واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تنها دانشگاه دخترانه مسجد ندارد
رئيس دانشگاه الزهرا در گفتوگو با خبرگزاري مهر از بينالمللي شدن تنها دانشگاه دخترانه ايران و سياستهاي آموزشي اين دانشگاه خبر داد و گفت: مهمترين مشكل دانشگاه الزهرا كمبود بودجه و فضاي فيزيكي، نداشتن مسجد و وجود معارضين براي زمينهاي دانشگاه است.
راهاندازي اولين واحد دانشگاهي دخترانه در منطقه آزاد چابهار
دكتر محبوبه مباشري در گفتگوي مشروح با خبرنگار مهر از راهاندازي اولين واحد دانشگاهي دخترانه در منطقه آزاد چابهار خبر داد و گفت: دانشگاه الزهرا با منطقه آزاد چابهار تفاهم نامه امضا كرده تا شعبه اين دانشگاه در منطقه آزاد راهاندازي شود كه براي مهر ماه نيز در اين دانشگاه دانشجو پذيرفته ميشود.
رئيس دانشگاه الزهرا افزود: گامهاي بلندي جهت بينالمللي كردن دانشگاه الزهرا (س) برمي داريم تا نقطه عطفي براي اين دانشگاه باشد و در اين راستا شوراي دانشگاه با راهاندازي شعبه بين المللي دانشگاه در منطقه آزاد چابهار موافقت كرده است.
دكتر مباشري با بيان اينكه از اول مهر ماه در شعبه اين دانشگاه در منطقه آزاد چابهار دانشجو پذيرفته ميشود، گفت: رشتهها با نيازسنجي منطقه (مانند علوم دريايي)، محروميت منطقه و بومي گرايي راهاندازي ميشوند كه در اين راستا ميتوان به زبان فارسي، زبان انگليسي، تربيت بدني و گردشگري با نگاه به ايجاد بازار كار براي زنان و دختران منطقه اشاره كرد.
وي در خصوص فضاي فيزيكي واحد دانشگاه الزهرا در منطقه آزاد چابهار گفت: فضاي فيزيكي در ابتدا توسط منطقه آزاد تامين ميشود تا اينكه دانشگاه پس از مدتي بتواند بر اساس شهريهاي كه دريافت ميكند تصميمات ديگري اتخاذ كند. شهريه واحد منطقه آزاد چابهار مقداري از شهريه دانشجويان شبانه بيشتر است اما هنوز تعيين نشده و بايد در اين زمينه با وزارت علوم هماهنگ باشيم.
درخواست شهرداري بومهن براي راهاندازي واحد دانشگاه الزهرا (س)
وي از درخواست شهرداري بومهن براي راهاندازي واحد دانشگاه الزهرا (س) در اين شهرستان خبر داد و افزود: جلسات متعددي با شهرداري بومهن و مديريت فرهنگي آن براي تاسيس شعبهاي از دانشگاه الزهرا برگزار شده است. البته راهاندازي شعبهاي از دانشگاه در بومهن در شوراي دانشگاه تصويب شده است.
رئيس دانشگاه الزهرا (س) متذكر شد: براي راهاندازي شعبههاي دانشگاه در منطقه آزاد چابهار و بومهن از هر دو منطقه بازديد كرده و امكانات آنها برآورد شده و نياز سنجي كرده ايم. بر اين اساس رشتههايي با توجه به شرايط منطقه ميتوان در آنها راهاندازي كرد شناسايي و مساحت زمين مورد نياز و پتانسيلهاي دانشگاه بررسي شدهاند و اكنون در صدد اخذ مجوز نهايي از وزارت علوم هستيم.
توقف ايجاد دورههاي كارشناسي در دانشگاه الزهرا
رئيس دانشگاه الزهرا (س) با يادآوري اينكه اين دانشگاه تك جنسيتي است، گفت: دانشگاه الزهرا از اين جهت براي كشور خيلي حساس است و به عبارتي ويترين جمهوري اسلامي است لذا به لحاظ علمي سعي در گسترش آن ميشود. سياست آموزشي دانشگاه الزهرا اين است كه ديگر در سطح كارشناسي رشته اضافه نكند زيرا فضاي فيزيكي دانشگاه فضاي كوچكي است.
وي تاكيد كرد: دانشگاه الزهرا فقط در تحصيلات تكميلي توسعه خواهد يافت.
راهاندازي رشته هوش مصنوعي
دكتر مباشري از راهاندازي رشته هوش مصنوعي با مجوز وزارت علوم در دانشگاه الزهرا خبر داد و گفت: دانشگاه الزهرا جزء نوادر دانشگاههاي كشور است كه اين رشته را دارد. همچنين مجوز راهاندازي دوره دكتري رشتههاي فيزيك، ادبيات و بيوتكنولوژي نيز درخواست شده است. شوراي گسترش آموزش عالي با راهاندازي دورههاي دكتري هوش مصنوعي، رياضي و فناوري اطلاعات در اين دانشگاه موافقت كرده است.
وي با بيان اينكه 4 پژوهشكده در دانشگاه الزهرا (س) فعال است، گفت: راهاندازي پژوهشكدههاي فيزيك و تاريخ اخيرا در شوراي دانشگاه تصويب شده و پژوهشكده شيمي نيز در دانشگاه الزهرا راهاندازي ميشود.
الزهرا هم گرفتار معارض است
رئيس تنها دانشگاه دخترانه ايران از خريد زمين و احداث پاركينگ طبقاتي اين دانشگاه به عنوان اقداماتي براي جبران مشكل فضاي فيزيكي اين دانشگاه نام برد و گفت: دانشگاه الزهرا زميني دارد كه داراي معارض است و 92 پلاك ثبتي است كه از سالها پيش مورد اختلاف دانشگاه و شركت راه آهن بوده است. اخيرا كه رئيس قوه قضائيه در اين دانشگاه حضور يافت از وي درخواست شد تا به اين اختلاف خاتمه دهند و زمين جزء املاك دانشگاه محسوب شود.
دكتر محبوبه مباشري با اشاره به تعدد نامهنگاريها و مكاتبات صورت گرفته با مقامات مسئول از جمله با وزراي مسكن، راه، رئيسجمهور، رئيس قوه قضائيه و وزير دادگستري گفت: نظر آيتالله هاشمي شاهرودي بسيار مثبت بود و رئيس قوه قضائيه دستور پيگيري داد.
وي تك جنسيتي بودن دانشگاه الزهرا (س) را يك فرصت خواند و گفت: اين دانشگاه ملك موقوفات مستوفيالممالك است كه وقف آموزش عالي دختران شده است و ديگر نميتوان هيچ تصرف ديگري در آن داشت لذا نميتوان آن را مختلط كرد. همچنين تعداد زيادي از خانوادههاي كشورمان هنوز هم ديدگاههاي خاصي دارند و اجازه نميدهند دختران و همسرانشان در محيطهاي مختلط درس بخوانند و اگر دانشگاه الزهرا مختلط شوند حق و امكان ادامه تحصيل از اين افراد را گرفتهايم.
مشكل بودجه دانشگاه الزهرا
رئيس دانشگاه الزهرا (س) از مشكل بودجهاي اين دانشگاه خبر داد و گفت: امسال با توجه نرخ تورم كمبود بودجه دانشگاه الزهرا بسيار مشهود است. البته وزير علوم تا جايي كه بتواند كمك ميكند اما بودجه پايه دانشگاه از ابتدا پائين بوده است. امسال بودجه دانشگاه الزهرا 14 ميليارد تومان است كه نزديك به 13 ميليارد آن صرف حقوق و مزايا ميشود و فقط 800 ميليون تومان براي معاونتها و تعميرات و تجهيزات و ساير امور ميماند.
دكتر محبوبه مباشري از طرح دانشگاه الزهرا (س) براي ساخت يك مجتمع فرهنگي رفاهي 15 هزار متر مربعي براي اين دانشگاه خبر داد و گفت: مسجد، سلف سرويس، آمفي تئاتر و كتابخانه مركزي در اين مجتمع ديده شده است كه 12 ميليارد تومان برآورد مالي اين مجموعه فرهنگي است و ساخت آن از آخر خرداد ماه شروع ميشود.
تنها دانشگاه دختران ايران و خاورميانه مسجد ندارد
رئيس دانشگاه الزهرا متذكر شد: تنها دانشگاه دختران در ايران و خاورميانه مسجد ندارد. نماز در دانشگاه آنقدر مورد استقبال است كه فضاي موجود كفاف نميدهد و گاهي اوقات كه هوا خوب است نماز در محوطه دانشگاه برگزار ميشود.
چهارشنبه 22 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 242]