واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: نماينده سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در جمع خبرنگاران: رقم كمك هاي بين المللي نسبت به ايران به پناهندگان افغاني بسيار ناچيز است
تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: نماينده جديد كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل در ايران گفت: عليرغم كمك هاي هميشگي دولت ايران به پناهندگان افغاني، در مقايسه با آن بسيار ناچيز بوده است.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، كارلوس زاكانيني در نشست مطبوعاتي خود كه در دفتر نمايندگي اين سازمان برگزار شد با بيان اينكه رابط ما در ايران اداره كل امور ابتاع و مهاجرين وزارت كشور (bafia )است اعلام داشت :اخيرا طرحي دوره اي تحت عنوان آمايش سه جهت غربالگري و شناسايي از پناهندگان آغاز شد.
وي افزود: نتيجه اين طرح ثبت نامي كه به صورت اينترنتي است هنوز مشخص نشده و در حال حاضر حدود 900 هزار پناهنده افغاني در اين طرح شركت و ثبت نام شده اند.
زاكانيني ضمن تقدير از دولت ايران به دليل ابتكار در اين اقدام تاكيد كرد: در اين طرح ثبت نامي پناهندگان علاوه بر تمديد كار پناهندگي مي توانند درخواست كار كرده و مجوز اشتغال دريافت كنند چرا كه اشتغال پناهندگان افغاني غير مجاز است.
وي گفت: كميساريا براي حمايت از اين طرح ثبت نامي، حمايت مالي متقابلي را تقبل مي كند.
نماينده جديد كميسارياي عالي سازمان ملل متحد كه از ماه فوريه 2008 در ايران مشغول به كار شده است، افزود: كميساريا ايران را براي بازگشت داوطلبان به كشور خود حمايت كرده و كميساريا در افغانستان نيز چنين روندي را پيگيري مي كند تا ضمن ارايه تسهيلاتي به پناهندگان از استقرار كامل آن ها به جامعه اوليه خود اطمينان حاصل كند.
به گفته وي اخيرا دولت سياست مناطق ممنوعه را براي اقامت خارجيان در كشور فراهم كرده است كه بر زندگي و جوامع محلي پناهندگاني كه در آن استان ها مستقر هستند اثر منفي گذاشته و در يك استاني كه مناطق ممنوعه اعلام شده است، ثبت نام و شناسايي پناهندگان در آن استان ها فراهم نشد.
كارلوس زاكانيني خاطر نشان كرد: دولت ايران به پناهندگان مستقر در مناطق ممنوعه دو راه حل پيشنهاد داده كه بر اين اساس بايد به صورت داوطلبانه به كشور خود بازگردند و يا به ساير مناطق منتقل شوند.
به گفته وي از دولت ايران خواسته شد تا اجازه ثبت نام و شناسايي مجدد اين پناهندگان را بدهند.
وي تاكيد كرد: ايران همواره پذيراي بيشترين تعداد پناهندگان بوده و اين واقعيت بزرگي است كه ايران با وجود تعداد بيشمار پناهندگان بار سنگيني را به دوش كشيده است و دولت و مردم ايران سخاوتمندانه پذيراي پناهندگان بوده اند.
نماينده كميسارياي عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان ادامه داد: دولت ايران بدون داشتن كمك بين المللي و حمايتي اين خدمات را به پناهندگان ارايه داده و با وجود فشارهاي مالي وارده بر ايران، كمك هاي كميساريا نيز ناكافي و رقم ها ناچيز بود.
به گفته وي طي سال هاي 2006 – 2007 و هشت ماهه اول 2008 تعداد متقاضيان براي بازگشت داوطلبانه به افغانستان بسيار كم بوده است.
زاكانيني با اشاره به كاهش متقاضيان جهت بازگشت داوطلبانه تاكيد كرد: كميساريا بر اين اساس برنامه هاي خود را در جهت حمايت ازدولت ايران تغيير داده است تا به اي وسيله از ايران حمايت كنيم.
وي در پاسخ به سوال يكي از خبرنگاران در مورد اخذ 90 هزار تومان توسط دولت ايران براي دادن كارت مجوز كار به اتباع افغان اظهار كرد: همه پناهندگان در همه جاي دنيا با محدوديتهاي مالي و ضرورتهايي براي ادامه زندگي مواجه هستند و دولت ايران هم حق دارد در مقابل چنين هماهنگيهايي مبالغي را اخذ كند.
وي افزود: افغانها در هر كجاي دنيا كه باشند نظام اجتماعي و مالي آنها هم به مرور زمان در آن كشور حاكم ميشود و خانواده افغان فقير در ايران هم فقير و خانواده متوسط و پولدار افغان هم در ايران متوسط و يا پولدار خواهد بود.
زاكانيني با اشاره به پرداخت اين مبلغ توسط حدود 80 هزار تبعه افغان براي گرفتن مجوز كار ، عنوان كرد: بسياري از افغانها براي شرايط بهتر زندگي در ايران و اجازه كار اين مبلغ را ميپردازند و وضعيت افغانها آن طور كه برخي گمان ميكنند چندان بد نيست و حتي در برخي موارد شرايط اجتماعي و مالي خوبي در ايران دارند.
وي در مورد نگرانيهاي كميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل متحد در ايران براي اتباع افغان مستقر در مناطق ممنوعه ،كه امكان شناسايي آنها دشوار است خاطرنشان كرد: بسياري از اين مناطق اداره اتباع و دفتر كميسارياي عالي را ندارند و بايد مركزي در آنجا به مسايل اين اتباع رسيدگي كند ، اما ايجاد يك دفتر در اين مناطق از نظر مالي صرف اقتصادي ندارد و اين مساله ما را دچار مشكل اداري كرده است./146
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]