واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: ديپلمات ها وكارشناسان بين المللي برضرورت خلع سلاح اسراييل تاكيد كردند
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): لندن - شركت كنندگان در سومين همايش بين المللي "خاورميانه عاري از سلاح هاي كشتار جمعي " بر نقش منفي و بازدارنده رژيم صهيونيستي در عدم تحقق اين خواسته تاكيد كردند.
در اين همايش بين المللي كه به همت مركز مطالعات بين المللي و ديپلماسي "مدرسه عالي مطالعات شرقي و آفريقايي دانشگاه لندن " (سوآز) برگزار شد، مقامات رسمي ، ديپلماتها و كارشناساني از كشورهاي ايران ، انگليس ، سوريه ، عراق ، مصر و نروژ به ارايه ديدگاه هاي خود پرداختند.
سخنرانان در اين همايش بر ضرورت خلع سلاح اسراييل تاكيد كردند.
"سايمون منلي " مديركل خطرات دفاعي و راهبردي وزارت خارجه انگليس در سخنان خود اعلام كرد كه كشورش به اجراي انديشه خاورميانه عاري از سلاح كشتار جمعي تعهد دارد و خواستار توقف تلاش براي توليد سلاح هاي هسته اي و غيرمتعارف در اين منطقه است .
اين ديپلمات انگليسي ادعا كرد كه كشورش در سال هاي اخير همه تلاش خود را براي حفظ امنيت خاورميانه و كنترل رقابت تسليحاتي بين كشورهاي اين منطقه به كار برده است .
با اين همه وي از پاسخ گويي به سوالات مطرح شده درباره موضع صريح و عملي لندن در قبال زرادخانه هسته اي رژيم صهيونيستي خودداري كرد و تنها گفت : در يك برنامه صلح پايدار اسراييل نيز حاضر به مشاركت در خلع سلاح هسته اي خواهد بود.
منلي همچنين در واكنش به سوالي درباره مغايرت تداوم و نوسازي برنامه نظامي هسته اي انگليس و تصويب پروژه پرهزينه موشك هاي هسته اي ترايدنت با ادعاهاي آن كشور در مشاركت در كنترل و منع گسترش سلاح هاي هسته اي اعلام كرد: اين برنامه در جهت افزايش ضريب امنيت انگليس و اروپا و در جهت گسترش صلح و ثبات منطقه اي طراحي شده است .
همچنين "وائل الاسد" مديركل خلع سلاح اتحاديه عرب در سخنان خود اسراييل را تنها عامل اخلال در تحقق خاور ميانه هسته اي دانست و گفت : حمايت بي دريغ اروپا و آمريكا از اسراييل مانع اجبار اين رژيم به خلع سلاح هسته اي است .
الاسد تاكيد كرد: اگر توجيه اسراييل را بپذيريم كه تا زمان نداشتن تضمين هاي امنيتي در جهت تماميت ارضي دست از نگهداري سلاح هسته اي برنمي دارد هر كشوري در جهان مي تواند به خود اجازه دهد تا به عنوان حفظ امنيت و تماميت ارضي خود سلاح هسته اي داشته باشد.
به گفته اين مقام ارشد اتحاديه عرب ، سياست دوگانه آمريكا و اروپا در قبال اسراييل و منع ايران از دست يابي به فناوري صلح آميز هسته اي موجب شده تا هيچ كس خلع سلاح هسته اي را جدي نگرفته و كشورهاي خاورميانه اعتماد خود به صداقت آمريكا و متحدانش در تحقق شعار خاورميانه عاري از سلاح هسته اي را از دست بدهند.
"سامي خيامي " سفير سوريه در لندن نيز در سخنان كوتاهي ضمن به سخره گرفتن سياست هاي آمريكا عليه كشور خود گفت : رييس جمهور آمريكا طي هشت سال گذشته مرتب در خواب كابوس سوريه را مي بيند و پس از اين مدت دست كم ياد گرفته تا اسم كشور سوريه را درست تلفظ كند.
وي نيز در سخنان خود تاكيد كرد كه سوريه با وجود زرادخانه هسته اي اسراييل هرگز به صداقت آمريكا و متحدانش در خلع سلاح هسته اي و كشتار جمعي منطقه ايمان نداشته و اين سياست را توخالي و در حد ادعا مي داند.
"ولفگانگ روديشهاوزر" نماينده ويژه اتحاديه اروپا در زمينه خلع سلاح هسته اي در سخنان خود با توجيه سياست هاي اتحاديه اروپا در زمينه خاورميانه عاري از تسليحات هسته اي عنوان كرد: يكي از چالش هاي مهم كنوني قبولاندن اين خلع سلاح به اسراييل است .
اين كارشناس بين المللي در سخنان خود ضمن تكرار ادعاهاي غرب عليه برنامه هسته اي ايران در عين حال تاييد كرد كه ايران در سال هاي اخير همكاري مناسب و مطلوبي با جامعه بين المللي در زمينه برنامه هسته اي خود داشته است .
دكتر "حسن الشهرستاني " وزير نفت عراق سخنران ديگر اين همايش بود كه در سخناني كوتاه به شدت به سياست هاي دوگانه غرب در برخورد با برنامه هسته اي اسراييل تاخت و گفت : اين سياست ها مانع اصلي تحقق ثبات و امنيت در منطقه هستند.
وزير نفت عراق بخشي از سخنان خود را به خاطراتش از زمان رياست انرژي اتمي عراق در حكومت صدام حسين و 10 سال اسارتش به خاطر عدم اجراي دستورات رژيم بعثي اختصاص داد.
دكتر الشهرستاني ضمن تاكيد بر صلح آميز بودن برنامه هسته اي ايران اعلام كرد: علاوه بر ايران ، تركيه و اسراييل نيز براي آشكار نمودن و شفاف سازي برنامه هسته اي خود بايد با آژانس بين المللي انرژي هسته اي همكاري بيشتري داشته باشند.
گفتني است كه در طول برگزاري اين همايش تظاهراتي از سوي چند تن از مخالفان حضور شركت هاي نفتي انگليسي ، هلندي و آمريكايي در عراق در برابر ساختمان سوآز برگزار شد كه نمايندگان تظاهر كنندگان توانستند دقايقي با دكتر شهرستاني به طور خصوصي ديدار و گفت و گو كنند.
در نشست بعد از ظهر اين همايش نيز چند تن از كارشناسان بين المللي از كشورهاي اروپايي به بيان ديدگاه هاي خود درباره موضوع كنفرانس پرداختند.
پروفسور "پائولو كوتا راموزينو" كارشناس بين المللي هسته اي در سخنان خود خواستار تعامل بيشتر كشورهاي منطقه با يكديگر در حل بن بست هاي منطقه اي و همچنين برداشتن موانع گفتگو بين كشورهاي منطقه شد.
اين كارشناس بين المللي ، برنامه هاي هسته اي اسراييل و نااميدي و بدبيني كشورهاي مسلمان نسبت به اين برنامه ها را يكي از مخرب ترين عوامل در راه تحقق خاورميانه عاري از سلاح هاي كشتار جمعي دانست و از آمريكا و اروپا خواست تا راهكارهاي قانوني را براي حل اين معضل بيابند.
آخرين سخنران اين نشست خانم "سارا اريكسون " كارشناس هسته اي از وزارت خارجه نروژ بود كه با تاكيد بر ابتكار ايران در سال 1974 براي تحقق خاورميانه عاري از سلاح هسته اي خواستار پيگيري اين مسير از سوي ديگر كشورهاي منطقه شد.
به گفته اين سخنران نروژي ، اعتماد سازي براي خلع سلاح منطقه اي نيازمند مشاركت همه طرف هاي درگير از جمله اسراييل و اعراب است و نمي توان تنها از يك جناح خواست تا با خويشتنداري به اين كار تن دردهد.
اريكسون تاكيد كرد خلع سلاح خاورميانه تابعي از تحولات سياسي و امنيتي است و بدون دستيابي به يك صلح پايدار در منطقه به طور كامل به دست نمي آيد.
بااين حال وي گفت : از سوي ديگر نيز مي توان گفت صلح پايدار در خاورميانه بدون تحقق خاورميانه عاري از سلاح كشتار جمعي ممكن نيست .
دكتر علي اصغر سلطانيه نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي ديگر سخنران اين همايش بود كه در سخنان خود رژيم صهيونيستي را دليل عامل اصلي عدم تحقق ديدگاه خاورميانه عاري از جنگ افزارهاي كشتار جمعي دانست .
سلطانيه خاورميانه را به بيماري تشبيه كرد كه با وجود هزاران سال پيشينه زندگي صلح آميز و مسالمت جويانه اقوام مختلف در آن ، از زمان تاسيس رژيم اسراييل و براثر دخالت نا به جا و ناموفق بيگانگان استعمارگر به مدت شش دهه است كه دچار بيماري عدم ثبات و ناامني شده است .
نماينده ايران در آژانس با بررسي مختصر پيشينه تلاش هاي انجام شده براي كنترل جنگ افزارهاي كشتار جمعي در منطقه خاورميانه تاكيد كرد كه انديشه اصلي خاورميانه عاري از جنگ افزارهاي كشتار جمعي نخستين بار 34 سال قبل در سال 1974 ميلادي توسط حكومت وقت ايران مطرح شد و سپس مورد تاييد حكومت مصر نيز قرار گرفت .
دكتر سلطانيه تاكيد كرد: طي اين مدت ايران همه پيمان هاي بين المللي منع استفاده از سلاح هاي كشتار جمعي را امضا كرده ، همه كشورهاي خاورميانه اغلب اين پيمان ها را پذيرفته اند و اين تنها رژيم اسراييل بوده كه همچنان به بهانه هاي مختلف مانع تحقق خاورميانه عاري از جنگ افزارهاي كشتار جمعي شده است .
اين ديپلمات ارشد ايراني نقطه ضعف عمده آژانس بين المللي انرژي اتمي را نيز درسال هاي اخير عدم برخورد جدي با زرادخانه هسته اي اسراييل تحت تاثير آمريكا و متحدانش توصيف نمود.
سلطانيه تاكيد كرد: سردمداراران اسراييل مدعي هستند كه به دلايل امنيتي حاضر به جمع آوري و امحاي جنگ افزارهاي كشتار جمعي خود نيستند، حال آن كه همين جنگ افزارها عامل اصلي بروز و گسترش ناامني در منطقه است .
نماينده ايران در آژانس با استناد به اعتراف نخست وزير رژيم صهيونيستي در دسامبر سال 2006 مبني بر برخورداري اين رژيم از بمب اتمي ادامه داد: آمريكا و متحدانش در حالي ايران را متهم به عدم همراهي با مجامع بين المللي در پرونده هسته اي مي كنند كه اسراييل بزرگترين منبع خطر در منطقه و داراي چهارمين زرادخانه هسته اي جهان پس از آمريكا، روسيه و فرانسه و برتر از انگليس و چين است .
به گفته سلطانيه اسراييل در شرايطي از سال 1982 به عنوان تنها تابوشكن تاسيسات هسته اي ديگر كشورها را مورد حمله قرار داده كه هرگونه تعرض به اين گونه تاسيسات بايد مطابق قانون هدف برخورد جدي شوراي امنيت سازمان ملل متحد قرار گيرد.
اين ديپلمات ايراني براي نشان دادن حسن نيت ايران درباره خلع سلاح منطقه اي عنوان كرد: ايران در اوج تجاوز نظامي رژيم عراق به خاك خود، حمله نظامي اسراييل به تاسيسات هسته اي عسيراك عراق را محكوم كرد و خواستار برخورد جامعه بين المللي با آن شد.
سلطانيه افزود: اصرار ايران بر اين خواسته تا جايي پيش رفت كه وقتي آمريكا با قلدري و گروكشي تهديد كرد در صورت واكنش رسمي و منفي آژانس به تهاجم هوايي اسراييل به تاسيسات عراق ، از آژانس خارج و 25 درصد از بودجه تقبل شده آن را قطع خواهد كرد، جمهوري اسلامي ايران اعلام كرد كه حاضر است تا زماني كه آژانس بخواهد 25 درصد بودجه تامين شده از سوي آمريكا را براي آژانس تقبل نمايد.
اروپام **2223**345 **شبك
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]