واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: در افق پنج سال آيندهتوليد داخلي سيمان دو برابر ميشود
تحول در بانك صنعت و معدن كليد خورد.
محرابيان در مراسم افتتاح خط سوم توليد سيمان سپاهان خبر داد:
ظرفيت توليد سيمان به 53ميليون تن رسيد
گروه صنعت و معدن - با راهاندازي خط سوم توليد سيمان سپاهان اصفهان، ظرفيت توليد سيمان در كشور به 53ميليون تن رسيد.
وزير صنايع و معادن در مراسم افتتاح خط سوم توليد شركت سيمان سپاهان اصفهان با بيان اين مطلب توضيح داد: با افتتاح طرح امروز در مجموع تنها سه طرح سيماني ديگر از مجموع 17 طرح سيماني كه از سال گذشته راهاندازي آنها پيگيري شده، باقي مانده است. وي اضافه كرد: طرحهاي سيمان ساروج اصفهان، سيمان دليجان در استان مركزي و سيمان نكا در استان مازندران تا پايان خرداد امسال به بهرهبرداري رسيده و ظرفيت توليد سيمان در كشور طبق تعهدات داده شده به 55ميليون تن در سال خواهد رسيد.
محرابيان با بيان اينكه قرار است ظرفيت توليد سيمان تا پايان امسال به حدود 64ميليون تن در سال برسد، افزود: همچنين قرار است ظرفيت توليد سيمان در كشور تا سال 1392 به حدود 110ميليون تن در سال بالغ شود.
وي ادامه داد: همچنين تا پايان امسال و با رسيدن ظرفيت توليد سيمان در كشور به 64ميليون تن، سرانه مصرف سيمان نيز در كشور به ازاي هر نفر به حدود 920 كيلوگرم خواهد رسيد. اين در حالي است كه در ابتداي شروع به كار دولت فعلي، سرانه مصرف سيمان در كشور براي هر نفر حدود 450 كيلوگرم بود. وزير صنايع و معاون در پاسخ به انتقاد برخي كارشناسان و فعالان صنعت سيمان درخصوص اينكه با صفر شدن صادرات سيمان، بازارهاي صادراتيمان را در اين زمينه از دست ميدهيم، توضيح داد: با وجود اين كه در حال حاضر ميزان صادرات سيمان ايران تقريبا صفر شده است، اما در مورد از دست رفتن بازارهاي صادراتي چنين استنباطي ندارم و معتقدم هر زمان كه اقدام به صادرات سيمان كنيم، بازارهاي صادراتي خود را به دست ميآوريم، زيرا كيفيت سيمان توليد داخل بالا است. محرابيان در عين حال از تنوع پايين توليد سيمان در كشور انتقاد كرد و گفت: در حال حاضر 9 تيپ سيمان در كشور توليد ميشود، در حالي كه اين ميزان در دنيا به 45 تيپ نيز ميرسد و بايد ستاد سيمان و مسوولان مربوطه روي توليد سيمانهاي خاص كار بيشتري انجام دهند.
اين مقام مسوول با بيان اين كه فرهنگ مصرف سيمان در كشور بايد تغيير كند، يادآور شد: عمده سيماني كه در ايران توليد ميشود، سيمان سازهاي، مقاومتپذير يا پرتلند است، اما متاسفانه عمدتا بين 30 تا 40درصد سيمان مصرفي كشور در بخشهايي از سازه به كار ميرود كه نقش چنداني در مقاومت ندارد. يعني محصول با قيمت بالا را صرف كاري ميكنيم كه با محصولات با قيمت پايين نيز ميتوانيم اين كار را انجام دهيم.
وي افزود: در عين حال بايد روي بستهبندي سيمان نيز كار بيشتري انجام شود و علاوه بر اينكه كيفيت بستهبندي سيمان افزايش يابد، پاكتهاي سيمان نيز در بستهبنديهاي مختلف توليد شوند. محرابيان همچنين يادآور شد: در سال گذشته زماني كه ستاد راهاندازي طرحهاي سيماني را تشكيل داديم به علت برنامههاي بانك مركزي و سياستهاي انقباضي بانكها، ارائه تسهيلات ريالي و ارزي به طرحهاي سيماني با دشواري روبهرو بود، اما باهمكاري بانكها اين مشكل نيز برطرف شد. حسين آربيع، مديرعامل سيمان سپاهان نيز در مراسم افتتاح اين خط توليد تصريح كرد: امروز شاهد راندمان 105درصدي خط توليد سيمان سپاهان هستيم و خط توليد سوم اين كارخانه را با ظرفيت توليد 3هزار و 300 كانتينر راهاندازي ميكنيم.
وي نصب پيشرفتهترين فيلترهاي هيبريدي در كارخانه سيمان سپاهان را دومين طرح مهم اين كارخانه ذكر كرد و يادآور شد: با نصب اين فيلترها ميزان خروجي گرد و غبار از سيمان سپاهان به 3 تا 5 ميليگرم در مترمكعب ميرسد كه اين استاندارد در كشورهاي پيشرفته اروپايي حداقل 30 و حداكثر 50 ميليگرم است.
آربيع اضافه كرد، با افتتاح خط توليد سوم ظرفيت توليد سيمان سپاهان روزانه 150هزار تن افزايش مييابد.
مديرعامل سيمان سپاهان در اين مراسم همچنين از وزير صنايع و معادن خواست با آزادسازي اين محصول از شمول قيمتگذاري براي حذف رانت از صنعت سيمان كشور اقدام كنند.
وي تصريح كرد: با خروج سيمان از سبد حمايتي 50درصد از سود حاصل نصيب كارخانههاي سيماني و توليد شده و 50درصد نيز ميتواند به شكل كمك به منابع مالي دولت تخصيص يابد.
ابراز نگراني كارگران موقت سيمان سپاهان
جمعي از كارگران بومي و داراي قرارداد موقت كارخانه سيمان سپاهان در مراسم بهرهبرداري از خط سوم توليد بزرگترين كارخانه سيمان كشور از بيكار شدن خود به شدت ابراز نگراني ميكردند. به گفته اين كارگران آنان از پاداشي كه در پايان كار خط توليد سوم كارخانه سيمان سپاهان به كاركنان قراردادي اين مجموعه تعلق گرفته نيز محروم بودند و اين امر سبب نارضايتي آنان را فراهم آورده است.
برخي از كارگران موقت سيمان سپاهان در اين مراسم خواستار طرح مشكلاتشان با وزير صنايع و معادن بودند كه به دليل فشردگي برنامه افتتاح امكانپذير نشد.
عكس: حميد جانيپور
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]