تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):اگر در عُمرت دو روز مهلت داده شدى ، يك روز آن را براى ادب خود قرار ده تا از آن بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835984210




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

توسعه ناتو/ تحليلي از آخرين تصميمات نشست سران ناتو در بخارست پشت پرده مخالفت آلمان و فرانسه با عضويت اوكراين و گرجستان


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: توسعه ناتو/ تحليلي از آخرين تصميمات نشست سران ناتو در بخارست پشت پرده مخالفت آلمان و فرانسه با عضويت اوكراين و گرجستان


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مسائل راهبردي ايران

اشاره:
پيمان‌هاي نظامي و نسبت كشور‌هاي مختلف با اين پيمان‌ها همواره يكي از مهمترين و راهبردي ترين موضوعات در تحليل امنيت كشور‌هاي مختلف محسوب مي‌شود. توسعه ناتو از منظر بسياري از كارشناسان يكي از تهديد‌هاي امنيتي جدي ايران محسوب مي‌شود، اين موضوع هنگامي اهميت بيشتري مي‌يابد كه برخي از كشورهاي منطقه و كشور‌هاي همجوار ايران تقاضاي پيوستن به ناتو را طرح كرده‌اند.
آن‌چه كه در پي مي‌آيد تحليلي است درباره تصميم‌گيري‌هاي نشست اخير سران ناتو در اين باره كه در سرويس مسائل راهبردي دفتر مطالعات ايسنا تدوين شده است.

رقابت اروپاي غربي و آمريكا
پشت پرده مخالفت آلمان و فرانسه با عضويت اوكراين و گرجستان

اجلاس 2روزه‌ي سران ناتو در بخارست درحالي به پايان رسيد كه پيش‌بيني‌هاي تحليل‌گران و كارشناسان سياست خارجي درباره آن به واقعيت نپيوست، دسته‌اي از سران ناتو به رهبري رئيس جمهورفرانسه و صدراعظم آلمان اگر چه با عضويت 2 كشور آلباني و كرواسي موافقت كردند، اما از دعوت‌ 3كشور مقدونيه، گرجستان و اوكراين فعلا خودداري كردند و آن را به نشست وزراي دفاع ناتو كه قرار است در دسامبر 2008 برگزار شود موكول كردند.
در اين اجلاس، پيوستن مقدونيه به ناتو وتو شد و با توجه به هم‌نامي جمهوري مقدونيه با يكي از ايالت‌هاي كشور يونان، پيوستن مقدونيه منوط به تغييرنام جمهوري مقدونيه شد. از سوي ديگر از آن‌جايي كه جمهوري‌هاي اوستيا و آبخازيا در گرجستان كه حدود 47 درصد از خاك اين كشور را به خود اختصاص مي‌دهند، تحت حاكميت دولت مركزي قرار ندارند و به صورت جمهوري‌هاي خودمختار به حيات سياسي خود ادامه مي‌دهند، نشست ناتو با اين استدلال كه شرايط مرزي و داخلي در گرجستان به گونه‌اي است كه اين كشور قادر به انجام تعهداتش درقبال ناتو نخواهد بود، عضويت اين كشور را به پس از انتخابات گرجستان كه قراراست در مي 2008 برگزار شود موكول كردند، همچنين اجلاس دو روزه ناتو، درباره اوكراين كه تحت حمايت آمريكا، لهستان و اعضاي شرقي ناتو قرار دارد، با استدلال‌هاي مختلفي ازجمله اين‌كه تصويب اين طرح باعث بحراني شدن رابطه روسيه با ناتو و متحدان غربي آن مي‌شود، با عضويت اين كشور مخالفت كردند.

دراين رابطه دونگاه به عضويت اوكراين و گرجستان وجود داشت. نگاه اوّل اين بود كه عضويت اوكراين باعث امنيت اروپا مي‌گردد و روسيه را به تبعيت بيشتر وادار مي‌كند، اين تحليلي آمريكايي است كه از سوي اين كشور بر آن تأكيد مي‌شود و حمايت جرج بوش رئيس جمهورآمريكا را به عنوان حامي اصلي اين طرح به همراه دارد. اما نگاهي ديگركه از سوي آلمان و فرانسه بر آن تأكيد مي‌شد، عضويت اوكراين و گرجستان را - كه البته اوكراين در اين ميان از اهميت بيشتري برخوردار است-، عامل پيدايي تنش در روابط روسيه و ناتو تحليل مي‌كرد و اعتقاد داشت اين فشار باعث تبعيت بيشتر روسيه نمي‌شود، بلكه بالعكس روسيه را به واكنش و عكس‌العمل وادار مي‌كند.

با بررسي گرايش كشور‌هايي كه به ناتو پيوستند مانند لهستان، چك و ديگر كشورهاي اروپاي‌شرقي به اين نتيجه مي‌رسيم كه اكثر اين كشورها به ويژه كشورهاي اروپاي‌شرقي، به‌سوي ايالات متحده گرايش پيدا كرده‌ و دنباله‌روي سياست‌هاي آمريكا شده‌اند. نتيجه اين روند، افزايش قدرت آمريكا نسبت به شركاي خود در درون ناتو بوده است؛ اين درشرايطي است كه رقباي ايالات متحده كه فرانسه يكي از آن‌هاست، از قديم همواره پيرو سياست استقلال‌طلبي، برتري‌طلبي و به دست آوردن قدرت در مقابل آمريكا بوده‌اند. از اين رو به نظر مي‌رسد، اصلي‌ترين موانع جذب اوكراين و گرجستان به ناتو، اين رقابت دروني باشد.

كشورهاي غربي، همچون فرانسه و آلمان، مي‌دانستند كه با پذيرش اوكراين كه از لحاظ نظامي نيز كشور قدرتمندي محسوب مي‌شود، به قدرت رقيب خود افزوده و باعث تقويت سياست‌هاي يك‌جانبه‌گرايانه ايالات متحده آمريكا مي‌شوند.

همچنيين بايد اين مسئله را مدّ نظر داشت كه دولت بوش براي رسيدن به اهداف خود، تمايل دارد كه اين كشورها را به عضويت ناتو دربياورد. يك مقام‌ارشد آمريكايي دراين رابطه مي‌گويد تمايل آلباني، كرواسي و مقدونيه براي اعزام سربازان خود به افغانستان و عراق باعث حمايت بوش از اين كشورها براي عضويت درناتو شده است. نكته ديگراين‌كه؛ گسترش و توسعه ناتو افزايش محبوبيت سياسي را درآمريكا به دنبال خواهد داشت، به همين دليل بود كه دريكي از جلسات كميته روابط خارجي سنا كه اخيراً برگزارشد كليه قانون گذاران و مقامات رسمي درباره دعوت ناتو ازاين 3 كشور اروپايي اتفاق نظر داشتند.

درنتيجه مي‌توان گفت: رقابت ‌ميان آمريكا و كشور‌هاي اروپاي غربي از جمله فرانسه و آلمان از سويي اصلي ترين دليل مخالفت اين دسته از اعضاي ناتو با پيوستن اوكراين و گرجستان دراين دوره از نشست سران ناتو محسوب مي‌شود و از سوي ديگر دليل اصلي حمايت دولت بوش را از عضويت اين كشورها نمايان مي‌سازد.

تدوين: سعيد سيفي
دانشجوي كارشناسي ارشد روابط بين‌الملل
خبرنگار سياست‌گذاري خارجي سرويس مسائل راهبردي ايران

انتهاي پيام
 دوشنبه 6 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 520]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن