واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: تيم پاك پاك!
المپيك- مهرداد عشوندي:
مسئولان كميته ملي المپيك ايران نظارت بر كاروان اعزامي را افزايش دادهاند تا هيچ ورزشكاري در كاروان 50 نفره ايران، با استفاده از مواد نيروزاي غيرمجاز، پا به بزرگترين رقابت ورزشي جهان نگذارد.
فرهاد مرادي، مسئول كميته پزشكي ستاد تداركاتي بازيهاي المپيك پكن با بيان اين خبر گفت: « اين كميته در بخشهاي آموزشي، مشاوره، تغذيه، دوپينگ و معاينات پزشكي فعال است و پزشك، فيزيوتراپ و ماساژور در اردوها حضوري فعال دارند تا خدايي نكرده، ورزشكاران ما تخلفي را مرتكب نشوند.»
اين نظارت حتي مكملها و غذاهايي كه براي بازيكنان تهيه ميشود را هم در بر ميگيرد تا اشتباهي سهوي در اين مورد صورت نگيرد« مشاوره تغذيه و بازرسي تغذيه از جمله فعاليتهاي كميته پزشكي است، تيمهاي حاضر در اردو از رستوران استاديوم آزادي، آكادمي و هتل المپيك استفاده ميكنند و همكاران ما در بخش تغذيه، بهطور مرتب بر مواداوليه و سلامت غذا نظارت داشته و منوي غذا را كنترل ميكنند و به متصديان مربوطه آموزشهاي لازم داده ميشود. براي اينكه برنامه غذايي براساس نياز فردي هر ورزشكار باشد، ورزشكاران را پيكرسنجي كرده و به فرد فرمول غذايي خاص او را ميدهيم. »
مرادي كه عضو كميته پزشكي فدراسيون جهاني شنا هم هست، درباره ديگر برنامههاي ستاد ملي مبارزه با دوپينگ براي سلامت ورزشكاران ميگويد:« به غيراز فعاليت در بخشهاي آموزشي، مشاوره، بازرسي، ارزيابي و تغذيه ستاد در مسئله دوپينگ هم در كنار ستاد مبارزه با دوپينگ در دو حوزه پيشگيري و كنترل فعال است كه در اين راستا بانك اطلاعاتي تهيه كردهايم و نمونهگيريهاي خارج از فصل با هماهنگي ستاد مبارزه با دوپينگ و يا يك هدف مشخص انجام شده است. »
آخرين رسوايي مربوط به دوپينگ ورزشكاران ملي ايران، فاجعه تلخ وزنه برداري بود. جايي كه دو سال قبل 9 ملي پوش ايران از مواد نيروزا استفاده كرده بودند. قبل از آن هم در رشتههاي مختلفي چون بوكس و كشتي، رسواييهايي بهدليل استفاده از مواد نيروزا، دامن ورزش ايران را گرفته بود. مهمترين اين اتفاقات، مدال طلاي كشتي مسابقات 1994 كانادا بود كه از كشتي گير سرشناس سنگين وزن ايران پس گرفته شد و محروميتي دوساله را براي او به همراه داشت. كميته مبارزه با دوپينگ ايران ميخواهد تا تيمي پاك را به المپيك 2008 چين ببرد. تيمي عاري از حتي يك ورزشكار دوپينگي؛«اگر ورزشكاري نياز به مصرف دارويي دارد كه در ليست داروهاي ممنوعه قرار گرفته با مكاتبه با ارگانهاي بينالمللي مجوز استفاده از داروها را ميگيريم تا تست دوپينگ ورزشكار مثبت نشود. »
اين يعني كنترل دقيق و لحظه به لحظه اعضاي كاروان كشور. مسئول كميته پزشكي همچنين گفت: «كسي بدون دادن تست دوپينگ براي بازيهاي المپيك از ايران خارج نميشود. »
مرادي با اشاره به اقدامات انجام گرفته براي كنترل مداوم ورزشكاران گفت:« كار معاينات پزشكي ورزشكاران را از سه ماه قبل شروع كردهايم تا بتوان هرچه بهتر كار درمان را انجام داد. ورزشكاران درصورت نياز تحت درمانهاي دندانپزشكي، فيزيوتراپي و جراحي قرار گرفتهاند.»
در المپيك چين بيش از همه المپيكهاي قبلي، كميته مبارزه با دوپينگ، ميخواهد بر صحت مسابقات نظارت كند و كنترل شديدي روي ورزشكاران و نمونههاي خون آنها خواهد داشت. نكتهاي كه مسئولان ورزش ايران روي آن تاكيد دارند و ميخواهند تا پيش از ورود به پكن از سلامت ورزشكاران مان اطمينان داشته باشند؛ « يكي از اقداماتي كه قبل از پكن انجام ميشود علاوه بر انجام معاينات پيش از فصل، معاينات پيش از اعزام است كه در تيرماه صورت خواهد گرفت و نتايج به مربيان تيمها ارائه ميشود تا آنها در انتخاب ورزشكاران اعزامي شاخصهاي سلامتي را هم لحاظ كنند. حضور پزشك، فيزيوتراپ و ماساژور در محل اردوهاي متمركز از ديگر اقدامات ستاد است، مشاوره و كنترل دوپينگ و ارائه فرم معافيت دارويي را حتي در طول بازيها را انجام خواهيم داد تا با مشكلي روبهرو نشويم. »
رئيس كميته پزشكي ستاد بازيهاي المپيك از تهيه كتاب همراه توسط كميته فرهنگي خبر داد و گفت:« دو بخش از اين كتاب مربوط به امور پزشكي، تغذيه و كنترل دوپينگ است، اين كتاب در بازيها در اختيار ورزشكاران قرار خواهد گرفت. »
نكته جالب اين جاست كه در هيچيك از المپيكهاي پس از انقلاب، نمونه ورزشكاران ايراني مثبت اعلام نشده است، هرچند در بازيهاي جهاني چنين اتفاقي زياد افتاده است. تنها يكبار و در المپييك سيدني يك ورزشكار ايراني هنگام مسابقات توسط پليس بازداشت شد كه مقادير زيادي مواد نيروزا به همراه داشت اما اين ورزشكار از اعضاي تيم اعزامي ايران نبود.
تاريخ درج: 7 خرداد 1387 ساعت 13:48 تاريخ تاييد: 7 خرداد 1387 ساعت 15:51 تاريخ به روز رساني: 7 خرداد 1387 ساعت 15:47
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 206]