واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: رييس كانون كاردانهاي فني ساختمان استان تهران:دولت استفاده از فناوري نوين ساخت را با تاخير پذيرفت
گروه مسكن – ليلا درخشان: استفاده از فنآوريهاي نوين در امر ساختوساز بايد به صورت كارشناسي باشد، به طوري كه نبايد صنايع و فنآوريهاي قديمي كشورهاي پيشرفته جهت نهادينه كردن صنعتي سازي در ساختوسازهاي كشورمان به كار گرفته شود.
مهدي موذن، رييس كانون كاردانهاي فني ساختمان استان تهران در گفتوگوي اختصاصي با دنياي اقتصاد با اعلام اين خبر گفت: اساسا از روزي كه مسوولان به اين نتيجه رسيدند كه سالانه به توليد 5/1ميليون واحد مسكوني در كشور نياز است به صورت توامان بايد تصميم به استفاده از راهكارهاي صنعتي سازي در امر ساختوساز ميگرفتند.
وي افزود: البته دولت با اندكي تاخير استفاده از فنآوريهاي نوين در ساختوساز را پذيرفت. موذن با اشاره به اين كه صنعتي سازي سرعت در ساخت و افزايش مقاوم سازي، اقتصادي شدن ساختمان سازي، افزايش مهارت افراد ساختمان ساز و بهبود شرايط و محيط كار آنان را به دنبال دارد، گفت: از جمله اقدامات دولت در راستاي استفاده از فنآوريهاي نوين در امر ساختوساز احداث 30 كارخانه و توسعه آن به 300 كارخانه است، اما مسوولان در صورتي در اين زمينه موفق خواهند شد كه از صنعتيسازي تعريف عملياتي دقيقي به عمل آورند. رييس كانون كاردانهاي فني ساختمان خاطرنشان كرد: به عنوان مثال اگر صنعتي سازي در كشور ما به معني ورود تكنولوژي قديمي كشورهاي پيشرفته باشد در عمل نتايجي كه بايد از راه صنعتي سازي حاصل شود به دست نمي آيد.
موذن خاطر نشان كرد: اساسا هر صنعت جديدي كه وارد ميشود در كنار آن بايد افرادي تربيت شوند كه كار با آن صنايع را بياموزند و در اين راستا بيشك بهترين افرادي كه ميتوانند مديريت اجرايي كارخانههاي قطعات پيش ساخته را بياموزند كاردانهاي فني ساختمان هستند.
وي اظهار داشت: همچنين افرادي كه در كارگاههاي ساختماني در عمليات نصب و مونتاژ ميتوانند فعال باشند كاردانهاي فني ساختمان هستند.
موذن افزود: اميدواريم برنامهاي پيشبيني شود كه كاردانهاي فني سريعا به سمت آموزش دورههاي لازم براي كار با محصولات كارخانههاي فنآوري ساختماني سوق پيدا كنند.
وي خاطر نشان كرد: در راستاي بهرهگيري از فنآوريهاي نوين در ساختمانسازي شايد لازم باشد مسوولان يكسري هماهنگيها با كانون كاردانهاي فني به عمل آورند تا كانون نيز اقدام به معرفي كاردانيهاي مستعد كند تا بعد از فراگيري آموزشهاي لازم شروع به كار كنند. وي اظهار اميدواري كرد: فنآوريهاي ساختماني بومي شود و در بهرهگيري از آن كارشناسهاي خارجي بهره گرفته نشود، بلكه كارشناسهاي ايراني راسا مسووليت مديريت كارخانههاي پيشساخته را به عهده بگيرند.
مسكن نياز به جراحي دارد
رييس كانون كاردانهاي فني ساختمان استان تهران در بخش ديگري از اظهارات خود در گفتوگو با دنياي اقتصاد پيرامون طرحهاي جديد دولت براي ساماندهي به بازار مسكن اين طرحها را در حكم آرامبخش عنوان كرد و گفت: به دليل گستردگي معضلات در امر ساخت و ساز مسوولان به راهكارهاي مختلف چنگ مياندازند تا بلكه بازار بيمار مسكن را اندكي علاج كنند. وي گفت: مسكن كشور ما نياز به جراحي دارد، اما راهكارهاي فعلي دولت حكم آرامبخش را دارند كه فقط ميتوانند اندكي اين بازار نابسامان را تسكين دهند. موذن تصريح كرد: اين طرحها قطعا در عمل آزمون و خطاهاي خود را نشان خواهند داد اما اميدواريم كه به سمت تكامل پيش بروند و در يك ساختار صحيح بتوانند حركت كنند. وي گفت: وضع ماليات بر معاملات مكرر مسكن از جمله طرحهايي است كه وجه تضمين آن راهاندازي شبكه مجهز رايانهاي براي ثبت كليه اسناد ملكي است. رييس كانون كاردانهاي فني ساختماني استان تهران در ادامه افزود: در همين حال ساماندهي آژانسهاي املاك نيز براي حسن اجراي اين طرح بسيار ضروري است چرا كه متاسفانه برخي از آژانسهاي املاك مختلف ممكن است يكسري سازوكارهايي براي فرار از پرداخت ماليات قرار دهند. وي گفت: در حال حاضر بالغ بر 20هزار آژانس مسكن در سطح شهر تهران اقدام به فعاليت ميكنند كه فقط 5هزار فقره از آنها ساماندهي شدهاند.
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 187]