واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزيردفاع آمريكا: اسلام آباد براي مقابله موثرباطالبان محلي نيازمند زمان است
به گزارش ايرنا به نقل از اين منبع ،رابرت گيتس طي نشستي خبري در جزيره گوام گفت: پاكستان دوران انتقال را طي ميكند و بايد به دولت جديد اين كشور فرصت داد.
وي تاكيد كرد : بايد به اين دولت كمي زمان داد تا بتواند مستقر شود و براي مقابله با تهديدهاي موجود و راه مقابله با القاعده و افراد طالبان محلي كه در مناطق قبيلهاي پاكستان فعال هستند كاري انجام دهد.
ژنرال آمريكايي دان مك نيل فرمانده نيروهاي سازمان پيمان آتلانتيك شمالي ( ناتو ) در افغانستان روز چهارشنبه گفته بود افزايش خشونت در شرق افغانستان ناشي از ناكارآمدي نيروهاي پاكستاني است .
اين ژنرال همچنين از گفت و گوي ناكافي مقامهاي ناتو ، مسوولان افغانستان و پاكستان در زمينه مسايل مرزي ابراز نگراني كرده بود.
سخنگوي بخش غيرنظامي سازمان آتلانتيك شمالي (ناتو) نيز دوشنبه گذشته درباره تاثير توافقنامه صلح دولت پاكستان با طالبان محلي اين كشور بر اوضاع امنيتي افغانستان اظهار نگراني كرده بود.
مارك ليتي در كابل تصريح كرد: اوضاع امنيتي دراستانهاي شرقي افغانستان كه درنزديكي مرز مشترك با پاكستان قرار دارند وخيم تر شده است .
وي افزود: توافقنامه صلح پاكستان با گروه طالبان نبايد به تهديد نيروهاي بينالمللي در افغانستان و انتقال خشونتها به اين كشور منجر شود.
سخنگوي بخش غيرنظامي ناتو تاكيد كرد: پاكستان براي عقد چنين توافقاتي بايد ما را نيز در نظر بگيرد.
همچنين وزير دفاع انگليس در سفر به پاكستان نيز خواستارجديت پاكستان در برخورد با طالبان محلي شده بود.
دز براون روز سه شنبه در نشست مشترك خبري با احمد مختارهمتاي پاكستاني خود در اسلام آباد افزود: مذاكره دولت ايالت سرحد با طالبان محلي در منطقه سوات و مالاكند نبايد به افزايش ناامني و حملات شبه نظاميان به خاك افغانستان منجر شود.
وي تاكيد كرد: مبارزه با تروريسم و افراطي گري به تلاش و جديت دو كشور نياز دارد .
وزير دفاع انگليس گفت :پاكستان و افغانستان مسايل مشترك دارند و بايد براي ثبات و امنيت در منطقه با يكديگر همكاري كنند.
دولت ايالتي سرحد اول خرداد با شبه نظاميان مستقر در منطقه كوهستاني سوات توافقنامه صلح امضا كرد.
بر اساس اين قرارداد ،طالبان محلي در منطقه سوات آتش بس اعلام كردند و حق تعرض به تاسيسات دولتي را نخواهند داشت .
بر اساس اين قرارداد دولت ايالتي سرحد به طالبان محلي اجازه ميدهد تا قوانين شرعي در سوات و مالاكند اجرا شود و نيروهاي نظامي دولتي از اين منطقه تخليه شوند.
همچنين ايجاد امكانات رفاهي و بهداشتي در سوات و مالاكند از ديگر تعهدات دولت ايالتي سرحد است .
درمقابل ، طالبان محلي به رهبري مولانا فضل الله متعهد ميشوند از حمل علني سلاح خودداري كنند استفغاده هر گونه حاكميت دولتي را قبول خواهند كرد آساق ** ۱۳۸۸**۲۳۵ع
جمعه 10 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]