واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: محتواي بسته پيشنهادي بايد خطوط قرمز را رعايت كند/ اميدواريم سولانا انعطاف پذير به ايران بيايد/
يك كارشناس مسايل بين الملل گفت:محتواي بسته پيشنهادي 1+5 بايد داراي ويژگي هايي باشد كه از خطوط قرمز ايران عدول نكند كه در اين صورت ، احتمال توفيق در فرآيند ديپلماتيك بيشتر مي شود.
علي رضا اكبري كارشناس روابط بين الملل در گفتگو با خبرنگار سياسي برنا درباره پيش بيني از محتواي بسته پيشنهادي 1+5 و سفر سولانا براي ارائه اين بسته به ايران با تاكيد براينكه محتواي بسته قابل پيش بيني نيست، گفت: شواهد نشان مي دهد محتواي بسته بايد داراي ويژگي هايي باشد كه اگر آن ويژگي ها را داشته باشد احتمال توفيق در فرآيند ديپلماتيك بيشتر مي شود.
وي با اشاره به اينكه بايد خطوط قرمز طرفين در اين ويژگي ها رعايت شود ، بيان كرد: به عنوان نمونه تداوم وضعيت فني ايران يكي از خطوط قرمز براي ايران محسوب مي شود و يا اينكه به رسميت شناختن توانمندي هاي موجود يكي از ملاحظات غير قابل عدول ايران محسوب مي شود.
اكبري تصريح كرد: اگر هر پيشنهادي اين دو ويژگي را در بر نداشته باشد كه در درجه اول تعارضي با فعاليت هاي فني ايران نداشته باشد و همچنين بتواند دستاوردهاي ايران را به رسميت بشناسد ، ابزاري براي پيشبرد اهداف دو طرف ، ايجاد اعتماد و اصول توافق فراهم خواهد كرد.
وي با تاكيد بر اينكه اگر به هر دليل پيشنهادات اين ويژگي ها را در بر نداشته باشد، بيان كرد: اين امر مسير مصالحه را به انسداد مي كشاند و البته اين انسداد به نفع هيچ كدام از طرفين نيست و منافع طرفين در حل و فصل و مصالحه است.
كارشناس مسائل بين الملل با بيان اينكه سولانا در چنين شرايطي وارد ايران مي شود، اظهار داشت: انتظار من اين است كه آقاي سولانا با محدوديت و قواره هاي فيكس و منعقد شده وارد نشود چراكه انعطاف در اين مرحله نقش مهمي دارد.
به گفته وي از سوي ديگر اگر غرب نياز به عنصري براي حفظ حيثيت دارد، مي تواند اين نياز را با ادبيات منعطف تري بيان كند و ايران هم مي تواند اين نياز غرب را درك كند به شرطي كه طرف مقابل همانگونه كه ذكر شد خطوط غير قابل عدول ايران رادر ك كرده و بداند ايران عملا نمي تواند كمتر از حقوق خود را دريافت كند و بيشتر از تعهدات قانوني را بپذيرد.
اكبري با اشاره به اينكه طرفين مي توانند در مسير مصالحه مدل هايي را براي رعايت شانيت طرف مقابل پيدا كنند، بيان كرد: اين امر از طريق مذاكره روشن مي شود.
وي درمورد تهديدات صورت گرفته از سوي آمريكا و اروپا كه در صورت عدم پذيرش پيشنهادات از طرف ايران اقدام به تحريم هاي جديدي بر عليه اين كشور خواهند كرد، افزود: اينها انتخاب هايي است كه طرف مقابل مي تواند داشته باشد اما آنچه مسلم است ، اين انتخاب براي دست يابي به نتيجه مطلوب از سوي هر كدام از دو طرف مطلوب نيست و شرايط را به سمت كشمكش هدايت مي كند و در اين شرايط هيچ كدام از دو طرف نمي توانند انعطاف داشته باشند چراكه انعطاف در زمان مصالحه نشان داده مي شود.
اكبري تاكيد كرد: ايران حداقل چند ابزار و امكان قدرت در اختيار دارد .يكي از اين ابزار امكان قدرت جهش هاي فني است كه ايران لاجرم به حدي از پشتوانه فني نائل شده است كه مي توان گفت در زمان مقتضي مي تواند سرعت پيشرفت هاي فني خود را تنظيم كند و در صورتيكه مسير مصالحه وجود نداشته باشد ، ايران مي تواند با سرعت بيشتري دستاوردهاي فني خود را توسعه دهد.
وي همچننين با تاكيد بر اينكه كيفيت تعهدات پادماني تابع شرايط حقوق بين الملل است، اظهار داشت: يك كشور داراي تعهد مي تواند در ميزان تعهد خود تغييراتي ايجاد كند.بنابر اين ايران نيز مي تواند فراتر از پادمان هاي پذيرفته شده با آژانس همكاري نكند و با اين اقدام محدوديتي براي طرف مقابل ايجاد كند.
اكبري با اشاره به اينكه امروز آژانس مي داند ايران فراتر از 214(قرارداد في مابين ايران وآژانس در 1974) دسترسي هايي را به آژانس مي دهد، بيان كرد:آژانس يه شدت به اين دسترسي ها نياز دارد و در شرايط غير صميمانه ايران مي تواند رفتار قانوني نشان دهد و فراتر از آن هيچ دسترسي به آژانس ندهد.
كارشناس مسائل بين الملل با تاكيد بر اينكه منطقه و دنيا در شرايط خاصي به سر مي برند، تصريح كرد: شرايط امنيتي و اقتصادي منطقه و دنيا در حال حاضر بسيار فوق العاده و حساس است و افزايش امنيت به نفع هيچ كس نيست و اگر شرايط دوستانه نباشد ايران هم تعهدي ندارد كه از قدرت خود براي كنترل افزايش شدت امنيت اقتصادي و سياسي استفاده كند و مي تواند ملاحظات بيشتري را اعمال كند.
وي با بيان اينكه اين سه عنصري است كه طرف غرب هم تمايل دارد ،ايران را از آنها خلع سلاح كند،اظهارداشت: اما طبيعت شرايط به گونه اي است كه موفق نشده و به همين دليل نيز اكنون مصالحه مسير بهتري است به شرط آنكه دو طرف حداقل اعتماد و اراده را از خود نشان دهند و در شرايط فعلي طرف مقابل است كه بايد اعتماد سازي بيشتري انجام دهد.
انتهاي خبر // شبكه خبري برنا//22 - 22 - 45//www.BornaNews.ir
جمعه 24 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]