واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: وزارت كار در پاسخ به خوش چهره: آقاي دكتر لطفاً مستند و با آمار سخن بگوييد
تهران - خبرگزاري ايسكانيوز: روابط عمومي وزارت كار و امور اجتماعي در نامه اي خطاب به دكتر خوش چهره نمانيده مردم تهران در مجلس هفتم در خصوص مصاحبه وي با خبرگزاري هاي ايسكانيوز و مهر با عنوان "بنگاه هاي زود بازده " بيانيه اي صادر كرد.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار كار و اشتغال باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" در اين بيانيه آمده است: نظر به برخي ابهامات مطرح شده در اين گفت و گو و نيز با عنايت به جايگاه علمي و دانشگاهي گوينده اين مطالب پاسخ زير تقديم مي شود .
در سال 1385 حداكثر ده درصد از كل تسهيلات پرداختي بانك ها به بنگاه هاي زودبازده تخصيص يافته است و به عبارت ديگر از 800 هزار ميليارد ريال تسهيلات پرداختي بانكها ، تنها 80 هزار ميليارد ريال در قالب طرح بنگاه هاي زودبازده در اختيار متقاضيان قرار گرفته است .
با اين وجود در سال 86 باهدف تامين نقدينگي بنگاه هاي اقتصادي و نيز تثبيت و حفظ فرصت هاي شغلي بخشنامه ايي مبني بر واگذاري بيست درصد از بودجه طرح يعني يك صد و پنجاه هزار ميليارد ريال به اين دسته از بنگاه هاي توليد صادر شد .
علاوه بر اين بر اساس تفاهم صورت گرفته با بانك مركزي ، به تمامي كارگروههاي اشتغال استان اجازه داده شد تا 50 درصد از منابع در اختيار را به بنگاههاي مذكور براي تامين سرمايه در گردش اختصاص دهند اما 150 هزار ميليارد ريال دوم بصورت سهميه استاني از سوي بانك مركزي ابلاغ نشد. بنابراين از سهم 150 هزار ميليارد ريال ياد شده در سال 86 معادل 93 هزار ميليارد ريال در جهت تامين سرمايه در گردش بنگاه هاي متوسط و بزرگ و نيز توسعه و نوسازي آنها اختصاص يافت .
نكته قابل توجه اين است كه حداقل 30 درصد از رقم تخصيص داده شده به بنگاههاي متوسط و بزرگ تعلق گرفته است بطوري كه در سال 86 نيز سهم يادشده در عمل كاهش يافت و روند پرداخت تسهيلات با توجه به سياستهاي بانك مركزي در اواخر همان سال به سمت ركود گرايش پيدا كرد .
در راستاي برنامه يادشده تمامي كارگروههاي اشتغال بر اساس سهميه ابلاغي و نيز تاييد نظام بانكي به پرداخت تسهيلات در سراسر كشور اقدام كرد .
با توجه به مطالب و ارقام عنوان شده از جناب آقاي دكتر خوش چهره كه استاد اقتصاد و عضو كميسيون اقتصادي مجلس شوراي اسلامي است پرسيده مي شود كه عدد 75 درصد اعلام شده در گفت و گوي يادشده بر كدام بنياد و پايه اي عنوان شده است ، بويژه اينكه بانكها مسئوليت بررسي و تاييد توجيه فني ، اقتصادي و مالي تمامي طرح هاي مصوب را بعهده داشته اند و اجازه رد پيشنهاد متقاضيان ، همواره به بانكها واگذار شده است . مزيد اطلاع شما نيز عرض مي گردد كه بانكها بر اساس حق قانوني خود از ميان يك ميليون و 900 هزار طرح ارسالي تعداد 131 هزار طرح را غيرفني و اقتصادي تشخيص داده اند .
نكته ديگر آنكه ايشان موضوع پرداخت تسهيلات مسكن و زمين را مربوط به بنگاه هاي زودبازده اقتصادي دانسته اند در حالي كه در اوايل سال 85 سهم تسهيلات مسكن در قالب جداگانه اي در اختيار متقاضيان قرار گرفت و در سال 86 نيز پرداخت تسهيلات مسكن بر اساس نظر وزارت مسكن و شهرسازي و شوراي هماهنگي مسكن موردتصميم گيري قرار گرفته است .
از اين رو انتظار معقول و منطقي از جناب آقاي دكتر خوش چهره اين بود كه ايشان در طول سال هاي نمايندگي در مجلس شوراي اسلامي ، حداقل يكبار هم كه شده ، ابهامات خود را در زمينه وضعيت بنگاه هاي زودبازده در قالب سوال ، نامه و حتي تذكر به وزارت كار و امور اجتماعي مطرح مي كردند .
كه قطعاً در صورت دريافت سوال و تذكر ، آخرين آمار و اطلاعات در خصوص بنگاه هاي زودبازده از سوي وزارت كار در اختيار آقاي دكتر خوش چهره قرار مي گرفت و ايشان نيز در گفت و گوهاي رسانه ايي خود به ارقام و آمار غيرمستند و غيرواقعي استناده نمي كردند.
البته حوزه برنامه وزارت كار بسيار وسيع تر از پروژه بنگاه هاي زوبازده است . بطوري كه اين وزارتخانه براي اولين بار اقدام به آموزش سرمايه گذاران و كارآفرينان براي درك دقيق تر فرصت ها و تهديدهاي كسب و كار كرده است .
هرچند كه در طول خدمات نظام بانكي همواره مشكلات گوناگوني در خصوص پرداخت وام ها و حتي بازپرداخت آنها وجود داشته است اما در بندبند دستوالعمل بنگاه هاي زودبازده اساساً نكته اي نيست كه بر اساس آن بتوان اين تسهيلات را به سوي بخش هاي واسطه گري و بازرگاني هدايت كرد.
مهمتر آنكه تسهيلات اختصاص يافته به بنگاه هاي زودبازده با وجود آنكه بخش بسيار كوچكي از نقدينگي جامعه را تشكيل مي دهد اما اين رقم تماماً به بخش هاي توليدي و اقتصادي سرازير شده است و در صورت به بهره برداري رسيدن تمامي طرح هاي معرفي شده به بانكها ، قطعاً تحولي محسوس در حوزه اقتصادي كشور بوجودخواهد آمد .
به هرحال از استاد اقتصاد كشور انتظار اين است كه گفته هاي خود را با آخرين تحليل هاي وزارت اقتصاد و دارايي مبني بر سهم بخش بازرگاني و خدمات در جذب تسهيلات بانكي ، مستند كند و بدين ترتيب سخنان خود را از اعتبار و استناد علمي برخوردار كنند .
نكته ديگر آنكه مسئوليت نظارت بر اجراي بنگاه هاي زودبازده صرفاً در وزارت كار متمركز نيست بلكه بسياري از دستگاه هاي اجرايي نيز موظف به ره گيري بنگاه هاي زودبازده به مدت پنج سال پس از بهره برداري هستند. بدين ترتيب هر يك از دستگاه هاي مسئول با انتخاب تصادفي بنگاه هاي به بهره برداري رسيده به ارزيابي مستمر مراحل اجرايي و بهره وري اين طرح اقدام مي كند .
يادآور مي شود كه با وجود مراحل متعدد نظارت و ارزيابي اين طرح ها ، تا كنون گزارشي از دستگاههاي نظارتي مبني بر اينكه 50 درصد از بنگاه هاي زودبازده محقق نشده است دريافت نگرديده است.
حال سوال اين است كه آقاي دكتر خوش چهره با استناد به كدام منبع و مرجع به عدد" 50 درصد بنگاه معرفي شده به بانكها در كشور مشاهده نشده است" ، رسيده اند ؟!...
در اين صورت اگر قرار است توفيقات دولت نهم در عرصه هاي اقتصادي به زير سوال برود ، حرف ديگري است در غير اين صورت وزارت كار همواره آماده پذيرش نقدهاي دلسوزانه و راهنمايي عزيزان صاحب نظر بوده و هست. /146/110
دوشنبه 6 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 308]