واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: هرندي:روزهاي خاطره انگيزي براي اهل كتاب در راه است/مميزي كتاب،براي دفاع از ارزشهاست/آمار دقيقي از وضعيت مطالعه در كشور نداريم
------------
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، از در راه بودن روزهايي خاطره انگيز براي اهل كتاب در جريان برگزاري بيست و يكمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران خبر داد كه از روز پنجشنبه به مدت ده روز در مصلاي پايتخت برگزار ميشود.
بر اساس اين گزارش، محمدحسين صفار هرندي روز دوشنبه در يك كنفرانس خبري با حضور خبرنگاران داخلي و خارجي كه محسن پرويز معاون فرهنگي وزير ارشاد نيز در آن حضور داشت، گفت: اجتماع جمع فراواني از ناشران زير سقف شبستان، مطمئنا، روزهاي خاطره انگيزي را براي بازديدكنندگان و اهل ذوق و قلم رقم خواهد زد.
وي نمايشگاه كتاب را يك رهاورد بزرگ فرهنگي خواند كه به ملت ايران تقديم ميشود، اگرچه تاييد كرد كه با وجود رفع مشكلات دورههاي گذشته در دوره جديد نمايشگاه كتاب، وضعيت آن هنوز آنطور كه در شان ملت بزرگ ما باشد، نيست.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: نمايشگاه امسال نسبت به گذشته يك گام به جلو است و بسياري از مشكلاتي را كه در دوره گذشته به صورت غافلگيرانه با آن روبرو شديم، امسال نخواهيم داشت.
وي، بهبود سيستمهاي تهويه هوا، ارايه تسهيلات مناسب خدماتي و بهداشتي، فراهم كردن نقاطي براي استراحت، وجود دسترسي راحت به مصلا از طريق وجود راههاي ورودي متعدد به آن، بهرهگيري مسافران از مترو با امكان انتقال روزانه دو ميليون مسافر و فراهم كردن تسهيلاتي براي مراجعان شهرستاني را از جمله ويژگيها و امتيازات برگزاري دوره جديد نمايشگاه كتاب در مصلا بيان كرد.
صفار هرندي در اين زمينه از اقدامات اعضاي ستاد برگزاري نمايشگاه بين المللي كتاب كه با تعهد، دردمندانه و دلسوزانه براي برپايي هر چه بهتر آن تلاش كرده اند، قدرداني كرد.
وي گفت: مصلي در ميان مسلمانان همواره مكاني براي همه تلاشها و فعاليتهاي اجتماعي، سياسي و مذهبي بوده است و برگزاري نمايشگاه كتاب در اين مكان در تهران، حتي اگر بازگشتي نمادين به اصل خويش باشد، قابل تحسين است.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي. وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي روز دوشنبه اعلام كرد كه باب صدور مجوز نشر كتاب باز است اما براي دفاع از ارزشهاي اخلاقي جامعه، موازين قانوني كشور و باورهاي آييني مردم ايران، مميزي آن ادامه خواهد يافت.
محمدحسين صفار هرندي در ادامه كنفرانس خبري خود با خبرنگاران داخلي و خارجي كه در آستانه برگزاري بيست و يكمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران برگزار شد، گفت:در سال ۱۳۸۶حدود ۵۴هزار عنوان كتاب در كشور منتشر شده كه نيمي از آنها، عناوين جديد است. اين نسبت در گذشته نيز همينطور بوده و نشان ميدهد كه باب صدور مجوز در وزارت ارشاد باب گشودهاي است.
وي افزود: در مورد برخي كتابها، زمان پاسخگويي ممكن است به دليل حساسيتهايي كه در مورد موضوعي حاكم باشد، مدتي طول بكشد اما وجود محدوديتها و محذورات در يك نظام مبتني بر آيين و ارزشهاي ديني و مذهبي و چارچوبهاي ملي امري طبيعي است.
وزير ارشاد تصريح كرد: رعايت اين موازين و چارچوبها در قانون اساسي، قوانين عادي و آيين نامهها مورد تاكيد قرار گرفته است و خوشبختانه، اكثر فعالان عرصه فرهنگي و هنري كشور آن را رعايت ميكنند.
صفار هرندي براي روشن تر شدن موضوع توضيح داد:براي مثال، اگر كتابي در خلال يك روايت داستاني، خلوت زندگي شخصي مردم ، روابط خصوصي زن و مرد و آيين همبستري را توضيح دهد و در دسترس فرزندان جامعه و حتي بزرگترها قرار گيرد، خلاف بين و آشكار قوانين است.
وي، انتشار كتابهايي كه دينداري را به تمسخر بگيرد و بخواهد اديان الهي را زير سوال ببرد نيز امري غيرقانوني دانست و تاكيد كرد كه با مميزي، جلوي انتشار چنين كتابهايي گرفته ميشود.
وزير ارشاد گفت: ما از ناشران محترم خواستهايم صفحاتي را كه با موازين و معيارهاي قانوني مغايرت داشته باشد، خود كنترل كنند تا در صدور مجوز تسريع شود و بسياري از آنان در اين زمينه همراهي كرده اند.
وي با تاكيد بر اينكه كتابهايي كه محتواي آنها حاوي وقاحت باشد، مجوز انتشار نخواهد گرفت، بخشي از تاخير در صدور مجوزهاي كتاب را ناشي از عدم همكاري شايسته نويسندگان و ناشران كتابها در اين زمينه با وزارت ارشاد دانست.
صفار هرندي پذيرفت كه ممكن است صدور مجوز برخي كتابها به دليل رعايت موازين قانوني مدتي به طول انجامد اما از منتقدان خواست از اتهام زدن و توهين كردن به دولت بپرهيزند.
وي گفت:اتهام زدن به دولت منتخب مردم كه ميخواهند موازين و قوانين كشور را رعايت كند، زيبنده اهالي فرهنگ نيست.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي روز دوشنبه اعتراف كرد كه آمار رسمي و موثقي در زمينه سرانه مطالعه در كشور وجود ندارد و آنچه در اين زمينه مطرح مي شود مغشوش است.
محمدحسين صفار هرندي در ادامه كنفرانس خبري خود با خبرنگاران داخلي و خارجي درباره نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران گفت:به عنوان متولي فرهنگي كشور ميگويم اصلا آماري درباره سرانه مطالعه در كشور ما وجود ندارد و هر كسي چنين رقمي را ميگويد از روي حدس و گمان است.
وي افزود:كساني كه اكنون ارقامي را به عنوان وضعيت مطالعه در كشور بيان مي كنند، چيزهايي را شنيدهاند اما مبناي چنين ارقام و آماري روشن نيست.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در برابر خبرنگاران، از اقدامات فرهنگي انجام شده در دو سال گذشته دفاع كرد و در اين زمينه بطور مشخص از وضعيت سينماها و گسترش كتابخواني در كشور نام برد.
صفار هرندي گفت: در حوزه نمايش، تاكنون ۵۰سينما نوسازي و سالنهاي نمايش در مجموعه تئاتر شهر بازسازي شده كه چنين كاري نخستين بار است پس از انقلاب انجام ميشود.
وي ميزان هزينههاي انجام شده براي رفع مشكلات زيربنايي مجموعه تئاتر شهر را ۱۵ميليارد ريال برشمرد و در اين زمينه از كساني كه از روي بيانصافي ، وضعيت جديد را زير سوال ميبرند، انتقاد كرد.
وزير ارشاد گفت:آيا با وجود همه اين اقداماتي كه انجام و مشكلات زيربنايي كه رفع شده است، ميتوان گفت وضعيت جديد از گذشته بدتر است.
صفار هرندي در همين راستا از وضعيت انعكاس اظهاراتش در آغاز سال جاري در جمع كاركنان وزارت ارشاد زبان به شكوه گشود و از دوستان رسانهاي خود خواست كه در انعكاس آن، قدري مهربانانه تر رفتار كنند و به گونهاي آن را منعكس نسازند كه معناي آن كاملا بر عكس شود.
وي در برابر پرسشي ديگر، از توجه رسانههاي عمومي به قاعده مند كردن مسايل در كشور قدرداني و تاكيد كرد كه هيچكس نبايد خارج از ضوابط قانوني در حوزه فرهنگ و هنر، براي خود وجاهت قانوني قائل شود.
صفار هرندي در ادامه اين كنفرانس خبري، از پيگيري برنامه نهضت كتابخواني در كشور خبر داد و گفت كه بر اساس موافقنامهاي كه وزارتخانههاي ارشاد و آموزش و پرورش امضا كرده اند، سال گذشته پنج ميليارد تومان كتاب به مدارس كشور اهدا شده كه در طول تاريخ ايران بيسابقه است.
وزير ارشاد افزود: مساجد كشور را هم با دو ميليارد تومان كتاب براي ترغيب و تشويق مردم به خواندن كتاب تجهيز كردهايم و بيش از ۲۰ميليارد تومان كتاب به قيمت پشت جلد از ناشران خريداري و براي استانها ارسال شده است.
وي يك مورد از محمولههاي يادشده را حاوي ۱۱۰هزار جلد كتاب دانست كه به استان هرمزگان ارسال شده است.
صفار هرندي همچنين از امضاي توافقنامهاي ميان وزارتخانههاي ارشاد و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با هدف تجهيز مراكز بهداشت روستايي به كتابخانههاي مناسب در سطح كشور خبر داد.
ايجاد كتابخانههاي سيار در شهرستانها و برگزاري مسابقات بهترين كتابخوانها از ديگر اقداماتي است كه به گفته وزير ارشاد در زمينه ترويج فرهنگ كتابخواني در كشور انجام شده است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تاكيد كرد : تلاش زيادي صورت گرفته تا نمايشگاه كتاب امسال تناسب بيشتري با سطح توقعات بازديدكنندگان داشته باشد .
صفار هرندي در نشست خبري كه با حضور رسانههاي داخلي و خارجي برگزار شد ، افزود : در حد توان تلاش شده است شكلاتي كه در نحوه خدمات رساني به بازديدكنندگان در نمايشگاههاي سالهاي گذشته مورد انتقاد قرار گرفته بود ، مرتفع شود .
وي با بيان اين مطلب كه كار ساماندهي نمايشگاه كتاب امسال بلافاصله پس از اتمام نمايشگاه سال گذشته آغاز شده بود افزود : نميگوييم آنچه به عنوان يك رهاورد بزرگ فرهنگي به آن نگريسته ميشود ، همان چيزي است كه انتظارش را داريم اما به سمت آن چيزي كه ملت ما در خور استحقاق آن است در حركت هستيم .
صفار هرندي تصريح كرد: از نماها و راهنماييهاي لازم در جاي جاي نمايشگاه تا خدمات بهداشتي و رفاهي كه سال گذشته مورد انتقاد واقع شده بود امسال مورد توجه قرار گرفته و در صدد رفع آن اقدام شده است .
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي دسترسي به محل نمايشگاهي مصلي را امتياز بزرگ نمايشگاه كتاب ذكركرد و گفت: به رغم انتقاداتي كه در سال گذشته به نحوه برپايي ان صورت گرفت ، همه قبول داشتنتد كه دسترسي ترافيكي به محل مصلي امام خميني (ره ) نسبت به محل نمايشگاهي گذشته بسيار مناسب تر بوده است .
صفار هرندي افزود : منطقه مصلي به لحاظ برخورداري از ظرفيت بالاي سيستم حمل و نقل مترو در جابجايي مسافران ، رضايت بازديدكنندگان را فراهم كرده است ضمن اينكه تمهيداتي نيز براي دسترسي مسافران شهرستاني براي حضور بدون زحمت آنان در مصلي انديشيده شده است .
چهارشنبه 1 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 360]