واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اعطاجايزه جهاني«ميرزاي شيرازي»به مبارزان بادخانيات لنكراني: مواد دخاني تا شش ماه ديگربايدحاوي تبليغات مصورضد دخانيات باشند متوسط عمرسيگاريها10سال كمترست
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
وزيربهداشت، درمان و آموزش پزشكي از تاييد مصوباتي در جهت اطلاع رساني از عوارض سوءاستعمال دخانيات و همچنين صدور مجوزهايي در راستاي اجراي قانون جامع كنترل و مبارزه با دخانيات خبر داد و گفت: طبق اين مصوبات به فاصله شش ماه تمام مواد دخاني قابل عرضه در كشور بايد حاوي تبليغات مصور و رنگي در جهت اطلاع رساني از عوارض مصرف دخانيات باشند.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر كامران باقري لنكراني كه در همايشي به مناسبت روز جهاني بدون دخانيات سخن ميگفت با بيان اين كه مصرف دخانيات عوارض زيادي به همراه دارد، تصريح كرد: به طور متوسط 20 سال از عمر افرادي كه قبل از 30 سالگي مصرف سيگار را آغاز ميكنند، كم ميشود. همچنين به طور متوسط عمرسيگاريها در برابرغيرسيگاريها 10سال كمتر است.
به گفته وي، افرادي كه قبل از40 سالگي سيگار را ترك ميكنند، 10 سال از عمراز دست رفته شان را طي سه سال به دست آورده و به متوسط زندگي قبلي خود بازميگردند. مطالعات نشان داده حتي اگر بعد از60 سالگي مصرف سيگار قطع شود به طور متوسط سه سال به ميانگين عمر و اميد به زندگي افراد افزوده ميشود.
وزير بهداشت با بيان اين كه عارضههاي سيگار قابل كنترل است، افزود: با ترك مصرف سيگار، زندگي سالمي هم براي فرد سيگاري و هم براي خانواده وي فراهم ميشود. با عزمي بلند عوارض استعمال دخانيات قابل پيشگيري است.
كاهش 40 درصدي تمايل به سيگار در غيرسيگاريهاي در معرض خطر
افزايش مصرف قليان در كشور
وي ادامه داد: عوارض مصرف قليان بسيار بيشتر از سيگار كشيدن است. به طوري كه عوارض مصرف يك ساعت قليان در خوشبينانهترين حالت معادل 40 نخ سيگار است، بنابراين بايد به منظور پيشگيري از عوارض مصرف قليان، فرهنگسازي و تلاشهاي گستردهاي انجام شود.
مصوبات در زمينه اطلاع رساني از عوارض استعمال دخانيات
بسته بندي مواد دخاني با تبليغات مصور و رنگي
وزير بهداشت با اشاره به تاييد مصوبات ستاد كشوري مبارزه با دخانيات توسط رييس جمهور افزود: طبق اين مصوبات در حال حاضر و به فاصله شش ماه تمام مواد دخاني قابل عرضه در كشور بايد حاوي تبليغات مصور و رنگي در جهت اطلاعرساني از عوارض استعمال دخانيات باشند. همچنين اين تبليغات بايد حداقل 50 درصد سطوح بستهبندي را پوشش دهند.
وي با اشاره به قانون جامع كنترل و مبارزه با دخانيات گفت: طبق قانون، عرضه دخانيات به افراد زير 18 سال ممنوع است. همچنين ثابت شده كه فروش نخي سيگار تمايل به مصرف را در جوانها و نوجوانها افزايش ميدهد؛ بنابراين فروش نخي سيگار نيز ممنوع است. در اين راستا صدور مجوزهايي براي توزيع و عرضه سيگار به شكلي نظم دار و قانوني از ديگر مصوبات ستاد كشوري مبارزه با دخانيات است.
اختصاص جايزه 15 هزار دلاري به فعالان مبارزه با استعمال دخانيات
به گفته لنكراني، به دنبال پيشنهاد علويان، معاون سلامت اسبق وزارت بهداشت، از امسال جايزه بينالمللي با نام مرحوم ميرزاي شيرازي به كساني كه در جهت مبارزه با استعمال دخانيات فعاليت ميكنند عرضه ميشود. مبلغ اين جايزه حدود 15 هزار دلار است. اين جايزه براي كليه افراد فعال در زمينه مبارزه با استعمال دخانيات در دنيا قابل عرضه است.
به گزارش ايسنا، وي ادامه داد: در اين زمينه هماهنگيهايي با سازمان بهداشت جهاني انجام شده و احتمال دارد همزمان با اجلاس عمومي اين سازمان اين جايزه عرضه شود. نقش ميرزاي شيرازي در تحريم دخانيات به عنوان يك نماد از مبارزه ملي ايران در برابر دخانيات مطرح است؛ بنابراين بايد مبارزه با دخانيات را هميشه و در همه صحنهها جدي بگيريم.
مرگ سالانه حدود80 هزار نفر در اثر استعمال دخانيات
لنكراني در ادامه با بيان اين كه سالانه حدود 80 هزار نفر در كشور بر اثر عوارض مصرف سيگار جان خود را از دست ميدهند و با تشكر از فعاليتهاي نيروي انتظامي در زمينه مبارزه با استعمال دخانيات تصريح كرد: طبق قانون جامع مبارزه با دخانيات، استعمال دخانيات در تمام اماكن عمومي ممنوع است. نيروي انتظامي در اين زمينه گامهاي موثري برداشته و اميدواريم با همكاري تمام نهادهاي ذيربط شاهد گسترش مبارزه با استعمال مواد دخاني باشيم.
انتهاي پيام
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]