واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سخنگوي انجمن روزنامهنگاران مسلمان: ـ در مجلس هشتم رويكرد جرياني تغيير نكرد ـ شايعه به سلاحي برنده در حوزه اقتصادي تبديل شده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
سخنگوي انجمن روزنامهنگاران مسلمان با بيان اينكه " اتفاقات اخير مجلس هشتم چندان هم قابل پيشبيني نبود اما زمينههايي داشت" گفت: تغييرات اخير در مجلس هشتم آن را از مسير اصلي خارج نكرده و در حقيقت رويكرد جرياني در اين مجلس دچار تغيير نشده است.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) بيژن مقدم در نشست هفتگي انجمن روزنامهنگاران مسلمان
اظهار كرد: اينكه 183 نمايند مجلس هشتم جديد بودهاند و وابستگي به ساز و كار مديريت قبلي نداشتهاند، باعث شد تا خواستههاي جديدي از سوي اين افراد مطرح شود كه يكي از آنها تغيير در مديريت مجلس بود؛ با اين تصور كه رياست جديد براي مجلس ميتواند خون جديدي وارد رگهاي آن كند.
وي افزود: همانطور كه جريان اصولگرا حضور فعالي در مجلس هفتم داشت در مجلس هشتم نيز همين گونه است و لاريجاني به عنوان رياست مجلس هم از همان جرياني است كه حداد عادل رييس پيشين مجلس به آن تعلق داشت، گرچه اين دو فرد دو شخصيت با اشتراكات و تفاوتهايي در نحوه سازماندهي هستند و نهايتا آثار و تفاوتهاي مديريت آنها با گذشت زمان مشخص خواهد شد.
وي با بيان اينكه " انتخاب لاريجاني به عنوان رييس مجلس هشتم باعث شد ظرفيت وجودي وي به عنوان يكي از سران سه قوه مطرح شود" ادامه داد: در هيچكدام از دو جريان اصلاحطلب و اصولگرا سرنوشت انتخابات رياست جمهوري روشن نيست و مسلما هر دو ميخواهند پيروز شوند اما تا روزهاي آخر مسائل شفاف نيست و همه چيز بر اساس ظن و گمان ما صورت ميگيرد. اينكه احمدينژاد بعد از چهار سال مجددا كانديدا ميشود؟ لاريجاني ميآيد؟ حداد وارد عرصه ميشود؟ و رقباي قبلي احمدينژاد به صحنه خواهند آمد؟ از جمله اين مسائل است.
سخنگوي انجمن روزنامهنگاران مسلمان تصريح كرد: نميتوان گفت تركيب مجلس ارتباط مستقيمي با انتخابات رياست جمهوري دارد، اما با كنار رفتن حداد عادل از رياست مجلس او ظرفيت قابل توجهي است كه با توجه به تصميم خود ميتواند وارد عرصه انتخابات رياست جمهوري شود. به هر حال بايد زمان بگذرد؛ چراكه اغلب افراد مطرح در دقايق آخر تصميم ميگيرند.
مقدم همچنين به سفر نوري المالكي به تهران اشاره كرد و گفت: اطلاعاتي در دست نيست كه نگراني ما از امضاي توافقنامه امنيتي بين عراق و آمريكا را برطرف كند و اين نگراني وجود دارد كه مالكي و دولت عراق قرباني آمريكا در اين جريان شوند و اين دولت به عنوان مسبب امضاي توافقنامه شناخته شود. در هر حال مقاومتهاي داخلي در عراق وجود دارد و انتظار همه مسوولان و رسانههاي ايراني از دولت عراق اين است كه توافقنامه را از دستور كار خارج كنند تا هم استقلال عراق حفظ شود و هم نگراني ديگر كشورها براي حضور دائمي آمريكا در عراق از بين برود.
وي خاطرنشان كرد: همچنان شاهد هستيم كه پس از توافق دوحه درباره مسائل لبنان انگليس و فرانسه دخالتهايي را در اين كشور آغاز كردند كه محل نگراني است؛ چراكه آنها ميخواهند شرايط به پيش از انجام توافق دوحه برگردد.
وي در پاسخ به سوال خبرنگاري درباره دستاوردهاي سفر رييسجمهور به ايتاليا، گفت: اين موضوع بسته به نگاه ما به سفرهاي خارجي دارد. فكر ميكنم آقاي احمدينژاد گاهي از اين فرصتها براي انتقال پيامهاي انقلاب و حرفهايي كه خودشان ميتوانند مستقيما با رسانههاي دنيا مطرح كنند، استفاده ميكنند و اين يك هوشمندي است كه براي اجلاس جهاني غذا به يك كشور برويم و در حاشيه آن با رسانههاي آن كشور سخن بگوييم و اينها در شرايطي اتفاق ميافتد كه دنيا ما را در محاصره رسانهاي قرار داده و با بايكوت خبري مواجه هستيم پس بايد از اين ظرفيتها به خوبي استفاده كنيم.
وي همچنين درباره مسائل و مشكلات اقتصادي كشور نيز، گفت: بخشي از نگرانيهاي اين حوزه به اتفاقات رواني برميگردد كه در بازار رخ ميدهد و شايعه به سلاح برنده در اين حوزه تبديل شده است. افرادي هم با انتشار شايعه ابعاد تاثيرات آن را در سطح ملي رقم ميزنند. در اين حالت دولت بايد براي اين شايعات كه تعادل رواني و اقتصادي جامعه را برهم ميزنند فكري اساسي كند. اين هم نياز به پيشبيني دارد و هم پيشگيري.
وي افزود: نگراني ما غير از چيزهايي كه ممكن است به تصميمات دولت برگردد، ناهماهنگي دستگاههاي اقتصادي و خروج صداهاي مختلف از يك دستگاه است. درست است كه در جلسات كارشناسي احتياج است كه نظرات مختلف شنيده شود اما براي اجرا يك صدا بايد وجود داشته باشد. در حاليكه در حال حاضر اينگونه نيست. ضمن اينكه احساس ميشود دستگاهها وارد اختيارات هم ميشوند و نظرات كارشناسي و اختيارات محترم شمرده نميشوند. البته تحريمها هم در اين موضوع تاثير دارند و در اين شرايط كساني كه رانت اطلاعاتي دارند سوءاستفاده ميكنند؛ زيرا ميدانند چه چيزي را بايد نشانه روند و چون شرايط خوب نيست شايعه اثرگذار ميشود.
مقدم در پايان با اشاره به مشخص شدن زمان برگزاري نمايشگاه مطبوعات، اظهار كرد: نگراني ما تكرار مقولهاي است كه در دورههاي گذشته وجود داشته است. مخاطبان تصور تكراري از نمايشگاه و جشنواره مطبوعات دارند و در سالهاي اخير اتفاق ويژهاي در اين حوزه نيفتاده است. ضروري است با دعوت از كارشناسان و كساني كه سالهاست در اين جشنواره حضور دارند به خلاقيتهاي جديدي روي بياوريم و نمايشگاه را از اين روند تكراري خارج كنيم.
انتهاي پيام
دوشنبه 20 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 169]