واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: حفاظت از جنگلهاي "ارسباران" نيازمند توجه بيشتر است
رييس نظام مهندسي كشاورزي ، منابع طبيعي آذربايجان شرقي برلزوم توجه و حفاظت بيشتر جنگلهاي ارسباران به دليل غناي ژني آن تاكيد كرد.
دكتر" عزيز جوانشير" روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: بر اساس اعلام يونسكو، جنگلهاي ارسباران در زمره ۱۵منطقه غني جهان از نظر تنوع ژنهاي گياهي و جانوري است.
وي خطاب به سازمانهاي دولتي مسوول وتشكلهاي مردمنهاد هشدار داد: مبادا اين تنوع ژنتيكي در اثر كمتوجهي يا بيتوجهي ، از بين برود.
وي از شناسنامهدار كردن گونههايگياهي وجانوري موجود درجنگلهاي ارسباران و برنامهريزي براي حفاظت از آنها به عنوان راهكاري مناسب در راستاي صيانت از تنوع ژني جنگلهاي ارسباران ياد كرد.
جوانشير،با تشريح جاذبههاي طبيعي جنگلهاي ارسباران،خواستار برنامهريزي براي ترويج فرهنگ گردشگري طبيعت (اكوتوريسم) در اين منطقه زيبا و ديدني شد.
وي اضافهكرد: تحقق اين مهم در كنار ايجاد بسترهاي آشنايي مردم با فرهنگ حفاظت از محيط زيست ، ميتواند،به مشاركت آنان در ارتقاي سطح كيفي جنگلهاي ارسباران و تكثير راحت گونههاي گياهي و جانوري آن منجر شود.
وي همچنين خواستار مشاركت دادن جنگلنشينان در طرح حفاظت از محيط زيست جنگلهاي ارسباران شد و افزود: اين عمل ضمن افزايش درآمد آنان از وارد آمدن خسارات به اين ثروت طبيعي در اثر قطع درختان براي استفاده به عنوان سوخت، جلوگيري ميكند.
جنگلهاي ارسباران با ۱۶۴هزار هكتار وسعت در محدوده كوههاي قرهداغ و رودخانه ارس قرار گرفته است.
ارسباران منطقه وسيعي است كه داراي ۹۰۰هزار هكتار وسعت بوده و از دو بخش ارسباران شمالي و جنوبي تشكيل ميشود.
جنگلهاي ارسباران يك منطقه حفاظتي است و يونسكو ( سازمان علمي فرهنگي ملل متحد) آن را به عنوان منطقهاي حفاظتي و ذخيرهگاه "بيوسفر" ( ژنتيكي) در كره زمين مطرح كرده است.
كارشناسان در بخش جنگل شناسي ايران در سالهاي اخير جنگلهاي ارسباران را به دليل داشتن ۷۸۵گونه گياهي و ۱۷۰گونه درختي، شامل ۴۲تيپ مرتعي و ۱۴۳ واحد جنگلي، در زمره يكي از مناطق با ارزش ژنتيكي جهان شناخته و به جهت برخي ويژگيهاي خاص يك منطقه رويشي مستقل، با نام منطقه جنگلي ارسباران معرفي كردهاند كه يكي از مناطق پنجگانه رويشي ايران، محسوب ميشود.
جنگلهاي ارسباران از نظرجغرافيايي به اتفاق جنگلهاي خزري در زمره منطقه "هيركاني" قرار ميگيرد و شباهت زيادي به جنگلهاي خزري و جنگلهاي كناره درياي سياه دارد با اين تفاوت كه به جاي درختان راش و توسكاي جنگلهاي شمال كشور و درختان كاج حاشيه درياي سياه، درختان بلوط و ممرز در جنگلهاي ارسباران روييده است.
منطقه ارسباران با طبيعت زيبا و چشماندازهاي دلنشين و وجود اماكن و ابنيه تاريخي مختلف، توان بالقوه بالايي براي جذب گردشگر نيز دارد.
گياهان دارويي موجود در اين منطقه با ارزش قابل توجه، به عنوان يكي ديگر از محورهاي توسعه منطقه ميتواند از اهميت ويژهاي برخوردار باشد. ك/۳ ۶۰۷ /۵۸۶/۵۱۸
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]