واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: انتظارات جامعه ورزش جانبازان ومعلولان برآورده نشد
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): جوايز اعلام شده براي مدال آوران در بازيهاي پارالمپيك 2008 پكن ، انتظارات جامعه ورزش جانبازان و معلولان كشور را برآورده نكرد و اختلاف بين مدال آوران المپيكي با پارالمپيكي باعث گلايه آنان شده است .
سازمان تربيت بدني در اخبار جداگانه اي با اختلاف بيش از يك ماه اين جوايز را براي مدال آوران طلا، نقره و برنز دربازيهاي المپيك 2008 را به ترتيب 100 ، 75 و 50 هزار تومان و براي پارالمپيكي ها را به ترتيب 20 ، 15 و10 ميليون تومان اعلام كرده است .
گروه ورزشي ايرنا درحاشيه برگزاري مجموع عمومي فدراسيون جانبازان ومعلولان در خرمشهر در نشست با روساي هيات هاي ورزشي سراسر كشور درخصوص اين موضوع ومشكلات ورزشكاران معلول به گفت و گو پرداخته است كه در زير مي آيد.
رييس هيات آذربايجان شرقي و سرپرست تيم واليبال نشسته مي گويد:اگر درصد تورم در جامعه را نسبت به 4 سال پيش درنظر بگيريم ، افزايش جوايز اعلام شده براي پارالمپيكي ها نسبت به دوره قبل بسيار كم است .
علي كشفيا افزود: به هيچ وجه انتظار برابري جوايز ورزشكاران سالم و معلول را نداريم اما ايجاد رابطه معني دار توقع زيادي نيست .
وي گفت :معلولان بعداز گذشت 30 سال از فعاليت هاي ورزشي آنان هنوز هويت اصلي خود را پيدا نكرده اند و جايگاه مشخص در ورزش قهرماني كشور ندارند.
كشفيا كه 5 دوره همراه با تيم واليبال نشسته به عنوان قهرماني جهان دست يافته مهمترين مشكل را ايجاد انگيزه و علاقه در معلولين جسمي وحركتي دانست وگفت : بايد خانواده ها را براي پرداختن فرزندانشان به ورزش آماده كرد.
كشفيا بر ايجاد فضا و اماكن ورزشي ، رفع مشكل اياب و ذهاب و جذب ورزشكاران تاكيد كرد و افزود: آذربايجان شرقي 8 هيات شهرستاني دارد و در 14 رشته مردان و 5 رشته زنان فعاليت دارد.
وي گفت : دركنار ورزشكاران مي بايست به پرورش دهنده آنان نيز توجه شود چنانچه همگان مي دانند اگر عشق به خدمت به جانبازان ومعلولين نبود، ماندن در اين كار ديوانگي محض بود.
نماينده سازمان تربيت بدني در مجمع عمومي فدراسيون جانبازان و معلولين ، اختصاص 50 درصد جوايز ورزشكاران المپيكي به پارالمپيكي ها را عادلانه دانسته و مي گويد" تا زماني كه به قهرمانان بها ندهيم نمي توان انتظار داشت كه ساير معلولين نيز از كنج خانه هايشان به ميادين ورزشي بيايند.
عفت ساده سينكي افزود: بايد فرهنگ سازي صحيح صورت گيرد،متاسفانه بعضي از افراد هنوز هم فكر مي كنند معلول يعني ناتوان، درصورتي كه معلولان بهترين فكر را دارد و اگر شرايط براي آنان فراهم شود مي تواند در تمامي عرصه ها افتخارآفرين باشند.
وي گفت:بودجه معلولين به هيچ وجه كفاف برنامه هاي آنان را نمي دهد و ازآنجايي كه در 14 رشته به صورت قهرماني كار مي كنند مي بايست بودجه اي معادل اين فعاليت داشته باشند.
رييس هيات خوزستان نيز ازعدم استقبال باشگاهها از رشته هاي معلولين گلايه كرد و گفت:اكثر باشگاهها تمام توجه شان به فوتبال است و حاضر به تحت پوشش قراردادن رشته هاي معلولين ندارند.
محمد خلقي افزود:تمام هزينه ورزش معلولين از صفر تا 100 را بايد هيات ها تامين كنند وهيچ هزينه اي قابل دريافت از ورزشكاران نيست . اكثر معلولين بيكار هستند و ما بايد پيگير اشتغال آنان هم باشيم چون در بحث قهرماني بسيار اثرگذار است .
وي با تاكيد بر لزوم احداث مكان هاي ورزشي ويژه معلولين ، ايجاد زمينه جذب ورزشكاران ، لزوم توجه دولتمردان به اين قشرگفت : توقع تغيير نگاه مسوولين را داريم و با توجه به اينكه مدال آوري معلولين از ابتدا تاكنون بيشتر از ورزشكاران سالم بوده ،انتظار مي رود به اندازه اي كه افتخارافرين هستند به آنها توجه شود.
به گفته خلقي استان خوزستان ، استاني قهرماني پرور است كه بيشترين ورزشكاران پارالمپيكي را دارد و در 7 رشته مردان در ليگ هاي باشگاهي حضور شركت مي كند.
وي درخصوص جوايز اعلام شده براي مدال آوران پارالمپيكي گفت:اصلا با جوايز اعلام شده موافق نيستم و حداقل بايد 50 درصد جوايز سالم ها را بدهند درغير اين صورت ممكن است افتي در عملكرد كاروان اعزامي كشورمان بوجود آيد.
خلقي تصريح كرد: در جايي كه دنيا توجه خاص به معلولين نشان مي دهد تا آنان را خانه نشيني و انزوا بيرون آورد ما انگيزه را در آنها از بين مي بريم . چه خوب بود ازفردي كه فكر مي كنيم معلول است علت بسازيم .
رييس هيات جانبازان و معلولين استان اصفهان نيز گفت :بهتر بود مسوولين دلايل خود را براي تفاوت بين جوايز ورزشكاران سالم و معلول اعلام مي كردند ضمن اينكه در اهداء جوايز نيز از مسوولين ورزش استانها نيز دعوت بعمل مي آوردند.
محمدرضا آقاگليان افزود: درحال حاضرمهمترين مشكل ورزش معلولين را نداشتن رديف مشخص اعتبار است وسياست بر جذب حاميان مالي محلي است .
وي ادامه داد: با توجه به تكرار اين موضوع مسوولان محلي هم آزاده خاطر بنظر مي رسند و بايد به سمت درآمدهاي پايدار و استقلال مالي بود.
آقا گليان بااشاره به اينكه هيات استان اصفهان 17 ملي پوش و يك نفر پارالمپيكي دارد، از كمبود سالن هاي ورزشي ويژه معلولين و نياز به مناسب سازي فضاي موجود براي معلوليان،عدم اختصاص ساعات مفيد به ورزش اين قشر و مشكل اياب و ذهاب را به عنوان عمده موانع براي توسعه ورزش معلولين نام برد.
سرمربي تيم واليبال نشسته ورييس هيات خراسان رضوي نيز بر پرداخت به موقع جوايز معلولين تاكيد دارد وگفت : اگر همان جوايزي كه اعلام مي شود سروقت پرداخت شود تاحدودي توقع معلولين برآورده مي شود.
هادي رضايي افزود:تبعيض هميشه وجود داشته و تلاش ها هم در رفع آن بي نتيجه بوده است .
رضايي همچنين خواستار پرداخت حقوق معوقه مربيان و بازيكنان شد و گفت : هنوز 40 درصد جوايز اعلام شده براي بازي هاي آسيايي فسبيك كه سال 85 برگزار شد، پرداخت نشده است .
وي افزود: مبناي اعلام جوايز براي ورزشكاران المپيكي و پارالمپيكي را نمي دانم اما انتظار داريم همان جايزهاي كه اعلام مي شود به موقع پرداخت شود.
نايب رييس فدراسيون ورزشهاي جانبازان ومعلولين نيزحاضر به اظهارنظر درخصوص جوايز اعلام شده ، نشد و تنها اظهاراميدواري كرد كه جوايز درجهت تدابير و نظرات رييس جمهوري باشد.
مربي تيم ملي بسكتبال با ويلچر و رييس هيات زنجان مشكلات ورزش معلولين را كمبود حاميان مالي دانست وگفت:درجايي كه ورزش معلولين نياز به حمايت بيشتر دارد مسوولين جوايز ورزشكاران پارالمپيكي را يك پنجم جوايز ورزشكاران المپيكي اعلام مي كنند.
كمال عشق افزود: انتظار مي رفت كه حداقل نيمي از جوايز المپيكي ها براي پارالمپيكي ها در نظر گرفته مي شد.
رييس هيات تربيت بدني استان زنجان بااشاره به اينكه ورزشكاران معلول اين استان در 16رشته ورزشي مردان و 6رشته زنان فعال هستند گفت : درزنجان اكثر تيم ها جوان و نوجوان هستند و كار به صورت پايه اي در مدارس استثنايي با دانش آموزان 6 ساله آغاز مي شود.
عشق خواستار حل مشكل اجاره اماكن ورزشي شد و گفت : قبلا اولويت با هيات ها بود اما جديدا قرار شده كه با بخش خصوصي در مزايده شركت كنند كه اين امر بسيار مشكل ساز خواهد بود.
معاون سازمان تربيت بدني و رييس مركز توسعه ورزش قهرماني گفت : ارزش مدالهاي معلولين در بازيهاي پارالمپيك 2008پكن بسيار بالاتر از جواير در نظر گرفته شده براي آنهاست اما بايد امكانات و توان سازمان را هم درنظر گرفت .
كيومرث هاشمي افزود: اعلام جوايز 20، 15 و 10ميليون توماني براي مدال آوران طلا، نقره و برنز در بازيهاي پكن ، هرچند كم است اما نسبت به دوره گذشته رشد خوبي داشته و اين رشد بسيار بيشتر از جوايز مدال آوران در المپيك است .
به گفته وي اين رشد درجوايز ورزشكاران المپيكي 10درصد اما در ورزشكاران پارالمپيكي 34درصد است .جوايز ورزشكاران پارالمپيكي در دوره گذشته براي مدال آوران طلا، نقره و برنز به ترتيب 15، 12 و 7 بوده است .
سخن آخر اينكه باتوجه به صحبت هاي اخير رييس جمهوري درباره ورزشكاران جانباز و معلول و تاكيد بر ارزش والا و بيشتر مدال ها و عناوين قهرماني كسب شده توسط آنان درميادين مختلف ورزشي انتظار مي رفت كه فاصله جوايز ورزشكاران سالم با معلولين كمتر از آنچه اعلام شد، مي بود.
دكتر محمود احمدي نژاد گفته بود:"ارزش تلاش ورزشكاران معلول و جانباز و مدالي كه در پارالمپيك كسب مي كنند،دهها برابرمدالي است كه ساير ورزشكاران به دست مي آورند".
تاثيرات منفي كه تفاوت درميزان جوايزقهرمانان المپيك و پارالمپيك بر روحيه ورزشكاران معلول مي گذارد،اصل مسلمي است كه بركسي پوشيده نيست اما يقينا هيچ كس صحبت ازبرابري اين جوايز نمي كند بلكه همواره صحبت از عدالت درتوزيع جوايز بوده است زيرا زيادي تعداد مدالهاي كسب شده توسط ورزشكاران معلول ، بار مالي سنگيني بر دوش دولت خواهد داشت و نبايد مسايل ملي را با مسايل مالي سنجيد.
اميد است ورزشكاران المپيكي و پارالمپيكي كشورمان بتوانند در در بازيهاي 2008 پكن همچون گذشته سربلند بيرون بيايند و به افتخاراتي در خور شان و منزلت جمهوري اسلامي ايران دست يابند.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 487]