واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: دكترعليخاني:پيوند دانشگاه ومسايل كاربردي ضعيف است دكترافتخاري:انجمن علوم سياسي وارد دوران بلوغ شده است دكتركريمي:درآستانه تحول بزرگ نظام آموزشي در دنيا هستيم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: تاريخ
رييس انجمن علوم سياسي ايران، رشتهي علوم سياسي و روابط بينالملل را دستخوش دگرگونيهاي بنيادي دانست و گفت كه انجمن علوم سياسي ايران وارد دوران بلوغ خود شده است.
به گزارش خبرنگار ايسنا، دكتر قاسم افتخاري، رييس انجمن علوم سياسي ايران و استاد گروه روابط بينالملل دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران در نشست نخست همايش «آموزش علوم سياسي، چشمانداز و راهكارها» كه از سوي انجمن علوم سياسي ايران در دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران برگزار شد، دربارهي انجمن علوم سياسي و روابط بينالملل گفت: از ساليان پيش فكر تاسيس انجمني براي علوم سياسي با اهداف مشخص وجود داشت و از 30 سال قبل اقداماتي صورت گرفته بود اما به نتيجهي عملي نرسيده بود تا شش، هفت سال پيش كه انجمن به ثبت رسيد.
وي با بيان اينكه انجمن در حال حاضر وارد دوران بلوغ خود شده است، عنوان كرد: رشتهي علوم سياسي و روابط بينالملل دستخوش دگرگونيهاي بنيادي شده است. در ايران از حدود نزديك به 30 سال پيش اين برنامهها پيريزي شده و بسياري از برنامهها منعكس كنندهي واقعيت جامعه نيست و نهادي كه بايد در اين زمينه پيشگام شود، انجمن علوم سياسي و روابط بينالملل است.
افتخاري با بيان اينكه انجمن يك نهاد سراسري است و ميتواند مطالب را به طور كلي و فراگير مورد بررسي قرار دهد، افزود: همايشهايي كه انجمن برگزار ميكند با موضوعات خاصي است. همايش قبلي دربارهي آسيبشناسي علوم سياسي و همايش دوم دربارهي مطالب درسي اين رشته است.
رييس انجمن علوم سياسي ايران، هدف اين انجمن را ارتقاي دانش سياسي و روابط بينالملل از طريق برگزاري همايش دانست و گفت: هدف ديگر ما ارتباط ميان انديشمندان اين رشته است كه به اين منظور فصلنامهي انجمن هر سه ماه يك بار منتشر ميشود.
وي ادامه داد: ما در پي ارتباط با شهرستانها بودهايم و سعيمان اين است كه شعبي از انجمن در شهرستانها فعال شود تا بتوانيم تا حدودي جويبارهاي دانش سياسي را كه جدا از هم حركت ميكنند به نوعي به هم متصل كنيم تا كمبودهاي معرفتي و فرهنگي تا حدودي جبران شود. از طرف ديگر در پي ارتباط با موسسات و انجمنهاي مشابه خارجي هستيم.
در ادامه، دكتر سيد علي مرتضويان، دبير همايش عنوان كرد: پيشينهي اين همايش به سال گذشته برميگردد و در اجراي مصوبات همايش سال قبل تشكيل شده است.
وي با اشاره به دستهبندي موضوعات در اين همايش گفت: همه متفقالقول بودند كه بايد جايگاه فلسفهي سياسي تقويت شود. همچنين جايگاه روش تحقيق، عرصههاي حقوقي و زبان تخصصي بايد تقويت شود و به دليل اينكه تحولات سياسي از روايت سخت به سوي روايت نرم حركت كردهاند، اين نگاه بايد در تمام درسهاي علم سياست تقويت شود.
در ادامه، دكتر عباس كريمي، رييس دانشكده حقوق و علوم سياسي دانشگاه تهران با بيان اينكه دانشكده حقوق و علوم سياسي فقط مقر انجمن علوم سياسي نيست بلكه خانهي آن است، عنوان كرد: تا كنون انجمن در مقام ارزياب بوده است؛ در حالي كه انجمنهاي علمي را بايد در نظام آموزشي كشور ببينيم. ما در آستانهي تحول بزرگي در نظام آموزشي در دنيا قرار داريم كه نشاندهندهي تنوع علوم بين رشتهاي است.
دكتر علياكبر عليخاني، رييس پژوهشكده مطالعات فرهنگي و اجتماعي در ادامهي جلسه عنوان كرد: اگر نگاهي به فلسفهي دانشگاه داشته باشيم هدف دانشگاه اين بود كه مشكلي را در جامعه حل كند يا مسايلي را مديريت كند.
وي با انتقاد از پيوند ضعيف دانشگاه با مسايل كاربردي عنوان كرد: پيوند علم با واقعيت اجتماعي در حداقل است. به دليل امتناع معرفتشناختي و معرفتي و اينكه گاهي تعارض منافع پيش ميآيد نميتوانيم از فرنگي انتظار داشته باشيم كه در اين عرصه به ما بگويد چه كاري انجام دهيم.
وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر نياز ما نظريهپرداز است و هدف اين همايش ايجاد تحول در آموزش و پرورش در اين زمينه است. نكتهاي كه در اين همايش مغفول مانده، بحث ميانرشتهايهاست كه حدود 15 الي 20 رشتهي ميانرشتهاي به علوم سياسي و روابط بينالملل اختصاص دارد.
انتهاي پيام
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]