و آلوده به اغراض حقير كرد.
نوري تصريح كرد: اگر ملتي به اضمحلال كشيده شود از طريق زبان است اگر در اعتلاي زبان تلاش كنيم يعني استقلال فرهنگ و حيثيتمان را در دنيا حفظ كرديم.
در پايان اين برنامه از امير نوري، پيشكسوت عرصه گويندگي راديو تقدير شد.
به گزارش ايسنا، مهدي شيبانيزاده دبير همايش از چاپ كتاب «در جستوجوي زبان معيار» استاد نوري خبر داد و گفت: اين گردهمآيي در آخرين سهشنبه هرماه در تالار ناصري خانه هنرمندان برگزار ميشود، اين نشست قرار نيست چالشي ايجاد كند بلكه قرار است محفلي باشد براي تبادل انكار استادان فن و آشنايي با نحوه درستخواني اشعار كه ديگر شاهد تكرار غلطخواني در اجراي گويندگان راديو نباشيم.
حاشيه:
به گزارش ايسنا، هميشه اولين برنامهها با اشكالات و حرف و حديثهاي زيادي همراه است اين برنامه نيز به نوبه خود حاشيههاي جالبي داشت.
ـ در ابتداي برنامه در هنگام اجراي مهتاج نجومي چندينبار صداي احمد شاملو كه در واقع نماهنگ آغازين برنامه راويان بود پخش شد و با صداي خانم نجومي درآميخت.
ـ از ابتدا تا انتهاي مراسم قرار بود كليپي كه اجراهاي گويندگان قديمي مانند زندهياد سعيد رابعي، رشيد كاكاوند، بهروز رضوي، علي موسوي گرمارودي و امير نوري و غيره پخش شود ولي هربار پس از يكدقيقه قطع ميشد.
ـ برگزاري مسابقه حافظخواني هم بيشتر از يك مسابقه، مكاني شد براي تست گويندگي كه با سبك اخبارگويي و گزارشگري مسابقات فوتبال همراه شد!
انتهاي پيام
چهارشنبه 29 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 360]