واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: در آستانه آغاز تعطيلات تابستاني مدارس هشدار بنياد بازيهاي رايانهاي به خانواده ها
به گزارش روز چهارشنبه ايرنا از مديريت اطلاع رساني بنياد بازيهاي رايانه اي، در اين اطلاعيه آمده است: در تمامي دنيا بازيهاي رايانهاي پس از توليد توسط نظامهاي طبقه بندي رايج و موجود رده بندي سني ميشوند ، يعني بر اساس محتواي موجود در بازي ، بازيها به گروههاي مختلف سني تقسيم شده مثلا بالاي ۱۳سال و يا بالاي ۱۷سال و توليدكنندگان اين رده بندي سني را با استفاده از نشانهها و علائم بر روي سي دي درج كرده و در تبليغات از آن استفاده ميكنند.
اين اطلاعيه ياد آورشد: هر چه يك بازي رده پائين تري را از لحاظ گروه سني دريافت كند طبيعتا فروش بيشتري برايش تصور ميشود ، چرا كه اكثر قريب به اتفاق خانوادهها و كاربران بازي در دنيا با اين رده بندي آشنا بوده و فرهنگ استفاده از آن را نيز رعايت ميكنند. اين نظامهاي طبقه بندي، بازيها را با تعريف مولفههاي استاندارد و تعيين شاخصههاي محتوايي بررسي مينمايند مولفه و شاخصهها تابعي از ارزشهاي مذهبي و اجتماعي جوامع مختلف است. خشونت ، برهنگي ، روابط جنسي ، بد لحني ، استفاده از الكل و .
.. مولفههايي است كه در اكثر نظامهاي طبقه بندي به عنوان شاخصه طبق بندي بازيها مد نظر قرار ميگيرد.
اطلاعيه بنياد بازيهاي رايانهاي افزود: مهمترين نظامهاي طبقه بندي در دنيا كه اكثر توليدكنندگان و كاربران بازيهاي رايانهاي با آنها آشنا بوده عبارتند: ESRBدر آمريكا و كانادا ، PEGIدر اروپا ، CEROدر ژاپن.
طبق آمار و ارقام منتشر شده در اكثر جوامع بيش از ۸۰درصد مصرفكنندگان و خانوادهها از اين نظامهاي طبقه بندي آگاهي داشته و از آن استفاده مي كنند.
متاسفانه در كشور ما با عنايت به اين نكته كه پيش از اين بازار بازيهاي رايانهاي از نظارت، مديريت فراگير و هدفمند بهره نميبرد و هنوز مبادي ورودي و توزيع آن در كشور مشخص نيست لذا در بحث فرهنگ استفاده نيز با اين مشكل روبرو هستيم كه علاوه بر عدم اطلاع دقيق كاربران و خانوادههاي آنان از اين نظامهاي رده بندي از نشانهها و محتواي اين كار نيز اطلاعي ندارند و به همين واسطه بدون در نظر گرفتن آثار مخربي كه در پي عدم استفاده از بازيهاي مربوط به گروه سني خاص كاربر به بار ميآيد،همه كاربران درهر سني همه بازيها را در اختيار دارند.
اين عدم آگاهي باعث ميشود كه يك كودك مثلا ۱۰ساله بيشتر مواقع به تنهايي و برخي موارد به همراه پدر و مادر خود سي دي بازيهايي را خريداري كند كه طبق نظامهاي رده بندي رايج دنيا رده سني بالاي ۱۷سال را به خود اختصاص ميدهد و هر روز ساعتها با آن بازي ميكند ، غافل از اينكه خشونت بسيار بالاي موجود در اين بازي كه همراه با نمايش خونريزي شديد و بدن مثله شده بوده و يا روابط جنسي در سطح بسيار بالاي آن چه اثري بر روحيه ظريف و حساس او ميگذارد.
اين اتفاق تقريبا در مورد اكثر كاربران ايراني اكنون در حال وقوع است.
بيشتر بازيهايي كه در جامعه ما تكثير و توزيع ميشود رده سني ) MATURE بالاي ۱۷سال) و يا ADULT ONLY(بالاي ۲۲سال) را در طبقه بندي ESRBكه معتبرترين رده بندي در دنياست به خود اختصاص داده است و حال آنكه اكثر جامعه كاربران بازيهاي كودك و نوجوان هستند.
اطلاعيه بنياد ملي بازيهاي رايانهاي تاكيد كرد: اين نكته را مد نظر داشته باشيم كه ESRBبا عنايت به ارزشهاي جامعه آمريكا اين بازي را رده بندي كرده يعني اينكه برخي ضد ارزشهاي موجود در اين جامعه كه ارزش تلقي مي شوند لحاظ شده ، حال آنكه اين حداقل نيز در كشور رعايت نميشود مثلا يك كاربر آمريكايي ۱۰ساله مجاز به استفاده از بازي رده ) TEENبالاي ۱۳سال) ، MATURE(بالغ بالاي ۱۷سال) و يا ADULT ONLY(بزرگسال بالاي (۱۸نيست اما كودك ۸ساله ما همه اين بازيها را در اختيار دارد.
اين اطلاعيه يادآورشد: كاربراني كه ساعتها از اين بازيها استفاده ميكنند و متناوبا با صحنههاي خشونت بار و يا پوششهاي نا مناسب و زمينههاي روابط جنسي روبه رو ميشوند از لحاظ روحي و رواني دچار اختلال ميشوند و ضربات جبران ناپذيري بر روح وروان كودك وارد ميشود اگر از بازيهاي مخرب و زيان آور استفاده نمايد.
اطلاعيه بنياد ملي بازيهاي رايانهاي افزود: با توجه به آغاز فصل تابستان، تعطيلي مدارس و اوقات فراغت سه ماهه، خانوادهها بايد مراقب باشند تا كودكانشان از چه بازيهايي استفاده ميكنند.خانوادهها توجه داشته باشند كه بايد بر بازيهايي كه بچهها استفاده ميكنند كنترل داشته و نظارت كنند طبق آمار منتشر شده اكثر خانوادههاي پدر و يا مادر بر خريد بازي توسط فرزندشان نظارت داشته و درصد بالايي نيز حداقل يك بار در ماه با فرزندشان بازيهاي رايانهاي را انجام ميدهند.
همچنين خانوادهها درنظر داشته باشند اگر فرزندشان از گيم نتهاي محلي استفاده ميكند كنترل نمايند كه چه بازيهايي در آنجا استفاده ميشود. هر چند كه متاسفانه به دليل فضاي نا مناسب، عدم رعايت شئونات اخلاقي و بسياري از مسائل ديگر موجود در برخي گيم نتها، اين فضاها مكان سالم و مناسبي براي گذران اوقات فراغت كودكان و نوجوانان نيست و بهتر است يا كاربران در خانهها زير نظر پدر و مادر بازي نمايند و يا اين مراكز بازي مديريت صحيحي داشته تا با خيال راحت بتوان از آنها استفاده شود.
براساس اين گزارش، بنياد ملي بازيهاي رايانهاي در حال تدوين نظام ملي بازيهاي رايانهاي مطابق ارزشهاي ملي و مذهبي رايج در جامعه ايراني و اسلامي ماست. اميدواريم تا در چند ماه آينده نتايج آن استخراج شده و رده بندي سني كليه آثار توليدي داخل و خارجي انجام شده و علائم و نشانههاي مخصوص بر آن درج گردد.
چهارشنبه 29 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 172]