واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: متكي در جمع دانشجويان: مساله ايران و مصر، مساله يك خيابان نيست
سياسي. وزارتخانهها و سازمان ها. وزارت امور خارجه. وزير
وزير امور خارجه در ادامه سخنان خود در جمع دانشجويان دانشگاه شهيد بهشتي در پاسخ به سوالي درخصوص روابط ايران و مصر تصريح كرد كه مساله ايران و مصر مساله يك خيابان نيست.
منوچهر متكي با يادآوري اينكه موضوع خيابان، پيش از اين مطرح و تمام شده است، گفت: مصر كشور مهمي است و با توجه به اينكه مردم اين كشور خواستار روابط با ايران بودهاند رييس جمهوري ما در سفر به ابوظبي آمادگي ايران را براي برقراري روابط با مصر اعلام كرد و اكنون مصريها هستند كه بايد در اين زمينه اقدام كنند.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، رييس دستگاه ديپلماسي ايران گفت: ما خواستيم از اين طريق به افكار عمومي مصر آمادگي خود را در اين زمينه اعلام كنيم.
**ايجاد فرصت براي حوزههاي اقتصادي
متكي در ادامه اين نشست دانشجويي توضيح داد كه يكي از دستاوردهاي دستگاه سياست خارجي توليد و ايجاد فرصت براي حوزههاي اقتصادي بوده است.
او خاطرنشان كرد كه در دو سال و نيم اخير زمينه آن فراهم شده است كه شركت هاي ايراني حضور گسترده تري در اقصي نقاط دنيا داشته باشند.
**سهم ايران از درياي خزر
سهم ايران از درياي خزر سوال ديگر دانشجويان بود كه وزير امور خارجه در پاسخ به آن يادآور شد: بحثي كه در خصوص تحديد حدود مطرح ميشود تقسيم دريا نيست بلكه حدود بهره برداري منابع زيربستر است كه عمدتا انرژي مي باشد.
متكي با بيان اينكه بگذاريد در اين زمينه تا پايان مذاكرات، رقم و عدد ارايه نكنيم، تاكيد كرد كه نگاه دستگاه ديپلماسي در اين حوزه مبتني بر نگاه عادلانه و همكاري با كشورهاي ساحلي درياي خزر است.
**پيگيري موضوع باغ قلهك
خبرنگاري در خصوص پيگيري موضوع باغ قلهك از سوي وزارت خارجه سوال كرد كه متكي در جواب گفت: شكاياتي در اين زمينه در قوه قضاييه مطرح است و هر چه اين دستگاه نظر بدهد، مبناي قضاوت خواهد بود.
**با تروريسم مخالفيم
رييس دستگاه ديپلماسي ايران در پاسخ به سوال ديگري تاكيد كرد كه ما با تروريسم مخالفيم و آن را محكوم ميكنيم.
متكي در عين حال خاطرنشان كرد كه بين تروريسم و مبارزات آزادي بخش، مرزي وجود دارد ولي غربيها سعي ميكنند در اين زمينه يك نوع سوءتفاهم القا كنند.
وزير امور خارجه تاكيد كرد: ملت فلسطين براي آزادي سرزمين خودش مبارزه مي كند و اين تروريسم نيست. مقاومت لبنان نيز براي اخراج رژيم صهيونيستي از سرزمينهاي اشغالي تلاش ميكند كه اين نيز مصداق تروريسم نميباشد.
متكي در پاسخ به سوال ديگري درباره ايدئولوژي و منافع ملي تاكيد كرد: يكي از كاركردهاي مهم ايدئولوژي حفظ منافع ملي است و در تعارض با هم نمي باشد.
**رفتار آمريكا مثل خانهاي قديمي است كه خود را از همه يك سروگردن بالاتر ميداند
رييس دستگاه ديپلماسي ايران در ادامه نشست خود با دانشجويان دانشگاه شهيد بهشتي، ضمن انتقاد از سياستها و عملكرد آمريكا در منطقه خاورميانه به ويژه عراق، گفت: رفتار آمريكاييها مثل خانهاي قديمي است.
متكي توضيح داد: در روزگار قديم يكي از خانها در چاهي افتاده بود و يكي از اهالي ريسماني آورد و ميخواست به اين خان كمك كند و به او گفت كه ريسمان را بگير ولي اين خان در حالي كه دستش به كمرش بود، گفت كه اگر من ريسمان را بگيرم هيبتم به هم ميخورد.
متكي اين حكايت را مشابه گرفتار شدن آمريكا در عراق دانست و گفت: در سه دور مذاكره با آمريكا به آنها گفتيم كه به چه دليل سياستهاي شما شكست خورده و چگونه ميشود به امنيت عراق كمك كرد ولي پاسخ آمريكاييها مثل همان خان بود.
رييس دستگاه ديپلماسي ايران يادآور شد كه تهران در نشست همسايگان عراق طرحي ۱۴مادهاي براي تامين ثبات و امنيت در اين كشور ارايه داده است و در اجلاس كويت نيز برخي بندهاي پيشنهادي ايران در اين زمينه مورد تصويب قرار گرفته است.
**خلا تصميمسازي در آمريكا
متكي در پاسخ به سوالي با اشاره به شكست سياستهاي آمريكا در عراق خاطرنشان كرد: كه بعد از شكست نئو محافظه كاران در انتخابات كنگره اين كشور، دولتمردان كاخ سفيد با خلا تصميمسازي در عرصه سياست خارجي مواجه شده اند.
وي نمونه ديگر اين سياستهاي نادرست را در لبنان دانست و با اشاره به تحولات اين كشور يادآور شد كه با دخالت رييس جمهوري آمريكا در امور لبنان مشكلات اين كشور كه دو ماه و نيم پيش در حال حل شدن بود، دچار پيچيدگي شد تا اينكه در اجلاس دوحه مساله لبنان حل شد.
**فهرست كميسيون اصل نود
متكي در اين نشست دانشجويي همچنين خبر داد كه اخيرا كميسيون اصل نود مجلس فهرستي را در خصوص شركتهاي مرتبط با رژيم صهيونيستي ارايه كرده و كميته اي از مجلس و وزارت خارجه آن را بررسي ميكنند.
وي تاكيد كرد كه بر اساس سياست تهران شركتهايي كه با رژيم صهيونيستي ارتباط دارند نبايد در ايران فعاليت كنند.
**بستههاي پيشنهادي
وزير امور خارجه كشورمان در پاسخ به سوالي در خصوص بستههاي پيشنهادي نيز يادآور شد كه طي چند سال اخير سه بسته پيشنهادي از طرف غرب مطرح شده است كه دو مورد آن در سالهاي ۲۰۰۵و ۲۰۰۶ارايه شده و بسته سوم نيز در سال ۲۰۰۸مطرح شده است.
وي با اشاره به اينكه بسته پيشنهادي نخستين غربيها در ماههاي پاياني دولت خاتمي ارايه شد خاطرنشان كرد كه اين بسته به دليل آنكه منافع ايران را در نظر نگرفته بود از طرف تهران رد شد.
وي افزود: بسته دوم پيشنهادي نيز اشاراتي به اين موضوع داشت كه ايران چگونه ميتواند سوخت داشته باشد ولي حقوق ما در حوزه ايجابي روشن نبود و در حوزه سلبي نيز مواردي مطرح بود كه مورد قبول ما نبود.
متكي ياداور شد كه تهران در قبال بسته پيشنهادي دوم غرب يك بسته متقابل كه همراه با پاسخگويي به بسته غرب بود به طرف مقابل ارايه كرد ولي آنها پاسخي ندادند.
رييس دستگاه ديپلماسي ايران اضافه كرد: چندي قبل ما به اين نتيجه رسيديم كه بياييم چارچوبي به صورت يك بسته ارايه دهيم و ملاحظات خود را در آن منعكس كنيم.
وي با اشاره به اينكه هدف ارايه اين بسته، ارايه نگاه ايران در خصوص مسايل مختلف و بيان اراده تهران براي همكاريهاي سازنده بود، تصريح كرد:
هدف ديگر از ارايه اين بسته اين بود كه كساني را كه در بن بست قطعنامه ها گير كرده بودند به شكلي از اين بن بست خارج كنيم.
**هيمنه آمريكا در هم شكسته است
متكي در ادامه سخنان خود با اشاره به بياثر بودن تحريمها بر عليه ايران، تاكيد كرد: معادلات بادكنكي مبتني بر حركت ناوهاي آمريكا، در هم شكسته است.
او ياد آور شد كه در گذشته وقتي ناوهاي آمريكا در مديترانه جابجا ميشدند ، چند حكومت در مسير اين حركت تغيير ميكرد، گفت : اكنون هيمنه آمريكا در هم شكسته است و امروزه ۱۵۰هزار نيروي آمريكايي در عراق حتي نميتوانند امنيت خودشان را تامين كنند چه رسد به اينكه امنيت مردم عراق را تامين كنند.
متكي با اشاره به اينكه فاكتورهاي جديدي وارد معادلات منطقه شده است گفت:
لبنان يكي از ميدانهايي است كه در اين معادلات جديد، شكوفا شده است.
وزير خارجه به شكست رژيم صهيونيستي در جنگ ۳۳روزه اشاره كرد و يادآور شد: پس از آن برخي فتنه گري كردند تا بين ملت لبنان اختلاف ايجاد كنند ولي تهران از همان ابتدا تاكيد داشت كه تصميمگيري در لبنان بايد بر اساس اجماع باشد كه در اجلاس دوحه به اين رسيدند.
متكي در پاسخ به سوال ديگري در خصوص روابط ايران و ليبي بر پيگيري موضوع امام موسي صدر تاكيد كرد و گفت : روابط ايران و ليبي هم اكنون در حد معمولي است.
** من اين شايعه را نشنيده ام
دانشجويي نظر متكي را در خصوص شايعه بركنارياش توسط رييس جمهوري پرسيد كه وزير خارجه در پاسخ گفت : من چنين شايعهاي را نشنيده ام.
رييس دستگاه ديپلماسي ايران همچنين به روند تصميمسازي در وزارت خارجه اشاره كرد و شكلگيري شوراهاي راهبردي و كاربردي و همچنين شوراي مديران كل را از اقدامات دستگاه ديپلماسي كشور در دولت نهم عنوان كرد.
متكي با بيان اينكه سياست خارجي حاصل جمع تصميمسازي نظام است تاكيد كرد:
مواضع منطقي و قاطع دولت نهم در عرصه بينالمللي ، مخاطبين و مدافعين ايران در دنيا را بيشتر كرده است.
وزير خارجه خاطرنشان كرد كه سياستها ، خبيرانه و هوشمندانه و با تدبير اتخاذ ميشود و بر روي حقوق ملت معامله نميشود.
شنبه 4 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 311]